Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

 ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ


     Η εμπορικοποιημένη και, εσφαλμένα αποκαλουμένη ως "Ολυμπιακή", Τοξοβολία έχει προξενήσει μία παγκόσμια σύγχυση σχετικά με την φύση και την αποστολή του τόξου, κάτι το οποίο ουδέποτε υπήρξε "παιγνίδι" (game) ή "άθλημα" (sport).



     Η παρουσία του Δασκάλου Kassai Lajos στην Ελλάδα (Μαρκόπουλο, 2006) με την ευκαιρία του ανοίγματος των Πανευρωπαϊκών Αγώνων "Ολυμπιακής" Τοξοβολίας απεκατέστησε την εικόνα της πραγματικής Τοξοβολίας στο Ελληνικό κοινό το οποίο, για πρώτη φορά από την ίδρυση του νεώτερου Ελληνικού κράτους είχε την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με τις ιστορικές ρίζες αυτής της πανανθρώπινης δραστηριότητος.


     Τότε, σε ένα ειδικό Σεμινάριο το οποίο προσέφερε ο Δάσκαλος Kassai Lajos σε πολυπληθές ακροατήριο στη κατάμεστη αίθουσα VIP του Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, αποσαφηνίστικε η τεράστια διαφορά της αρχέγονης Ενστικτώδους - Παραδοσιακής Τοξοβ ολίας από τη "μεταλλαγμένη" και απολύτως εμπορικοποιημένη "ολυμπιακή".





     Όσοι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εκείνη την ιστορική παρουσίαση της Τοξοβολίας από τον Ούγγρο παγκόσμιο πρωταθλητή, θυμόμαστε τη διδασκαλία του και έχουμε πάντα τον απόηχο των πολεμικών τοξεύσεών του μέσα σε εκείνο τον κλειστό χώρο να μας θυμίζει το τι πραγματικά είναι η Τοξοβολία!


     Τον μεγάλο Δάσκαλο τον θυμόμαστε και κατά την διάρκεια των ατομικών του Προπονήσεων τις οποίες έκανε επί παρουσία μας διδάσκοντάς μας όλο το περιεχόμενο της πραγματικής Τοξοβολίας με κάθε λεπτομέρειά της.

                        

     Με καθαρά πολεμική προσέγγιση και με προσοχή στην ανά χείρας (και όχι απλώς στη φαρέτρα...) ισχύ πυρός, η Ενστικτώδης - Παραδοσιακή Τοξοβολία αποτελεί την μαχητικότερη έκφραση της ανθρώπινης Ιστορίας η οποία, συνδυαζόμενη με την κίνηση της έφιππης εκδοχής της, σηματοδοτεί τον ίδιο τον Πόλεμο, ο οποίος, κατά Ηράκλειτο: "Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς..."!


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έχοντας ευτυχήσει να αντλήσουμε διδάγματα από την διδασκαλία και το παράδειγμα του Δασκάλου μας Kassai Lajos, βρισκόμαστε στο καλύτερο δρόμο για την επιτυχή διακονία της Τοξοβολίας στη πλέον αυθεντική εκδοχή της, κάτι στο οποίο πάντοτε θα επιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.