Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!


     Mε μία συνδυαστική Προπόνηση των δύο βασικών Στελεχών της Ομάδος μας, του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της, της οποίας την ένταση και τους ρυθμούς μπορεί να καταλάβει κανείς "αποκωδικοποιώντας" την παραπάνω ΜΟΝΑΔΙΚΗ! φωτογραφία, σηματοδοτήθηκε η επιστροφή στην ενεργό δράση των δύο αγαπημένων μας Κενταύρων μετά την επιστροφή τους από την αδράνεια της ...στρατιωτικής θητείας τους.


     Παρά το ότι τα δύο Στελέχη μας είχαν μήνες να ιππεύσουν, με τις σημερινές επιδόσεις τους στη Γυμνιππευτική, την Υπερπήδηση Εμποδίων, αλλά και την Έφιππη Τοξοβολία επιβεβαίωσαν ότι αυτό που μαθαίνουμε στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποτελεί ...νοοστιξία ανεξίτηλη η οποία ποτέ δεν εγκαταλείπει τους μαθητές μας!


     Απολύτως πειθαρχημένοι όπως και όταν ανεχώρησαν από την Ομάδα μας για το όχι και τόσο "στρατιωτικό" περιβάλλον όπου εξέτισαν τις θητείες τους, ο Κωνσταντίνος και ο Μάριος, από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκαν με τον Ίππο τους και εταύτισαν τον Ίππο μαζύ τους σε μία άριστη και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεργασία!


     Η ευγένεια ψυχής και των δύο αμέσως "καθρεφτίστηκε" στη ψυχολογία του Ίππου και η γνωστή, μεταξύ τους, άριστη επικοινωνία, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι το κάθε ατομικό μάθημα αναδεικνύεται σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο ωφελιμότητος όταν ανατάσσεται σε μία ομαδικότητα ομαίμων, ομοδόξων, ομοτρόπων και, γενικώς, ...ομοίων!


     Ο παριστάμενος Προπονητής τους ήταν μάλλον άχρηστος για την περίσταση διότι και οι δύο είχαν κατά νου το πλήρες περιεχόμενο αυτής της "ανατακτικής" Προπονήσεώς τους, με αποτέλεσμα ο Προπονητής να αποτελεί μάλλον ..."διακοσμητικό" στοιχείο.


     Ο Κωνσταντίνος, ενώ ανεμένετο η βαδιστική έφιππη προθέρμανσή του και η "επανανακάλυψη" του "καλού καθίσματος", εκείνος, χωρίς καμία σχετική εντολή ανασηκώθηκε σε ορθοστάδην και εν κινήσει η οποία άγγιξε και κάποιο ...τροχαστικό διασχίζοντας θριαμβευτικά το Ιππευτήριο, κάτι που έδειξε ότι καθ'  όλη τη διάρκεια της θητείας του το "μάτι" του ήταν ...διαδικτυακώς στη δράση της Ομάδος του!


     Πολύ συντομότερα από το αναμενόμενο όλο το εύρος των βασικών ασκήσεως "επανεντάξεως"  είχε ολοκληρωθεί και από τους δύο και με το παραπάνω!


     Ο Κωνσταντίνος, όπως και ο Μάριος, "κατάπιε" τα εμπόδια και βοήθησε και τον Ίππο να "ανασυντάξει" σκέψεις και δεξιότητες με αποτελεσματική διεύθυνση και αρχηγική επιβολή, μην αφήνοντας περιθώριο λάθους στον Ίππο.


     Ο Αρχηγός μας, επιβεβαίωσε με την ακρίβεια της όλης Γυμνιππευτικής εκτελέσεως την "επική" άνεσή  του με τον Ίππο ακόμη κι όταν άλλαζε υποδήματα έφιππος και ...σταυροπόδι, ώστε να έχει καλύτερα "πατήματα".


     Και, τελικώς, μας απέδειξε (όπως και ο Μάριος) ότι η Έφιππη Τοξοβολία είναι πλέον όχι η "δευτέρα" αλλά η ...πρώτη φύση του!


     Από την πλευρά του ο Μάριος μας ξανάδειξε τον εξαιρετικό Ιππέα που πριν μήνες μας χαιρετούσε αναχωρώντας για τη στρατιωτική μονάδα του.


     Πάντοτε ορμητικός και αιφνιδιαστικός,, ο Μάριος, άφησε και από αυτή τη Προπόνηση ένα λαμπρό οπτικοακουστικό υλικό καταγράφοντας την αρμονική σχέση του με την Ιππική και όχι μόνον σε πληθώρα "καρέ" τα οποία, στο μέλλον, θα αποτελούν ανεκτίμητο εκπαιδευτικό υλικό για τους μέλλοντες μαθητές μας.


     Και, βεβαίως, επέτρεψε και στον Κωνσταντίνο να επιδείξει την εκπαιδευτική του επάρκεια, όντας έτοιμος να ξεκινήσει, πλέον, να εκπαιδεύει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τους μαθητές της Σχολής μας!


     Μια μέρα υπέροχη και η σημερινή, γεμάτη ιππικό δυναμισμό και ιππική πρόοδο, όπως κάθε προπονητική ημερίδα της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με έμφαση στη δημιουργική χαρά των Στελεχών και μαθητών μας!


     Εφεξής, η παρουσία και του Κωνσταντίνου και του Μάριου και του Μηνά και του Ακάδημου και του Ιφικράτους και του Πρωτεσίλαου και του Γεωργίου και όλων των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" υπόσχεται ακόμη ποιοτικότερο και αποτελσματικότερο εφιπποτοξοτικό αποτέλσμα!


Αρχηγέ, καλό ξεκίνημα! Ευτυχείς οι μαθητές σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.