Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ


      Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", όπως απεριφράστως το έχει διακηρύξει, με εφαλτήριο την Έφιππη Τοξοβολία, αποβλέπει στην ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των παιδιών-Μελών μας! Το "μονοπάτι" που ακολουθούμε είναι απολύτως φυσιοκεντρικό και αρχίζει από την εργασία στην οποία και ...καταλήγει, ώστε η ευεξία, η ψυχοπνευματική ισορροπία και το "χαμόγελο" να είναι εξασφαλισμένα. Σε μία υπελισσόμενη και παρακμιακή κοινωνία όπου ο κανόνας θέλει τον άνθρωπο "αντλία" αρνητικής αδρεναλίνης και τυφλού μίσους, ανασφαλούς ανταγωνισμού και, κυρίως, νοσηρής αδρανείας εξαντλούμενης σε άναρθρες κραυγές στο ...Facebook, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"  δ ρ ο υ ν , υπηρετώντας τον Πολιτισμό και επενδύοντας στην ενδυνάμωση της ψυχικής τους υγείας.  


     Στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ενθαρρύνεται η φυσική συμπεριφορά που θέλει τον Άνθρωπο σε διαρκή οξυγόνωση διότι, αυτός ο παράγων είναι ο πρώτιστος για ένα υγιές σώμα μέσα στο οποίο μπορεί να ακμάζει ο υγιής νους! 


     Επιδιώκουμε, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" την ανάπτυξη γενναίων χαρακτήρων διότι μόνον ο γενναίος σέβεται τη ζωή!


     Προτρέπουμε τα Μέλη μας να αγαπήσουν τον Πόλεμο διότι μόνον όποιος προετοιμάζεται γι αυτόν συντελεί στη διατήρηση της ειρήνης.


     Και επιδιώκουμε την εικόνα του Ανθρώπου-Στρατιώτη, διότι μόνον ο Στρατιώτης μπορεί να υπηρετεί υψηλές Αξίες.


     Έτσι, καταλήγουμε στο πρότυπο του Πολεμιστή διότι μόνο το φάσγανο καθάρισε χορταριασμένες ατραπούς που σκίασαν τη προέλαση του ανθρώπινοι Πολιτισμού.


     Κι εδώ προκύπτει ο Εφιπποτοξότης, που μάχεται καταφέρνοντας να ισορροπεί εκεί όπου κάθε άλλος γκρεμίζεται!


     Αλλά όλα τούτα σε μια καθημερινή γαλήνη που δε διαταράσσεται από την περιρρέουσα κοινωνική τρικυμία.


     Η θετική και ουσιαστική κοινωνικότητα είναι ο επόμενος παράγων που χαρακτηρίζει τη ζωή της Ομάδος μας. σχέσεις που βασίζονται στον αλληλοσεβασμό και στην ουσιαστική ευγένεια ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, διαμορφώνουν την ομαδική μας καθημερινότητα. Και, βεβαίως, μιλώντας για κοινωνικότητα δε θα μπορούσαμε να τη περιορίσουμε, απλώς, στην ανθρωποκεντρική παράμετρο αλλά σε ολόκληρη τη "σφαίρα" των πλασμάτων που περιβάλλουν και στηρίζουν τον Άνθρωπο.


     Η αγάπη μας προς ανθρώπους και ζώα, συναγωνίζεται την αγάπη μας προς τη μάθηση και τη γνώση διότι χωρίς καλλιέργεια και Παιδεία καμία αγάπη δε μπορεί να βαθμολογηθεί ως ποιοτικώς επαρκής.


    Έτσι, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" καταφέρνουμε να χαιρόμαστε τις καθημερινές μας σχέσεις με την αρμονία που χαρακτηρίζει σχέσεις πραγματικών Ελλήνων, αλληλένδετων και ισορροπημένων.


    Και είναι πραγματική απόλαυση να παρατηρείς στα μάτια των Συνασκουμένων τη χαρά και το θαυμασμό για την επιτυχία του Συνασκουμένου, την ενδόμυχη αγωνία να δουν τον άλλο να πετύχει το στόχο του, χωρίς ανταγωνισμούς και μικροψυχίες!


     Γι αυτό κι όταν η κούραση της καθημερινής εξασκήσεως κυριεύσει το σώμα, ο ύπνος των παιδιών μας είναι γαλήνιος όσο άβολη κι αν είναι η "κλίνη"...


     Αν και πολλοί δηλώνουν "φορείς" μιας "σημαίας" για λόγους αυτοβαυκαλισμού ως άλλοθι της πραγματικής απουσίας "σημαίας" από τα χέρια τους, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" από την ίδρυσή τους και αδιαλείπτως μέχρι σήμερα υπερπηδούν τα καθημερινά βιοτικά εμπόδια κρατώντας ψηλά τη "Σημαία" εθνικών και φυσικών Αξιών τις οποίες οι "πολλοί' αγνοούν μέσα στη περιδινητική τους υπέλιξη! 


     Στα δέκα χρόνια της λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" νοιώθουμε ότι το "πείραμά" μας πετυχαίνει ολοένα και περισσότερο κάτι που μας το επιβεβαιώνουν οι ειδικότεροι των "ειδικών" οι Ίπποι ανάμεσα στους οποίους ζούμε και των οποίων το αλάνθαστο ένστικτο μας βαθμολογεί με τον υψηλότερο βαθμό ψυχοπνευματικής ισορροπίας αποδεχόμενοι τη παρουσία μας στην ...αγκαλιά τους! Διότι, μόνον όποιος καταφέρνει να απολαμβάνει την αγκαλιά ενός ήρεμου Ίππου δικαιούται να θεωρεί εαυτόν ισορροπημένο, άλλως, θα πρέπει να ανησυχεί...


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με τον Αρπάλυκο, τον Μάριο, τον Κωστή, τον Παντελή, τον Πρωτεσίλαο και με πολλά-πολλά ακόμη άξια Μέλη, διανύουν υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις τον δέκατο χρόνο της λειτουργίας τους. Οι "προτάσεις" μας για την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των παιδιών-Μελών μας, δοκιμασμένες και επιτυχέστατες! Μπαίνοντας στη δεύτερη δεκαετία της ψυχοπνευματικής παιδαγωγικής Ελλήνων, απλώς, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε απαρεγκλίτως στο "μονοπάτι" που ήδη πορευόμαστε και απεδείχθη, εκ των ουκ άνευ, ψυχωφελές.



ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"
ΣΤΗ "ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ"
25η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016


     Στη μεγάλη αίθουσα προβολών της Ταινιοθήκης Ελλάδος η οποία ήταν γεμάτη και, δυστυχώς, με πολλούς ορθίους, έγινε η τιμητική προβολή και βράβευση των συντελεστών του ντοκιμαντέρ της κ. Ελένης Βλάσση"ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ". Η προβολή έγινε η ευτυχής ευκαιρία να συναντηθούμε στην αίθουσα φίλοι και συναντιλήπτορες από πολλά σημεία της Ελλάδος απολαμβάνοντας μια πολύ ιδιαίτερη βραδυά γεμάτη κινηματογραφική τέχνη και "φρεσκάρισμα" της εθνικής και ιστορικής μνήμης μας.

                 
           
     Με ευγένεια ψυχής και αλληγορικότητα, η Ελένη Βλάσση τίμησε όλους τους συνεργάτες της του ντοκιμαντέρ, απονέμοντάς τους το ειδώλιο της μικρής θεάς των όφεων της Κνωσού ή με περγαμηνή. Με την μικρή θεά των όφεων της Κνωσού, αυτό το έξοχο δείγμα μινωικής μικροπλαστικής, τιμήθηκε ο Ιδρυτής των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης για την ιδιότητά του ως επιστημονικού συμβούλου του ντοκιμαντέρ και ο Αρχηγός των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» Δημήτριος Π. Χρήστου (Αρπάλυκος) για τη σημαντική συμβολή του. Όλοι οι συμμετασχόντες «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» τιμήθηκαν με ειδική περγαμηνή.


     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της απεφάσισε να τιμήσει με ειδική περγαμηνή την Σκηνοθέτιδα κ. Ελένη Βλάσση για την εξαιρετική συνεργασία της.


     Επίσης, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της απεφάσισε να τιμήσει με ειδική περγαμηνή και τον Αρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"  για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του ώστε η Ομάδα μας να αποδώσει επιτυχώς τα κατά δύναμη!


     Στο φουαγιέ της αίθουσας, με τη φροντίδα «ομάδος εργασίας»  των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είχαν στηθεί σκηνογραφικά αντικείμενα από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ.


     Και πολλά από τα Μέλη μας, όπως και ο νομικός σύμβουλος της Ομάδος μας κ. Λεωνίδας Σαραντόπουλος, δε παρέλειψαν να χαρούν ένα ομαδικό στιγμιότυπο σ’  αυτή τη καλαίσθητη και …υπαινικτική «γωνιά». 


     Παρούσες στη βραδυά και γλυκύτατες Μητέρες όπως η, βραβευμένη για τη συμμετοχή της στο ντοκιμαντέρ, εικονιζόμενη Αμαζόνα μας με τον εκκολαπτόμενο …Εφιπποτοξότη της!


     Η παραγωγός κ. Ελένη Βλάσση είχε την ευγένεια να τιμήσει προσωπικά έναν προς έναν, όσους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" έλαβαν μέρος στο ντoκιμαντέρ υφ' οιανδήποτε ιδιότητα, σε ένα κλίμα ομαδικού ενθουσιασμού γνώριμο για όλους μας και από τις μέρες των γυρισμάτων.


     Στην αίθουσα είχαμε την Τιμή να υποδεχθούμε και τον έγκριτο νομικό και φίλο της Ομάδος μας, κ. Ηλία Ηλιακόπουλο ο οποίος ήρθε από την Αλεξανδρούπολη για να μοιραστούμε μαζύ του τη χαρά αυτής της επίσημης προβολής.


     Όμως ο κ. Ηλίας Ηλιακόπουλος δεν ήταν ο μόνος που ήρθε εκτός Αθηνών... Κάποιοι άλλοι, προερχόμενοι από το εξωτερικό, έφτασαν από το αεροδρόμιο κατευθείαν στη "Ταινιοθήκη Ελλάδος"...


     Κατευθείαν από το αεροδρόμιο η Γραμματέας της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", κατευθείαν με άδεια από τη μονάδα του όπου υπηρετεί ο Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Κωνσταντίνος για να βρεθεί και με το μαθητή του Μηνά, προγραμματίζοντας μαθήματα για το μεγαλοβδόμαδο.


     Όταν τα φώτα της «Ταινιοθήκης Ελλάδος» έσβησαν τα «πηγαδάκια» συνεχίστηκαν έξω από την αίθουσα και μετά την λήξη της τιμητικής προβολής ανανεώσαμε το rendez-vous μας για τις 15 Μαίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου όπου θα επαναληφθεί η προβολή του ιστορικού Ντοκιμαντέρ της κ. Ελένης Βλάσση και θα γίνουν αναφορές από τους συντελεστές της παραγωγής.


     Η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και η Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων" ευχαριστούν θερμά τον Συνασκούμενο Πρωτεσίλαο για τη σχεδιαστική μέριμνα της ασφαλείας των προσώπων και πραγμάτων κατά την διάρκεια της τιμητικής προβολής στη "Ταινιοθήκη Ελλάδος", κάτι που έγινε με απόλυτη διακριτικότητα αλλά και αποτελεσματικότητα. Eυγνώμονες ευχαριστίες και στους "Έλληνες Κενταύρους" που στελέχωσαν την ομάδα περιφρουρήσεως της εκδηλώσεως.



Για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας
2015
υπό την αιγίδα του
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
και του

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ




Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΠΕΤΑΜΕ ΨΗΛΑ, ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!


     Με τον νέο Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Κωνσταντίνο να εκπαιδεύει για πρώτη φορά σήμερα τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" νοιώσαμε ότι ...πετάμε και, μάλιστα, πολύ ψηλά! 


     Τέλειο "δημιούργημα" του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκου, ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης έδειξε σήμερα στο Ιππευτήριο ότι μπορεί να ανταποκρίνεται άψογα στις αυξημένες απαιτήσεις μιας μοναδικής στο είδος της Σχολής που την ενδιαφέρει η ασφάλεια και η πρόοδος των μαθητών της.


     Με πρώτο εκπαιδευόμενο, σήμερα, τον Μηνά, ο πρωτοείσακτος Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη απέδειξε τη ζέση για την επιτυχία της διδασκαλίας του, οδηγώντας ευφυώς και με άριστη σχεδίαση τον μαθητή του σε ευστοχότατες καλπαστικές τοξεύσεις.


     Αποφεύγοντας έναν συνήθη στόχο και δυσκολεύοντας κατά πολύ το μαθητή του, κατάφερε να τον κατευθύνει στην επικέντρωση σε έναν στόχο-ΜΗ στόχο ο οποίος, κατά την διάρκεια των καλπασμών δεν είχε ούτε καν το "ειδικό βάρος" του ...αντικειμένου.


     Ρηξικέλευθη προσέγγιση, απεδείχθη σοφή, με τον Μηνά να "αναζητά" τον στόχο και να ξεχνά ότι καλπάζει και το μάθημα να ολοκληρώνεται πανηγυρικώς με τον μαθητή ασφαλέστερο Εφιπποτοξότη, έτοιμο, πια για εξετάσεις!


     Η Μάριον που ακολούθησε, αντιμετώπισε το ίδιο "σενάριο" στόχου με την ίδιαν επιτυχία βελτιώσεως της τοξευτικής τεχνικής της, μιας και η νεαρή Γαλλίδα η οποία διαμένει μονίμως στην Ελλάδα (Σκύρο) διαχειριζόμενη μαζύ με τον Συνεργάτη της υπερ-σαράντα υπέροχους Ίππους είναι άριστη Αμαζόνα και εξελίσσεται σε, επίσης, άριστη Εφιπποτοξότρια.


     Πολύ γέλιο, πολύ παιγνίδι, πολλή πρόοδος, σήμερα, για τους μαθητές του Κωνσταντίνου μας ο οποίος στις ελάχιστες ημέρες αδείας νεοσυλλέκτου της στρατιωτικής του θητείας έκρινε σκόπιμο να τις αφιερώσει υπέρ των μαθητών του στο Ιππευτήριο της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Από το πρωί έως αργά το απόγευμα, η Έφιππη Τοξοβολία και η Παραδοσιακή Τοξοβολία, υπό τη διδασκαλία του Κωνσταντίνου μας έδειξαν να γίνονται ολοένα και περισσότερο "κτήματα" των μαθητών του.


     Σήμερα, όμως χαρήκαμε και το πρώτο εικοσιτετράωρα της γεννήσεως ενός νέου Μέλους του Σταύλου μας το οποίο έδωσε σε όλους μας χαρά και μας γέμισε με ιδιαίτερα συναισθήματα. Μία λιλιπούτεια φοραδίτσα έκανε τα πρώτα της βήματα πλάι στη Μητέρα της και θήλασε, παρατηρώντας για πρώτη φορά τον Κόσμο, στο επίκεντρο της προσοχής μας και της αγάπης μας! 


     Και ο Μηνάς μας δε παρέλειψε να αφουγκραστεί τις πρώτες εντυπώσεις της νεογέννητης φοραδίτσας από την έξοδό της σε έναν Κόσμο τελείως διαφορετικό από εκείνον στο οποίο βρίσκονταν τους τελευταίους μήνες...


     Το όλο πρόγραμμα ανοίγει, βεβαίως, την όρεξη στο Σταύλο και όχι μόνον...


     Κάποιοι, απολαύσαμε και μια σύντομη ...σιέστα, έτσι για να πάρουμε δυνάμεις και να συνεχίσουμε! Διότι, πίσω από την εκπαίδευση του Εφιπποτοξότη κρύβεται μεγάλη κούραση...


     Αυτές τις ημέρες που ο Αρχηγός μας Αρπάλυκος βρίσκεται στην επαρχία για να προωθήσει την Ομάδα μας, στην Αθήνα η πρόοδος συνεχίζεται απρόσκοπτη! Και αυτό ακριβώς σημαίνει "Πολεμική Ομάδα", ένα έργο που βασίζεται στην αλληλέγγυα ατομική προσφορά σε έναν κοινό σκοπό ο οποίος προάγεται αδιαλείπτως, διαμορφώνοντας μαχητικούς χαρακτήρες, όπως ακριβώς -κάποτε...- οραματίστηκε ο, ευτυχής, Ιδρυτής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ!



ΥΓ:
Για λόγους εκπαιδευτικούς στη σημερινή Προπονητική Ημερίδα 
χρησιμοποιήθηκαν βέλη μογγολικά.


Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΝΙΩΘΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!


     ...Αν ήξερε ότι σήμερα, στην αγαπημένη του Ελλάδα συνειδητοί Έλληνες συστρατεύονται στη τέχνη του Πολέμου διακονούντες τον Ανθρώπινο Πολιτισμό...


...δαμάζοντας τον κανόνα του φόβου...


...κυριαρχώντας πάνω σε κάθε αντίξοο και...


...σπαθίζοντας κι απωθώντας ό,τι εχθρικό με ευφυία κι αρμονία υπέργηρου ανατολίτη, σίγουρα, θα ένοιωθε πολύ περήφανος!


     Γιατί, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" (και στη τελευταία μας προπονητική ημερίδα!) αποδείξαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περήφανο τον μεγαλύτερο Ιάπωνα λογοτέχνη και φιλόσοφο πολεμιστή Yukio Mishima που οραματίζονταν τον ιδανικό μαχητή στην ακμάζουσα Ιαπωνία! Ακόμη και στη παρακμάζουσα Δύση, “Der Untergang des Abendlandes” για την οποία ο Oswald Spengler έγραψε ήδη από το 1918, οι Αξίες και στον επόμενο 21ο αιώνα παραμένουν αλώβητες σε πείσμα των ..."εξωχώριων" αποδομητών τους!


     Τα "Κεφάλαια" της τελευταίας Προπονητικής Ημερίδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" πολλά και ποικίλα, να καλύπτουν όλους τους τομείς των Εφίππων Πολεμικών Τεχνών και, βεβαίως, της Έφιππης και Παραδοσιακής Τοξοβολίας που από δεκαετίας εισαγάγαμε και ανελλιπώς προάγουμε στην Ελλάδα!



     Η εικόνα που θα έδινε τη μεγάλη χαρά στο κορυφαίο Ιάπωνα διανοητή, τον Yukio Mishima, επανελήφθη κι αυτό το σαββατοκύριακο στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με τους γόνους των Ελλήνων Αναγεννησιακών Στρατιωτών σε πλήρη εκπαιδευτικό οργασμό.


     Ο Αρχηγός της Ομάδος Αρπάλυκος, τηρώντας την αρχή της αρχηγικής σεμνότητος, ζήτησε από το μαθητή του Μηνά να τον ...διδάξει και ο Μηνάς ανταποκρίθηκε!


     Ανέλαβε τον Εκπαιδευτή του να τον ...εκπαιδεύσει υλοποιώντας το πνεύμα του εσαεί αρχαρίου στο οποίο επιμένουμε στην Ομάδα μας προς αποφυγή ανασφαλών  ...επάρσεων!


     Το όφελος διπλό και για τον Εκπαιδευτή και για τον μαθητή και. κυρίως, για ολόκληρη την Ομάδα αυτών των ...παράξενων "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η οποία, προσφάτως, ενημέρωσε ότι είναι επί ματαίω να αναζητείται ο τρόπος της νίκης της διότι αυτός ούτε μετά την τελική επίτευξη δε θα είναι δυνατόν να εντοπισθεί...


     Ακολούθως ο Εκπαιδευτής ανέλαβε το μαθητή του (τους μαθητές του, έναν προς έναν...) ανεβάζοντάς τους στο βάθρο του μαχητή ολοένα και ψηλότερα.


     Και οι καλπασμοί ξανακούστηκαν επικά σαν από ταινία με τον Ελ Σιντ στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Από μόνες τους οι φωτογραφίες τεκμηριώνουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και αυτής της Προπονητικής Ημερίδος με την ακρίβεια και την ταχύτητα εμφανείς σε όλες τις ασκήσεις.


     Και, βεβαίως, τεκμηριώνουν και τη πρόοδο όλων των μαθητών μας ανεξαρτήτως ηλικίας...



...και φύλου όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί η Μητέρα του παραπάνω τετράχρονου μπόμπιρα σε μία από τις πολλές θαυμάσιες καλπαστικές τοξεύσεις της.


     Με πολλές ασκήσεις το μάθημα Σπαθασκίας στη καταπράσινη Κοιλάδα υπό τη διδασκαλία του Πρωτεσίλαου!


     Με πολλά "τιτιβίσματα" λόγω Ανοίξεως το "σώμα" των Συνασκουμένων αλλά ...δικαιολογημένα! Κάθε που βρισκόμαστε η περιρρέουσα χαρά έρχεται λίγο κόντρα με το Σχολείο Σιωπής, αλλά κατά βάθος το χαιρόμαστε.


     Μαζύ μας για πρώτη φορά και η Εύα την οποία εισήγαγε στη Παραδοσιακή Τοξοβολία ο Μηνάς.


     Ακόμη μία ταλαντούχα Ελληνίδα, η Εύα δε χρειάστηκε παρά ελάχιστα μέχρι η "μνήμη" της να ανασύρει τις εγγραφές αιώνων και να τοξεύσει στη Γραμμή Βολής μαζύ με την υπόλοιπη Ομάδα.


     Και πάντα με χαμόγελο από όλους προς όλους. Αυτό είναι Ομάδα και ομαδικό πνεύμα!


     Και βεβαίως ένας Αρχηγός που κινείται πάντοτε λίγο πιο μπροστά από τα Μέλη του, κάτι σαν τους ανιχνευτές των προφυλακών μιας μαχητικής μονάδος, ανοίγοντας δρόμους!


     Ο Yukio Mishima, πίσω από το βλοσυρό προσωπείο του Samurai, σίγουρα είναι περήφανος για κάποιους από τους σημερινούς Έλληνες κι εμείς υποκλινόμεθα στη μνήμη του!