Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016


     Mια χειμωνιάτικη μέρα, στη καρδιά του Δεκέμβρη, σήμερα, μια μέρα γεμάτη χιονόνερο και με τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ένα παγωμένο σημείο στο ημερολόγιο όπως ακριβώς πρέπει να είναι κάθε τέτοια μέρα γεμάτη ζωντάνια και άσκηση για να τη γιορτάσουμε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", όπως κι οι ...τετράποδοι πηλιορίτες πρόγονοί μας της θεσσαλικής γης. 


     Το πρωί στο Ιππευτήριο με ασκήσεις δυναμικής συραγωγήσεως από τους αρχαρίους μας, έτσι για να ζεσταθεί ο ίππος και οι μαθητές μας. Οι Κένταυροι δε ζεσταίνονται με ...καλοριφέρ, ούτε με τζάκια αλλά με κίνηση στη παγωμένη φύση.


     Μέρα υπέροχη με παγωμένο Ήλιο αλλά με πολύ ζεστές καρδιές και, κυρίως, με πολύ κέφι! Στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δε χάνουμε ευκαιρία να μη χαρούμε με τη χαρά του Ίππου μας!


     Κι όταν "ζεσταθήκαμε" κάμποσο, δε παραλείψαμε να θυμηθούμε και τη τέχνη του Χείρωνος, ειδικά σε μια στιγμή του χρόνου τόσο γιορταστική!



     Το πρωί ήμασταν στο Ιππευτήριο και "ζεσταινόμασταν" με τα χνώτα του φρουμασμένου Ίππου μας. Ενώ το βράδυ...



     ...Το βράδυ αυτής της χειμερινής ισημερίας μας συντρόφευε ο πλατωνικός σχολάρχης, ο Πολέμων προσφέροντάς μας τη μέθη των σπαθισμών!


     Θα μπορούσε, άραγε, να γιορτάσει κανείς καλύτερα τη χειμερινή ισημερία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.