Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΣΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ!


     Και οι τρεις ήσαν υπέροχοι! Αυτό μόνο θα μπορούσαμε να σημειώσουμε για το σημερινό μάθημα όπου ένας ιδανικός Ίππος Σχολής, ένας νέος αλλά εξαιρετικός Εκπαιδευτής και μία ιδανική εκπαιδευόμενη συναντήθηκαν στο Ιππευτήριο για το πρώτο μάθημα της μέλλουσας Αμαζόνας.


     Διατηρώντας την πάγια -και λίαν υπεύθυνη- συνήθειά του να παραμένει πάντα δίπλα στον Ίππο, ο Μηνάς, ανέλαβε τα δύο λαμπρά θηλυκά, την Άρια και την Αργυρώ και με σαφήνεια εντολών αλλά και ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα κατάφερε να αναδείξει τη μαθήτριά του από το πρώτο, κιόλας, μάθημά της σε μία σωστή Αμαζόνα η οποία τόξευσε αποτελεσματικά και αρμονικότατα εν κινήσει!


     Ο Μηνάς καθοδήγησε την Αργυρώ ώστε, μετά τον Κύκλο Προσεγγίσεως και τη ρυταγώγηση, να εφιππεύσει δι εφάλσεως την, σταθερώς, απαθή Άρια, ώστε να ξεκινήσουν οι διατατικές γυμνιππευτικές ασκήσεις.


     Με την τετράποδη Άρια "ευθυγράμμως" συνεργάσιμη (ο Μηνάς λέει ότι ο Ίππος αυτός είναι τόσο αξιόπιστος ώστε, σχεδόν, λειτουργεί με ...κέρμα!) η Αργυρώ επέδειξε μιαν αρμονική αλλά και αποφασιστική ευκαμψία σε όλες τις ασκήσεις.


     Αυτοπειθαρχημένη, με ευγένεια ψυχής αλλά και με αποφασιστικότητα, η σημερινή μαθήτριά μας δεν έδειξε ότι θα μπορούσε ποτέ να χρειασθεί διόρθωση σε ό,τι και αν της εζητείτο να εκτελέσει.


     Ένα χάρμα ιδέσθαι, ή Αργυρώ επί της Άριας με τον Μηνά από το έδαφος να δίνει οδηγίες.


     Απολαμβάνοντας τη ράχη της Άριας, σχεδόν ...πολυθρονάτα, η Αργυρώ μας έδωσε απέραντη χαρά με την εξαιρετική διάθεσή της καθ'  όλη τη διάρκεια του μαθήματος.


     Και όταν η Αργυρώ πήρε εντολή από τον Μηνά να σταθεί όρθια επί της Άριας όχι μόνον εξετέλεσε αμέσως και επακριβέστατα την ανόρθωσή της αλλά και παρέμειναν και η Αργυρώ και η Άρια στη θέση αυτή μέχρι που ο Μηνάς ...κουράστηκε και έδωσε ..."λήξη συναγερμού"! Πράγματι, η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" έχει πολλούς λόγους να είναι υπερήφανη και για τους Ίππους που επιλέγει και για τους Εκπαιδευτές της, αλλά και για τους μαθητές της που την επιλέγουν!


     Παιδί φυσιοκεντρικό με αθλητική ψυχολογία και ιδιαίτερη Παιδεία, η Αργυρώ ανέλαβε τάχιστα τις ηνίες και εισήχθη στη διεύθυνση του Ίππου της εκτελώντας "εγκεφαλικούς" χειρισμούς.


     Έτσι, η Αργυρώ με την Άρια σύντομα έφτασαν στα πρώτα εμπόδια με διέλευση άνευ ηνιών και μία "γεωμετρία" που θα τη ζήλευε και ...αλφάδι!


     Ακριβώς σε αυτή την ιδιαίτερη "καμπή" του μαθήματος που οι περισσότεροι νοιώθουν την ανασφάλεια μιας διακυβευόμενης ισορροπίας, στην Αργυρώ ο Μηνάς έδωσε να κρατά και το ...Τόξο αλλά το ζευγάρι Ίππου και μαθητρίας δεν έδειξε να ...πτοάται.


     Ε, μετά και από αυτό, η Αργυρώ έδειξε έτοιμη για τη πρώτη της έφιππη και εν κινήσει τόξευση!


     Και ο Μηνάς έδωσε την εντολή της τοξεύσεως με το αποτέλεσμα που φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί και που θα το ζήλευε ακόμη και o Bartabas για τις μαθήτριές του! Και οι τρείς είναι υπέροχοι, η Άρια, ο Μηνάς και, βεβαίως, η Αργυρώ μας! και όλα αυτά, παρακαλώ προσοχή, μόνον σε 40 λεπτά με τον Ίππο να μην έχει καν αρχίσει να ιδρώνει! ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ από όλους όσους τους χαιρόμασταν γι αυτά τα 40 λεπτά από τις κερκίδες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.