Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΕΝΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ, ΑΣΤΙΚΟ, ΤΟΠΙΟ


     Το νυκτερινό, αστικό, "τοπίο" αποτελεί ένα ακόμη πιθανό σενάριο σκηνικού εμπλοκής. 


     Αυτό το νυκτερινό αστικό σκηνικό "τοπίο" ήταν το πλαίσιο του τελευταίου μαθήματος του Νίκου Καπλατζή στη σειρά του προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ".


     Και, βεβαίως, μαζύ μας κι το τετράποδον...Έργον Τέχνης, να απολαμβάνει τη φεγγαράδα παρακολουθώντας τον "μπαμπά" Θοδωρή και την υπόλοιπη ασκούμενη ...κομπανία.


     Πολύ νυχτερινό "τσιμέντο" στην αλάνα των σκεϊτμπορντάδων των Σχολείων των Αμπελοκήπων, οι προβολείς του γηπέδου του "Π.Α.Ο." να "στραβώνουν" όσους έκαναν το λάθος να στρέφονται προς αυτούς και με νέες μεθόδους αντιμετωπίσεως κακόβουλων επιτιθέμενων με βραχεία ράβδο.


     Ο Νίκος Καπλατζής, παραστατικότατος και μεταδοτικότατος, όπως πάντα, με "λύσεις" απλές  επανέλαβε με τη διδασκαλία του ότι "κάθε ραβδί έχει δύο άκρες"... συνεχίζοντας το προηγούμενο μάθημα σε μία άλλη, ακόμη βαθύτερη διάσταση...


     Η ανταπόκριση όλων των μαθητών άμεση και καρποφόρα, ασχέτως φύλου και ηλικίας δείχνει πόσο πιο ασφαλής θα ήταν ένας κόσμος, μια κοινωνία, των οποίων τα μέλη θα μπορούσαν να υπερασπίσουν εαυτούς από κάθε κακόβουλο επιτιθέμενο.


     Η εκπαίδευση "ανά τας αγυιάς και τας ρύμας", οπωσδήποτε, έχει το ρεαλισμό της, αλλά μία πολύ ευχάριστη έκπληξη αναμένει τους ασκουμένους στο πρόγραμμα "ΠΟΛΕΜΩΝ" στο επόμενο μάθημα του Δασκάλου Νίκου Καπλατζή. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.