Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
3/ΧΙΙ/2016


     Όχι, δε πέσαμε ομαδικώς καβαλώντας τετρακάβαλο! Αυτό δε το καταφέραμε ακόμη... Απλώς, το βράδυ ήμασταν καλεσμένοι σε ένα επίσημο δείπνο και επειδή μας είχε τελειώσει η κολόνια επιλέξαμε ένα σημείο του Ιππευτηρίου που το "προτιμούν" τα ...αλογάκια μας και ...κυλιστήκαμε όπως κι εκείνα! Το βράδυ ήταν σίγουρο ότι θα μοσχοβολάγαμε!... Και, βεβαίως, μαζύ μας και τα αγαπημένα μας οικόσιτα του Σταύλου... Όλοι μια Οικογένεια...!


     Και για να σοβαρολογήσουμε, αυτή η όμορφη εκπαιδευτική μας ημερίδα ξεκίνησε με τακτικές απενοχοποιήσεως της πτώσεως και ενεργειακής προσλήψεως από τη "μάνα γη", κάτι που αν και ...δωρεάν, ο τσιμεντοποιημένος "δυτικός" το περιφρονεί.


     Η προκαταρκτική περιποίηση (σταυλική φροντίδα) της αγαπημένης μας Άριας, σήμερα είχε μια τελετουργία από τους μαθητές μας και ο Εκπαιδευτής ήταν πολύ περήφανος για την φροντίδα που προσέφεραν στο ευγενές μας τετράποδο. Και όπως τους παρακολουθούσε αθέατος επιβεβαίωσε και τον δικό τους ευγενέστατο ζήλο προς το πλάσμα που σε λίγο θα συνεργάζονταν μαζύ τους. Η διαδραστική ...αριστοκρατικότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" από Διός άρξασθαι!


     ουμερές" και άριστα εκτελεσμένες όλες οι προκαταρκτικές ασκήσεις κάτω από τον Ίππο και με τον συραγωγέα "ξύπνησαν" και συντόνισαν τους μαθητές διότι ο Ίππος ουδέν ζήτημα έχει, ως πάντοτε ..."αξιόμαχος".


     Αυτές οι προκαταρκτικές ασκήσεις καταφέρνουν να "ζεσταίνουν" τάχιστα τους μαθητές μας και να μη χάνουν άσκοπη ώρα που κουράζουν αναίτια Ίππο και μαθητή, όπως συμβαίνει στη δυτική "Ιππασία" με  ανιαρούς βαδιστικούς γύρους στο στίβο, οι οποίοι και παραμένουν ατελέσφοροι.


     Και τάχιστα ο μαθητής ξεκινά το μάθημά του όπως και οι σημερινοί μας μαθητές οι οποίοι ξεκίνησαν (!) με ...υπερπηδήσεις (!!) δηλαδή, από εκεί που οι άλλοι ...καταλήγουν!


     Έτσι, ο αρχάριος Δημήτρης μας, στο πέμπτο μόλις μάθημά του, μας έδωσε την εικόνα της παρακάτω φωτογραφίας υπερπηδώντας σε καλπασμό το "Χ" του και προετοιμάζεται να μας πει τις τεχνικές του στο Σεμινάριο Υπερπηδήσεως που προετοιμάζουμε για τους πρωταθλητές εμποδιστές με τα πανάκριβα ...αλόγατα, τις χρυσοπληρωμένες σέλες και τους υψηλούς "Προπονητές" τους!


     Ανάλογη και η εικόνα του, επίσης αρχαρίου, Ανδρόνικου στο, μόλις, τέταρτο μάθημά του ο οποίος, μάλιστα, σήμερα ίππευσε "συντροφιά" με ένα επίπονο διάστρεμμα το οποίο εισέπραξε κατεβαίνοντας από το ...λεωφορείο και μη θέλοντας να χάσει ένα προγραμματισμένο μάθημα! Μεταξύ μας, δε θα περιμέναμε τίποτε λιγότερο από έναν θετικό επιστήμονα ο οποίος δείχνει να αξιοποιεί τη μαθηματική του σκέψη για την αυτοσυγκέντρωσή του! Και, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δεν διαδρά, απλώς, η αριστοκρατικότητα και η δεξιότητα αλλά και ο ηρωισμός ως "συνιστώσες" χαρακτήρων που προσελκύει η Ομάδα μας.


     Ο Γεώργιος εξετέλεσε και υπερπήδηση σε καλπασμό και άνευ ηνιών ως πλέον προχωρημένος!


     Όλα τα υπόλοιπα , καλπαστικές τοξευτικές διαδρομές, ορθοστάδην τοξεύσει κλπ κλπ "ήρθαν κι έδεσαν" από μόνα τους...


     Ο Γεώργιος υπήρξε, τελικώς, υποδειγματικός στον έλεγχο του Ίππου του κατά τους καλπασμούς του άνευ ηνιών και η υπέροχη Άρια  έδειξε ..."αφιερωμένη" στους χειρισμούς του.


     Και, τελικώς, το ζητούμενο, η Έφιππη Τοξοβολία για τον Γεώργιό μας ήταν δεδομένη!  Με τον ίδιο ρυθμό σε λίγο θα έχουμε και τον νεώτερο Εφιπποτοξότη, μιας και είναι μόλις ...19!


     Οι ορθοστάδην τοξεύσεις του Γεωργίου, σήμερα, ήσαν ακόμη δυσκολότερες.


     Ο Γεώργιος εκλήθη να τοξεύσει εφίππως ορθοστάδην σε Παρθία  αλλά και με αντίθετες χείρες. Και στις δύο υπήρξε άψογος!


     Η αφίππευση του Γεωργίου θύμιζε εκπαίδευση καταδρομέων αλεξιπτωτιστών και το Τόξο άφησε έναν "απόηχο" ...θόλου αλεξιπτώτου! Το γιατί δε το ξέρουμε αλλά αν προσέξει κανείς τη φωτογραφία του... Βεβαίως η έκπληκτη και κομψότατη Άρια δε θύμιζε τίποτε από ... "C 130" εκτός από μία παρόμοια, αν όχι υψηλότερη, σταθερότητα!


     Το ίδιο άψογος υπήρξε στις αντίστοιχες ορθοστάδην τοξεύσεις του και ο Δημήτριος παρά την, μέχρι σήμερα, ελάχιστη ιππική εμπειρία των πέντε μαθημάτων.


     Και με το τετράποδο ..."C 130" σταθερώς ακίνητο ίδια η "επίγευση" της αφιππεύσεως και του Δημητρίου!


     Σήμερα ξεκίνησε και το δικό του ιππικό "ταξίδι" και ο Διονύσης μας, κάνοντας το εισαγωγικό μάθημά του!


     Κύκλος προσεγγίσεως,  ρυταγώγηση, προκαταρκτικές διατατικές ασκήσεις, ισορροπιστικές ασκήσεις, διεύθυνση Ίππου, ακινητοποίηση Ίππου σε κανονικό και μένδειο κάθισμα, έγιναν "κτήμα" του Διονύση σε ελάχιστο χρόνο. Όμως  και από αυτόν τον θετικό επιστήμονα δε περιμέναμε τίποτε λιγότερο και, πραγματικά χαιρόμαστε συναντώντας τόσους Συνέλληνες με την Ιππική στο "πετσί" τους, όσο κι αν οι ίδιοι δε το γνωρίζουν.


     Η σημερινή ευχάριστη έκπληξη ήταν η υποδοχή Μελών της Ελληνικής Θρησκευτικής Κοινότητος "ΙΕΡΑ ΦΙΛΕΝΘΕΩΝ ΙΣΤΙΗ" που μας τίμησαν με την επίσκεψή τους και την παρακολούθηση μέρους των μαθημάτων μας. 


     Η πανέξυπνη Άρια έσπευσε να αξιοποιήσει την υποδοχή των αγαπημένων επισκεπτών μας με μία ...αγενέστατη "ανίχνευση" της τσάντας της ερίτιμης Προέδρου της Κοινότητος στην οποία υπήρχαν ...κουλουράκια, οπότε η ευγενέστατη κυρία απεφάσισε ότι η Άρια εδικαιούτο των ...ευρημάτων της και της τα προσέφερε προς μεγάλη τέρψη του τετραπόδου μας.


     Η αποκάλυψη, όμως, προέκυψε από μία άλλη ευγενέστατη Συνελληνίδα η οποία, ...εφόρμησε επί της Άριας εκδηλώνοντας την αγάπη της προς τον Ίππο.


     Χωρίς καμία προηγούμενη εισαγωγική διδασκαλία, η Αμαζόνα μας άρχισε να βαδίζει, απολαμβάνοντας άνετη την κίνηση του Ίππου.


     Σε λίγο, η συμπαθέστατη Συνελληνίδα απήλλαξε εαυτήν από την ωραία ζακέτα της και πιο ...άνετη, πια, επιδόθηκε στην απόλαυση της Ιππασίας.


     Το κάθισμά της υποδειγματικό και οι χειρισμοί της αποτελεσματικότατοι με αποτέλεσμα γρήγορα η Άρια να γίνει "φίλη" της. Η εικόνα της ερίτιμης επισκέπτριάς μας με το διαρκές χαμόγελο ικανοποιήσεως, υπόδειγμα ιππικού "καθίσματος" και ιππικής "ψυχολογίας", χωρίς να προηγηθεί καμία εκπαιδευτική παρέμβαση! Μείναμε έκπληκτοι!


     Αλλά η γενναία Συνελληνίδα δεν αρκέστηκε σε όλα τα προαναφερθέντα αλλά ζήτησε και να ...τοξεύσει εφίππως! Πως θα μπορούσαμε να της το αρνηθούμε ... Να γιατί η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μας δίνει καθημερινώς χαρά κι επιβεβαίωση της Αξίας Συνελλήνων!


     Στην αρχή του κειμένου μας πήραμε όρκο ότι δεν ιππεύσαμε ...τετρακάβαλο, για το ...δικάβαλο όμως δε πήραμε κανέναν όρκο. Και ο Γεώργιος με τον Δημήτριο δεν απέφυγαν τις αταξίες...


     Άλλωστε, αυτές οι ...αταξίες είναι το αλάτι της ζωής, είτε στα 19, είτε στα 65! Και μόνη μας υπόσχεση είναι ότι θα τις ...επαναλαμβάνουμε όσο ζούμε!


     Ακόμη μία εκπαιδευτική ημερίδα ήρθε στο τέλος της και δυστυχώς λόγω καταιγίδος δεν ολοκληρώθηκε με την προγραμματισμένη εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας και Σπαθασκίας. Ωστόσο, παρά τη βροχή έφτασαν ή ξεκίνησαν για τον προπονητικό χώρο ...14 Συνασκούμενοι τους οποίους αναγκαστήκαμε να "επιστρέψουμε" σπίτια τους! Ακόμη ένα δείγμα μαχητικού ομαδικού πνεύματος στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ". Σε κάθε περίπτωση, για άλλη μια φορά, νοιώθουμε ευγνωμοσύνη προς τη μεγάλη Δασκάλα μας, την Άρια, για όσα και σήμερα μας προσέφερε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.