Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗΣ
"GYULA" - ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ


     Μια "prova generale" λίγο πριν την αναχώρηση της 5μελούς Αποστολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"  στους διεθνείς αγώνες της "GYULA 2016" στην Ουγγαρία απετέλεσε τον πυρήνα της σημερινής έκτακτης Προπονήσεωςσε έναν τόσο δροσερό και ήσυχο καλοκαιρινό Λυκαβηττό που θα ζήλευαν πολλοί από εκείνους που εγκατέλειψαν την αθήνα για διακοπές δεκαπεντάυγουστου!


     Ζωντανά αναγεννησιακά "φιγουρίνια" άξια πολλών συγχαρητηρίων για τις ακριβείς φορεσιές και τα παρελκόμενά τους, υπό την, ήδη, επιτυχή αρχηγία της Αποστολής του Σπυρίδωνος Νικόλη (Πρωτεσίλαου) και τα πέντε Μέλη μας έδωσαν σε αυτή τη "γενική δοκιμή" την καλύτερη εικόνα συντονισμού, επιδόσεων αλλά και εμφανίσεως, όπως απαιτούν οι κανονισμοί συμμετοχής στους επικείμενους αγώνες στην Ουγγαρία.


     Όσο κι αν το ...εξονυχιστικό "μάτι" του απαιτητικού κι ανικανοποίητου Ιδρυτή της Ομάδος "χτένιζε" αμφιέσεις και παρελκόμενα, όχι μόνον δε κατάφερε να βρει ούτε ένα ψεγάδι, αλλά ένοιωσε σα να απολάμβανε ξανά μία δουλειά του ...αειμνήστου Αντώνη Φωκά στο πλαίσιο κάποιας παραστάσεως της παλιάς, εκείνης, ποιοτικής "Λυρικής Σκηνής"!


     Αυτό το "μάτι" που περίμενε με εύλογην αγωνία να "βαθμολογήσει" το τελικό αποτέλεσμα μιας Ομάδος η οποία επιδιώκει να εκπροσωπεί την Ελλάδα όπου κι αν βρίσκεται με τον καλύτερο τρόπο, σήμερα πράγματικά "χόρτασε" ενδυματολογικήν αληθοφάνεια υπερήφανο διότι μετά τον αξέχαστο Αντώνη Φωκά, ο Πρωτεσίλαος, η Μαρίλη, ο Παντελής, η Βίκυ και η Βαρβάρα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο του ενδυματολόγου αφού μόνοι τους επέλεξαν και σχεδίασαν τις αμφιέσεις τους, επιβαρυνόμενοι οι ίδιοι και με το κόστος τους προς χάρη της Ελλάδος και των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Σεβόμενοι τις υψηλές απαιτήσεις των κανονισμών των επικειμένων αγώνων, δώσαμε κάθε προσοχή στο να είμαστε ακριβέστατοι ως και την τελευταία λεπτομέρεια των ενδυματολογικών απαιτήσεων με την συνέπεια που διακρίνει κάθε δράση της Ομάδος μας και προς τεκμηρίωση του αποτελέσματος δε διστάσαμε να εστιάσουμε το φακό μας επάνω και στη πλέον ασήμαντη "πτυχή" των εμφανίσεων των Μελών της Αποστολής μας, με εμφανές το τελικό αποτέλσμα στις φωτογραφίες μας.


     Πραγματικά, αν και πάντοτε όπου κι αν εμφανισθήκαμε αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις φεύγοντας, κατά κανόνα με ένα σημαντικό βραβείο, κάθε φορά που προετοιμαζόμεθα για έναν νέο αγώνα είναι εμφανές ότι ο πήχυς των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ανυψώνεται αισθητά.


     Το πρώτο που θελήσαμε σήμερα να επιβεβαιώσουμε είναι την λειτουργικότητα των ενδυμασιών των Μελών της Αποστολής μας.


     Για τον λόγο αυτό ακολουθήσαμε ένα πλήρες προπονητικό πρόγραμμα, μάλιστα, με ειδικές ασκήσεις υψηλού βαθμού κινητικής δυσκολίας.


     Προηγήθηκε η ίδια άσκηση που ξεκινήσαμε να μελετούμε στη προηγούμενη Προπόνησή μας.


     Αν και πολύ απαιτητική, κινητικώς και τεχνικώς, η άσκηση αυτή έδειξε ότι όλες οι φορεσιές δεν αποτελούσαν κανένα εμπόδιο για τη σωστή εκτέλεσή της.


     Μπορεί στους Αγώνες της "GYULA 2016" να μην προβλέπεται τόξευση υπό παρόμοια δυσκολία, αλλά στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" πάντα εξασκούμεθα στο δυσκολότερο από κάθε αναμενόμενο.


     Και όταν τα Μέλη της Αποστολής στη "GYULA 2016" στάθηκαν στη Γραμμή Βολής έδειξαν και άψογες επιδόσεις και άψογην εμφάνιση, εν ολίγοις, μιαν "εικόνα" Ομάδος υψηλών προδιαγραφών η οποία μετέχει διεθνών αγώνων όχι με ...τουριστικό κίνητρο αλλά με συνεπή προσήλωση στη διάκριση!


     Αρχηγός Βολής και σήμερα ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος Μηνάς, ο οποίος είχε πολλούς "κόμπους" να ξεχωρίσει στο "χτένι" του... Όμως και σήμερα ο Μηνάς μας ήταν χαρούμενος για πολλούς λόγους...


     Πρώτος απ΄ όλους, η επιστροφή του Συνασκουμένου Γεωργίου από τις διακοπές του και η αλληλοενημέρωσή τους για θέματα που αφορούν στις πάρα πολύ καλές εξελίξεις της Ομάδος που και οι δύο λατρεύουν.


     Καταχαρούμενη, όμως, σήμερα και η Βίκυ μας που συναντήθηκε με τη Δέσποινα η οποία εξασφάλισε ένα μικρό διάλειμμα από τις αγάπες της,  τα δύο παιδιά της και το πιάνο, για να συνασκηθεί μαζύ μας.


     Καταχαρούμενοι, πάντως και όλοι μας από την παρουσία κοντά μας δύο νέων φίλων (Γιώργηδες και οι δύο) που βρέθηκαν στη Γραμμή Βολής για να χαρούν τη Τοξοβολία στην οποία τους μύησε ο Μηνάς.


     Θεράπων της Θέμιδος, δικηγόρος ο πρώτος των ...Γεωργίων τόξευσε άριστα μετά από μία σύντομη εισαγωγή στο αντικείμενο που του άκανε ο Μηνάς, μέχρι σημείου να μη μπορούμε να καταλήξουμε εάν του πηγαίνει καλύτερα στο χέρι ένα τόξο "KASSAI", ή ο Θεοδοσιανός Κώδικας, ή ο ...Αρμενόπουλος.


     Βεβαίως, για τον δεύτερο των ...Γεωργίων ουδείς λόγος διότι ως Δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών έδειξε ότι ακόμη και χωρίς τη μυητική εισαγωγή θα μπορούσε να χειρισθεί το Τόξο του αρκετά άνετα.


     Η αγαπημένη μας πιανίστα, η Δέσποινα, "υπέστη" κι αυτή την ευεργετική μύηση από τον Μηνά και έδειξε ότι αυτή η διαδικασία την "εκτόξευσε", μετά από λίγο, στη Γραμμή Βολής σε ένα επίπεδο, ομολογουμένως, απρόσμενο!


     Η αλήθεια είναι ότι ο Μηνάς αναδεικνύεται σε έναν ικανότατο Εκπαιδευτή έχοντας ο ίδιος κατακτήσει ένα υψηλότατο ποσοστό επιτυχίας στις πρόσφατες εξετάσεις του κατόπιν των οποίων ανεδείχθη σε Εφιπποτοξότη.


     Και αυτό το 87% της επιτυχίας του Μηνά στις εξετάσεις του, όσοι παρατηρούμε τα της Ομάδος, το βλέπουμε να "καθρεφτίζεται"  επάνω στους μαθητές του, όπως και σήμερα το παρατηρήσαμε επάνω στις τοξευτικές επιδόσεις της Δέσποινας.


     Βεβαίως, δεν εξεπλάγημεν καθόλου όταν σε κάποια στιγμή η διαπρεπής σολίστ του πιάνο ...άδραξε το Τόξο δίκην ...άρπας κάνοντάς μας να είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε νότες από τη "Φανταστική Συμφωνία" του Μπερλιόζ, αλλά και πάλι, σκεφθήκαμε, η συμφωνία αυτή απαιτεί ...τέσσερις άρπες! Τι να κάνουμε, αυτά μας κάνουν οι μουσικοί και οι ...πιανίστες-Τοξότριες!


     Στο τέλος, ανάμεσα στους άνδρες και τους λοιπούς προχωρημένους μας Τοξότες, η Δέσποινα με τα αβρά λεπτοδάκτυλα χέρια απεδείχθη αρκούντως ...φονική και ως θεραπαινίς της θεάς Αρτέμιδος.


     Όλοι χαρούμενοι, όλοι περήφανοι, όλοι "κορεσμένοι" από μιαν υψηλής  ποιότητος ομαδική "χημεία" η οποία έφερε σε αίσιο αποτέλεσμα και αυτή την έκτακτη Προπόνησή μας, αφήσαμε πίσω μας τον Λυκαβηττό με την πεποίθηση ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ανεξαρτήτως δυσαρέστων, ευρυτέρων, "συγκυριών, είναι ...καταδεδικασμένοι να προοδεύουν και να αναπτύσσονται αλματωδώς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.