Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΜΑΖΕΨΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ...ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ!


     Μάζεψε δαχτυλίδια ο Μηνάς μας σήμερα! Πολλά δαχτυλίδια! Όχι, δε το κυκλώσανε οι ..."ενδιαφερόμενες", αλλά του τα 'ριξε ο ...Αρπάλυκος! 


     Ο Αρπάλυκος που εμφανίστηκε με μαστίγιο, κρίκους και κοντάρια... Όχι, δεν μετατραπήκαμε σε άντρο ...εκκεντρικότητος, απλώς είχαμε ένα ξεχωριστό μάθημα Ιππηλασίου για το Μηνά μας.


     Η μάστιγα βοήθησε ώστε να ηρεμήσει η Άριά μας και να γυμναστεί και ο καρπός (καθώς και τα αντανακλαστικά) του Μηνά μας. Παραστατικός ο Αρπάλυκος έδωσε στο μαθητή του να καταλάβει αμέσως τους χειρισμούς που θα έπρεπε να επιχειρήσει. Και ο επιτηρών ...παππούς της Οικογενείας ήταν σαφής:όοιου του ξεφύγει το μαστίγιο και χτυπήσει την Άρια θα υποστεί δέκα "πακιστανικά" μαστιγώματα στα "μαλακά"! Η απειλή ήταν σαφής και όλα κύλησαν ρολόι...


     Ο μαθητής μιμήθηκε με ακρίβεια τον Εκπαιδευτή του (όχι, αν ήθελε ας του ξέφευγε μαστίγωμα στον Ίππο...) και η Άρια φάνηκε να το διασκεδάζει όσο το μαστίγιο σβούριζε σα στροφείο πάνω από το κεφάλι της.


     Στο τέλος του μαθήματος ο Μηνάς μας είχε μαζέψει αρκετά δαχτυλίδια τα οποία, μάλλον, δε θα είναι αρκετά για να καλύψει τις ανάγκες της λίστας ...αναμονής που φαίνεται να έχει... Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους προσωπικούς του σχεδιασμούς, ανάλογη με αυτή που είχε στο σημερινό του μάθημα!


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΤΟΞΟΤΩΝ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Με τη πρέπουσα σοβαρότητα που απαιτεί το αντικείμενο αλλά και η Σχολή των"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", ανελίσσεται συνεχώς το έργο της διδασκαλίας της Ενστικτώδους Τοξοβολίας σε τυφλούς μαθητές στο Παράρτημά μας της Καλαμάτας, από τον επικεφαλής του Αθανάσιο Ψωρομύτη.


     Από το επιμελώς τηρούμενο φωτογραφικό υλικό προκύπτει η πρόοδος των τυφλών μαθητών καθώς και τα ευεργετικά αποτελέσματα στο ψυχισμό όσων συμμετέχουν.


     Ο εξαιρετικός μας Αθανάσιος εφαρμόζει τα όσα θετικά έχει αποκομίσει η Σχολή μας από την επί δεκαετία συστηματική της λειτουργία και τα εφαρμόζει επακριβώς ώστε τα όσα θετικά των "βλεπόντων" να μεταφέρονται στους τυφλούς με τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα.


     Ακόμη και ο "Κύκλος" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δε παραλείπεται στις Προπονήσεις του Παραρτήματός μας της Καλαμάτας ώστε να διασφαλίζεται η ομαλότητα της λειτουργίας του.


     Με το έργο που παράγεται στο Παράτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" προοιωνίζεται η συγκρότηση ενός ειδικού προγράμματος διδασκαλίας της Ενστικτώδους Τοξοβολίας σε τυφλούς και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τις εξαιρετικές αναφορές του τις οποίες συντάσσει και διαβιβάζει ο επικεφαλής του Παραρτήματος Αθανάσιος Ψωρομύτης θεμελιώνεται μία ολόκληρη μέθοδος της οποίας η μελλοντική συγκρότηση και αξιοποίηση θα ωφελήσει στην ανάπτυξη του ενστίκτου των τυφλών Συνανθρώπων μας και όχι μόνον στο επίπεδο της Ενστικτώδους Τοξοβολίας αλλά και στην όλη καθημερινότητά τους. 


     Ας σημειωθεί ότι ο Αθανάσιος Ψωρομύτης, στο λαμπρό και ανιδιοτελές έργο του στηρίζεται συνεχώς από τη Σύζυγό του Χριστίνα, η οποία, πέραν της υποστηρικτικής συμμετοχής της στα μαθήματα αναπτύσσει σημαντικές πρωτοβουλίες υπέρ των τυφλών της Καλαμάτας παρεμβαίνοντας δυναμικά ώστε οι τυφλοί αυτής της επαρχιακής πόλεως να χαίρονται μία ποιοτικότερη καθημερινότητα. Ο θαυμασμός μας και η ευγνωμοσύνη μας για την ανιδιοτελή τους φιλαλληλία ακολουθεί τον Αθανάσιο και τη Χριστίνα, ευχόμενοι το έργο τους να εξακολουθήσει με τους ίδιους εργώδεις ρυθμούς υπέρ των τυφλών μαθητών μας, ενισχύοντας τις ικανότητές τους και δίνοντάς τους χαρά.


Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
"ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ"


     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έχει την Τιμή να προσκαλέσει τα Μέλη της, τους Φίλους της αλλά και το ευρύ Κοινό στην επίσημη πρεμιέρα του ιστορικού ντοκιμαντέρ "ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ" της σκηνοθέτιδος κ. Ελένης Βλάσση που θα προβληθεί στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, την Πέμπτη, 5η Μαίου 2016, στις 19:00 μ.μ.


     Το εν λόγω ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας και συμμετέσχε η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" γυρίσθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Κρήτης και προορίζεται για περισσότερα των 30 διεθνών φεστιβάλ ντοκιμαντέρ σε ισάριθμες χώρες μετά την εδώ προβολή του.


     Κατά την επίσημη πρεμιέρα στο φουαγιέ θα λειτουργήσει έκθεση με αντιπροσωπευτικά σκηνικά και κοστούμια από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, ενώ μετά από αυτή θα δοθεί φιλική δεξίωση. 


     Η είσοδος στην επίσημη πρεμιέρα είναι ελεύθερη και παρακαλούνται τα Μέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" να παραστούν με την προβλεπόμενη αμφίεση της Ομάδος.


     Το ίδιο ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και σε κινηματογραφική αίθουσα των Αθηνών καθώς και στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής σε ημερομηνία που θα καθορισθεί σύντομα.







FACEBOOK


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ...ΠΑΛΙΟΣΕΙΡΕΣ



     Οι δυο μας Εκπαιδευτές υπό επίβλεψη και ...νεοσύλλεκτοι που ήρθαν με άδεια ορκωμοσίας να "ξεμουδιάσουν" στο Ιππευτήριο μετά το πρώτο εικοσαήμερο αδρανείας στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων και ο αγαπημένος μας Γεώργιος είχαν σήμερα την ...αποκλειστικότητα του στίβου των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Παρά το ψυχθοφόρο "αραλίκι" τους στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, οι δύο μας Εκπαιδευτές υπό επίβλεψη έδειξαν ότι δε "ξέχασαν" τίποτε από όσα πήραν μαζύ τους κατατασσόμενοι σε ένα "στρατό" (εντός πολλών εισαγωγικών) ο οποίος ούτε στο ελάχιστο δεν έχει (σύμφωνα με τη δήλωση των δύο στρατευθέντων μας) το πρόγραμμα εκγυμνάσεως της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Έτσι, σήμερα, ο Μάριος ανέλαβε το πρώτο του, ως Εκπαιδευτή, μάθημα στον αρχάριο μαθητή της Σχολής μας Γεώργιο ο οποίος φάνηκε σε άριστη "φόρμα"!


     Οι προκαταρκτικές ασκήσεις προθερμάνσεως μαθητή και Ίππου έδειξαν το λαμπρό αποτέλεσμα αυτού του μαθήματος. Βεβαίως, ένας πανεπιστημιακός φοιτητής όπως ο Γεώργιος, σκύβοντας πολλές ώρες στα βιβλία του "παθαίνει" αυτό που λέμε "καμπούρα γραφείου", κάτι που η Ιππασία δε θέλει κι έτσι, αμέσως, εφαρμόσθηκε η θεραπεία του "ξύλου" για να βελτιώσουμε γρήγορα τη στάση του κορμού ενός παιδιού που έχει περισσότερη ανάγκη έναν λειτουργικό θώρακα παρά τη κύφωση του θρανίου και ο Γεώργιος ...μετ'  ου πολύ, ήρθε "στα ίσα" του!



     Και να τον!, μόλις στο τέταρτο μάθημά του ο Γεώργιος, υπό τη διδασκαλία του Μάριου να πηδά κάθετο εμπόδιο κατά στρατιωτικό τρόπο, χωρίς σέλλα, χωρίς αναβολείς, χωρίς μαστίγιο, χωρίς σπιρούνια, χωρίς ηνίες, χωρίς στομίδα και χωρίς ...χέρια! Μόλις, στο τέταρτο μάθημά του! ΕΥΓΕ! Γεώργιε, μας έδωσες μεγάλη χαρά σήμερα σε όσους σε παρακολουθούσαμε να υπερπηδάς ...χαιρετώντας τους ουρανούς!



     Ο Κωστής μας, αφού υπέστη τη προβλεπόμενη εκπαίδευση και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων διεπιστεύθη κι αυτός ως Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, σήμερα, πρωτοχρησιμοποίησε σέλλα, όπως προβλέπουν οι Κανονισμοί της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που απαιτούν όλη η βασική εκπαίδευση να γίνεται επί ανεπίσακτου Ίππου.


     Και ο Κωστής μας "ξεμούδιασε" μετά την αποκαρδιωτική απραγία στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων μεμφόμενος έναν ανάξιο "στρατό" ο οποίος ούτε καν εκγυμνάζει τους στρατιώτες του καταδικάζοντας να χάνουν το χρόνο τους στο ΚΨΜ υπό τριτοκοσμικές συνθήκες.


     Ο Κωστής ασκήθηκε στον Ιππακοντισμό και χάρηκε την εκτόξευση ακοντίου υπό γωνία 90 μοιρών και επ΄ ευθείας.


     Μετά τα σχετικά "ζεστάματα" ο αγαπημένος μας Κωστής επιδόθηκε σε καλπαστικές τοξεύσεις αφού η Έφιππη Τοξοβολία είναι ο πυρήνας των ιππικών ενδιαφερόντων μας.


     Το δυνατό τετράποδο υποχρεώθηκε να ασκήσει τη προσοχή του και να ελέγχει τους καλπασμούς του κινούμενο ανάμεσα σε επίτηδες στημένα ...ζωντανά εμπόδια, για λόγους εκπαιδευτικού.


     Και στο τέλος κι αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος νεοσύλλεκτοι και ...παλιοσειρές, ανάμεσα σε Ίππους και άλλα ..τετράποδα, αναπολούσαν ένα ολόκληρο πρωϊνό που πέρασε χωρίς να το καταλάβουν! Μακάριοι οι ανακαλύψαντες τη σαγήνη του Σταύλου.


Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΟΙ 
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
ΣΤΑ
"ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2016"


     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «Έλληνες Κένταυροι», τιμώντας πάντοτε τις εθνικές μας Παραδόσεις, έπειτα από ευγενή πρόσκληση της διοργανωτικής επιτροπής της ετησίας Ελληνικής εθνικής συναθροίσεως των «Προμηθείων», θα παραβρεθεί στη φετινή διοργάνωση η οποία είναι η 21η κατά σειρά και, όπως πάντα, θα λάβει χώρα στο Λιτόχωρο Πιερίας από την Πέμπτη 7η Ιουλίου έως Κυριακή 10η Ιουλίου. 



     Έτσι, με ιδιαίτερη χαρά θα παραστούμε, όπως και στο παρελθόν σε άλλες συναφείς διοργανώσεις, σε μία ακόμη εορτή Συνελλήνων συνεορτάζοντας και τιμώντας προγονικές Μνήμες.


     Οι γιορτές των «Προμηθείων» συμπληρώνουν φέτος 21 χρόνια σταθερής και γόνιμης παρουσίας στην προβολή και ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.

  Η λαμπρή ετήσια διοργάνωση των «Προμηθείων» που συγκεντρώνει χιλιάδες Έλληνες και ξένους πιστούς του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, έχει ως επίκεντρό της το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Προμηθέως, στους πρόποδες του Ολύμπου.

     Εδώ, κάθε χρόνο, υπό την σκέπη του Όρους των Ελλήνων Θεών, οι χιλιάδες των προσερχομένων απολαμβάνουν μιας πνευματικής μεθέξεως και τιμούν το ελληνικό πνεύμα με δημόσιες συζητήσεις και επιμέρους εκδηλώσεις, παρακολουθώντας καλλιτεχνικά, πολιτισμικά και τελεστικά δρώμενα, μετέχοντας, ακόμη, σε αυτά, μυούμενοι στην κοσμοθέαση των Προγόνων μας.

     Η είσοδος στις γιορτές των «Προμηθείων» είναι ελεύθερη, γιατί απευθύνονται σε όλους όσους τιμούν την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό. Ευπρόσδεκτοι στις γιορτές των «Προμηθείων» είναι όλοι όσοι νιώθουν πως η διαύγεια σκέψεως και οι Αξίες των Προγόνων μας, μπορούν ν' αποβούν βατήρας πνευματικής παλιγγενεσίας, ελπίδος και αντιστάσεως απέναντι στην υποδούλωση που, μηχανισμοί αλλότριοι και ισοπεδωτικοί, επιδιώκουν να σκλαβώσουν για άλλη μια φορά τον Ελληνισμό.



     Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της τριήμερης συμμετοχής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σ' αυτή την ετήσια πανελλήνια συνάντηση για την αναβίωση των Πατρώων Παραδόσεων.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Oργανωτικός Υπεύθυνος συμμετοχής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ":
Γεώργιος Σταυριανόπουλος (Ιφικράτης)
τ. 6979081798

Ιστολόγιο:
http://greekcentaurschalkis.simplesite.com/422216699

Facebook:
https://www.facebook.com/events/1701435880073099/


ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΤΗ "ΣΗΜΑΙΑ"...
...και, πέραν επετείων.


     Με επιστέγασμα τη, σύντομη αλλά δυναμική, ατομική Προπόνηση του Αρχηγού της Ομάδος μας Αρπάλυκου, οι δραστηριότητες του Σαββάτου 26ης Μαρτίου έληξαν αφήνοντας πίσω τους σε όλους μας την αναμενόμενη ωφέλεια και χαρά, όπως και κάθε Σάββατο της δεκάχρονης λειτουργίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Αφιερώνοντας την άδεια ορκωμοσίας του στην ατομική του Προπόνηση, ο προσφάτως διαπεπιστευμένος ως Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Μάριος ίππευσε για πρώτη φορά, πλέον, με σέλλα, κάτι που οι μαθητές μας κατακτούν  μ ε τ ά  από επιτυχείς εξετάσεις, εκπαιδευόμενοι να ιππεύουν ανεπίσακτους Ίππους κατά τις Παραδόσεις των ιππικών λαών! 


     Παρά τον ένα μήνα σκανδαλώδους απραγίας (όπως ο ίδιος διαμαρτύρεται...!) στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, ο Μάριος έδωσε ένα ρεσιτάλ ευκαμψίας και ιππικών ικανοτήτων μετατρέποντας το εύρος της Παρθίας Βολής σε χάρμα περιστροφής του κορμού και ευστοχίας, κάνοντας το φακό της φωτογραφικής μηχανής να αποτυπώνει μία εικόνα πέραν των συνηθισμένων ερμηνειών ...ανατομίας!


     Λοιδωρώντας τις συνθήκες αγυμνασίας και "παρακμής" στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, ο Μάριος "τα έδωσε όλα" σ'  αυτή τη Προπόνηση που τον επανασυνέδεσε με τη, πραγματικά, στρατιωτική  εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" απολαμβάνοντας, πια, τη σέλλα ως "εργαλείου" διευκολύνσεως της χρήσεως όπλων και όχι ως "καρέκλας" βολέματος του Ιππέως, όπως αντιμετωπίζεται στην ανόητη "δυτική Ιππασία".


     Άψογος ο Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, με σωστό, από τη πρώτη στιγμή, το "κάθισμά" του στη σέλλα και με γεωμετρημένο "πάτημα" των ποδιών του στους αναβολείς, ο Μάριος χαίρεται, πια, μιαν ακόμη καλύτερη αίσθηση της Έφιππης Τοξοβολίας και της Ιππασίας.


     Και το καταληκτικό αποτέλεσμα των καλπαστικών τοξεύσεων του Μάριου επαλήθευσε τη σοβαρότητα των προσπαθειών του.


     Όχι, στο τέλος δε τοξεύσαμε από ζήλια εναντίον του Μάριου αλλά ο φακός τον συνέλαβε να φιλά ενθουσιασμένος το στόχο μετά τα αποτελέσματα των βολών του!


     Κι ενώ τα (αμφιλεγόμενα...) "παντελόνια" του ανελλήνιστου και αυτοπεριφρονούμενου γραικύλικου όχλου και σήμερα σάπισαν πάνω σε βυθισμένους καναπέδες, τα παντελόνια των μαθητών μας, μετά τα μαθήματα, τεκμηρίωναν την επίμοχθη προσπάθεια μιας αυτοβελτιώσεως υπό καθαρώς στρατιωτικές απαιτήσεις, αυτές που έπαυσαν προ πολλού να υφίστανται στο γελοίο "στράτευμα" απόλεμων παρασημοφορημένων με ...τσιγκάκια από το Μοναστηράκι, επιδοτούμενων ως ...ταξιθετριών "hot spots".


     Σ'  αυτή την Ομάδα μαθαίνουμε ότι ο αγώνας είναι η καθημερινή μας διασκέδαση και ο αγώνας είναι η επιτομή της κινήσεως και του πυρός που μπορεί να ξεκίνησε από "αλλού" αλλά για να καταλήξει σήμερα οπουδήποτε θα πρέπει να εισαχθεί από τους ιππικούς λαούς των κατακτητικών μετακινήσεων. Οι υπόλοιποι βάλτωσαν...

                           

     Mε το γνωστό, στην Ομάδα μας, πνεύμα αγαστής συνεργασίας διεξήχθη και η τακτική εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Δυναμική η Γραμμή Βολής υπό τη καθοδήγηση του Αρπάλυκου, με μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και άψογο συντονισμό. Το κέφι ήταν αξιοπρόσεκτο και ο μονίμως "γκρινιάρης", ως τελειομανής, Ιδρυτής της Ομάδος επανειλημμένως παρετήρησε Συνασκουμένους για περιττές ομιλίες και κεφάτα στιγμιότυπα, όμως, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και το Σχολείο Σιωπής που αποτελεί το πλαίσιο της εκπαιδεύσεώς μας και το περίγραμμα της προσηλώσεώς μας στη βελτίωση των δεξιοτήτων μας.


     Ευτυχώς, όμως, που παρά τον ..."γκρινιάρη" η Ομάδα καταφέρνει να διατηρεί το μεσογειακό κέφι της και να κάνει τα Μέλη της να βιώνουν τη χαρά της "χαλαρής" συνασκήσεως. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" παρά την παρουσία του και "Ούνου" αποκαλουμένου ...Ιδρυτή τους διασκεδάζουν ... μεσογειακότατα κι εκείνος τους ...χαίρεται!


     Χαμογελαστός πάντοτε και ο Αλέξανδρός μας ο οποίος δε παρέλειψε σε κάποιο διάλειμμα να πελεκήσει και το καινούργιο Τόξο που κατασκευάζει μαζύ με τον αδελφό του. 


     Πιστεύουμε σύντομα να αναρτήσουμε τις εντυπωσιακές, χειροποίητες, "δουλειές" του Νικόλαου και Αλεξάνδρου, που ήδη δοκιμάζονται στη Γραμμή Βολής με αξιοπρόσεκτες επιδόσεις.


     Ίπποι, Τόξα και ...Σπάθες συνθέτουν, πραγματικά, το πιο συναρπαστικό "σκηνικό" για μικρά και μεγάλα παιδιά μέσα στην οξυγονωμένη Φύση. Και, βεβαίως, αυτό το Σάββατο δε θα μπορούσε να κυλήσει χωρίς τη καθιερωμένη Σπαθασκία μας!


     Και ο Πρωτεσίλαος ο οποίος προσφέρει ευγενώς τις γνώσεις του εκπαιδεύοντας στη Σπαθασκία τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δίνει έμφαση στην εξατομικευμένη πρόοδο των μαθητών μας, όπως και στη περίπτωση του νεαρού μας Μιχαήλ ο οποίος, μάλιστα αναδεικνύεται και σε έναν ικανό Σπαθιστή. Και όταν ένα παιδί μάθει να χειρίζεται με υπευθυνότητα και ικανότητα ένα όπλο δείχνει ότι, μεγαλώνοντας, δε θα απειληθεί ποτέ από αυτό!


     Eνώ οι καναπεδιάρηδες γραικύλοι έχασαν ακόμη μία ημέρα προκειμένου να αποφασίσουν αν είναι καλύτερες οι χριστιανικές μαντήλες ή οι ισλαμικές μαντήλες, στη Κοιλάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» μια ακόμη εκπαιδευτική ημέρα ανέλιξε μαχητικούς χαρακτήρες και ευκόλυνε νόες να υπερβούν τη δημοκρατική μιζέρια ενός βαλτωμένου ανέθνιστου και άεργου όχλου χωρίς προορισμό!


     Συγχαρητήρια πρέπουν στη τάξη των Σπαθιστών και στον Εκπαιδευτή της Πρωτεσίλαο, οι οποίοι εξετέλεσαν άψογα το σημερινό εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα οξυγονώνοντας το νου και το σώμα τους, ενώ, λίγο πιο πέρα άλλοι αναλώθηκαν σε βερμπαλιστικές κορώνες περί «μαντηλών» (χριστιανικών, ισλαμικών κλπ κλπ…) παγιδευμένοι στον αντι-ορθοπεδικό καναπέ τους! Ιδιαίτερα συγχαρητήρια ανήκουν ειδικώς στον εξάχρονο μαθητή μας Μιχαήλ ο οποίος και σήμερα υπήρξε άριστος και στη Σπαθασκία και στην Ενστικτώδη Τοξοβολία, παρακολουθούμενος από τον ευτυχή Πατέρα του.


     Συγχαρητήρια πρέπουν στον, εκ των σημερινών εκπαιδευομένων μας, Μάριο ο οποίος, την άδεια ορκωμοσίας την οποίαν έλαβε σήμερα ως νεοσύλλεκτος την αφιέρωσε σε μία εντατική εφιπποτοξοτική Προπόνηση και όχι στο …πληκτρολόγιο περί … «μαντήλας» τυρβάζων! 


     Συγχαρητήρια πρέπουν  στον, εκ των σημερινών εκπαιδευομένων μας, Mηνά ο οποίος, όχι μόνον επί μία ολόκληρην ώρα υπερπηδούσε επιτυχέστατα εμπόδια ιππεύοντας κατά στρατιωτικό τρόπο ανεπίσακτον Ίππο αλλά και μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεώς του, κυριολεκτικώς, μας …ζάλισε παρακαλώντας μας για άλλη μιαν ώρα μαθήματος παρά τη κόπωσή του!


     Αυτοί είναι Έλληνες και δε θα καταδέχονταν ποτέ να χάσουν ούτε λεπτό χωρίς αυτό να ωφελεί τις υπάρξεις τους, μόνο και μόνο …μισαλλοδοξούντες και, δη, …«μετά μαλακίας*»! (* Θουκυδίδης 2, 40,1). 


Διότι, δικαίωμα στη "λούφα" μόνον κάποια εκ των πλασμάτων έχουν,
όχι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", όχι, γενικώς, οι Έλληνες, 
όσοι κρατάμε ψηλά μια Σημαία, εν μέσω Σημαιών του Κόσμου.