Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΟΠΛΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ
"ΠΟΛΕΜΩΝ": 4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ


     Mετά από διδασκαλία τριών εβδομάδων στην αντιμετώπιση προσβολών αγχεμάχων, ο Νίκος Καπλατζής άρχισε να εισάγει τους Συνασκουμένους μας στην αντιμετώπιση αόπλων προσβολών.


     Το σύστημα του Δασκάλου μας O.M.A.C.S. (Οne Man Army Combat Science) δεν αφήνει τίποτε ...απρόβλεπτο.


     Έτσι, σήμερα, ο Νίκος Καπλατζής ξεκίνησε από το απλό ...χαστούκι και πως να γίνεται αποτελεσματικό όπλο εναντίον ενός επιτιθέμενου.


     Ανεκτίμητα μαθήματα για όλους μας οι αναλύσεις του Νίκου Καπλατζή και η απλότητα της διδασκαλίας τις κάνει αμέσως αφομοιώσιμες από όλους.


     Πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα για τα φυσικά αμυντικά "όπλα" που διαθέτει ο άνθρωπος και πως να χρησιμοποιούνται αποτελσματικά, μάθαμε  σε αυτό το μάθημα.


     Ο συνδυασμός αυτών των φυσικών αμυντικών "όπλων" με τις κατάλληλες καθηλωτικές λαβές επί του επιτιθεμένου, στο σύστημα O.M.A.C.S. αποδεικνύονται σωτήριες σε στιγμές ...δυσκολίας.


     Η παραστατικότητα του Νίκου Καπλατζή είναι πράγματι αξιοθαύμαστη και επιτρέπει την επίδειξη περισσοτέρων παραδειγμάτων σε κάθε μάθημα αφού όλοι οι Συνασκούμενοι αντιλαμβάνονται αμέσως το δέον γενέσθαι.


     Και η επακόλουθη ακριβής μίμηση από τους μαθητές της κάθε ασκήσεως την κάνει πρακτικώς εφαρμόσιμη με τη πρόοδο ρέουσα σε κάθε μάθημα.


     Εκείνο που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι η αποτελεσματικότητα των "προσεγγίσεων" που προτείνει το σύστημα O.M.A.C.S. ώστε να μπορεί να τις ακολουθήσει εύκολα ακόμη και μία γυναίκα.


     Κι απ΄ ό,τι δείχνουν οι Αμαζόνες της Ομάδος μας, δεν ...αστειεύονται καθόλου όταν ...σηκώνουν το χέρι τους!


     Κι εδώ που τα λέμε, αυτός ο δυναμισμός όλων ανεξαιρέτως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας θέλουμε να είναι το χαρακτηριστικό της Ομάδος μας.


     Το μεγάλο πλεονέκτημα του Νίκου Καπλατζή είναι ότι αποτελεί κοινωνό του πνεύματος της Ομάδος μας επιμένοντας σε διδασκαλία ουσίας και όχι "αθλητικών φορμών" που συνηθίζονται σε ...εμπορικά συνοικιακά γυμναστήρια Αθηνών, Πειραιώς και ...περιχώρων!


     Επεξηγηματικός και διευκρινιστικός για τις διαβαθμίσεις αποτελεσματικότητος κάθε ασκήσεως, ο Νίκος Καπλατζής προλαμβάνει τις εφαρμογές ακραίων "λύσεων" χωρίς να τις αποκρύπτει αλλά και επιμένοντας στο να γίνεται κατανοητή από τους μαθητές του η ορθή επιλογή κατά περίπτωση.


     Και για όσους μελετήσαμε εκείνα τα σπουδαία εγχειρίδια γνωστού αμερικανικού εκδοτικού οίκου πριν κάποιες δεκαετίες, ξαναζωντανεύουμε σήμερα εκείνη τη γνώση μέσα από τη διδασκαλία του Νίκου Καπλατζή.


     Με κυρίαρχο στοιχείο τον αιφνιδιασμό του επιτιθεμένου αντιπάλου, οι διδαχθείσες αποκρούσεις χαρακτηρίζονταν από το απρόσμενο και λίαν ...αποτελεσματικό και όχι μόνον...


     Αυτές οι αποκρούσεις χαρακτηρίζονταν και από την υπεραπλούστευση των "προαπαιτουμένων", ώστε ένα απλό δάκτυλο να μπορεί να "καθησυχάσει" τον επιτιθέμενο αντίπαλο.


     Και όπου χρειάζονταν ο Νίκος Καπλατζής επενέβαινε ακούραστα και διδακτικά, ώστε να γίνει κατανοητή η ακρίβεια εκτελέσεως κάθε αποκρούσεως.


     Το πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο της αποκρούσεως αόπλων προσβολών θα συνεχισθεί και τις επόμενες εβδομάδες έχοντας ήδη κινήσει το ζωηρό ενδιαφέρον όσων συμμετέχουν σε αυτά τα "ζουμερότατα" μαθήματα τα οποία, με την αναπτυσσόμενη δυναμική τους δεν παραμένουν απλά μαθήματα αυτοάμυνας αλλά αναδεικνύονται και σε μία πολύ καλή σωμασκία μέσα στο φυσικό περιβάλλον που διεξάγονται.


     Και είναι χαρακτηριστικό το ότι, στο τέλος, όλοι συμφωνούν όχι απλώς για τις αμυντικές δεξιότητες που απέκτησαν αλλά και για την σωματικήν ευεξία που νοιώθουν.


     Ήδη, εκτός των τακτικών μαθητών, τη διδασκαλία του Νίκου Καπλατζή παρακολουθεί ως ..."ακροατής" και ο τετράποδος "γιος" του Θοδωρή μας, ο οποίος έχει κερδίσει την αγάπη όλων μας.


     ασκώτ" αλλά και πρότυπο ...εργασίας, ο νεαρός επιβλητικός "ακροατής" αποτελεί το ανακουφιστικό ενδιάμεσο των ασκήσεων διάλειμμα για όλους μας και ειδικώς για "κάποιους" επιρρεπείς σε ...φυλετικές αδυναμίες!


     Γι αυτό και μεις εμπνευσθήκαμε τον ωραίο τετράποδο ως άξιο εκπρόσωπο του μαθήματός μας κάνοντάς τον το κυρίως θέμα μιας ...αφισέτας! Υπέροχος, δεν είναι?...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.