Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΡΟΝ  ΑΥΤΟΑΝΑΦΟΡΙΚΟΤΗΤΟΣ


     Το  άρθρο 5 του Καταστατικού της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" που διέπει την Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι σαφές:

Άρθρον 5ον
     Ως μέλη της Εταιρείας εγγράφονται μόνον οι της Ελληνικής Παιδείας μετέχοντες, αδιακρίτως Εθνικότητος, μητρικής γλώσσης και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, αποδεχόμενοι πλήρως τας Αρχάς και τα Αξιώματα άτινα καθορίζουν την ευνομουμένην Κοινωνίαν, ως ταύτα περιέχονται εις την «Πολιτείαν» του Πλάτωνος. Ειρήσθω ότι, υπέρ πάν Άθλημα ή Τέχνη, υπέρ πάσαν επίδοσιν αθλητικήν ή άλλην, το εν επικινδύνω ανεπαρκεία είδος των διανυομένων παρακμιακών ημερών είναι η Αρετή και ταύτην επιχειρεί ενισχύουσα η συνιστωμένη παρούσα Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία 

Clause 5
     As Members of the Society can register only those who participate in Hellenic cultural tradition , indiscriminating of nationality, mother-tongue; and religious or political beliefs; accepting in whole the principals and values which define a legitimate society, as contained in Plato’s  ‘State’ having in mind that above any sport or art, that above any athletic or other performance, the endangered species of our decadent era is Virtue, which the established in present ‘Hellenic Horseback Archery Society’ is operating to support.

     Και στη προσωπική σελίδα του, του μέσου κοινωνικής δικτυώσεως "Fecebook", ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" σημειώνει στην 1η εκ των Πληροφοριών σχετικών με τον ίδιο, στο προφίλ του:

     Bαθύτατα αριστοκρατικώς και απολύτως αντιδημοκρατικώς προσανατολισμένος, ο παρών λογαριασμός, περιφρονεί κάθε αριθμητική επαύξηση των «φίλων» ή των «like» λόγος για τον οποίο ο ίδιος θεωρώ ως γελοίες τις διάφορες μεθοδεύσεις ανοήτων διογκώσεων «φίλων» και «like». Έτσι αποφεύγω να στέλνω "αιτήματα φιλίας" αλλά ευχαρίστως τα αποδέχομαι μ ό ν ο ν στην περίπτωση κατά την οποία οι επιθυμούντες αυτοσυστηθούν με το πραγματικό τους όνομα, άλλως, αυτομάτως τα διαγράφω!

     Kατόπιν των προεκτεθέντων καθίσταται σαφές ότι η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι" λειτουργεί επί του άξονος μιας διακαούς προθέσεως ευημερίας των Αξιών και Αξίων, όπως ισχύει στις, πλατωνικές, αριστοκρατικές Πολιτείες και όχι των αριθμών και αναξίων, όπως ισχύει στις μαζοκρατικές τυραννίες! Και η διαρκής επιτυχία αυτής της Ομάδος έγκειται στον σεβασμό του δικαιώματος αλλά και καθήκοντος των, ολιγίστων, αρίστων να άρχουν και όχι της υποκύψεως στην αδυναμία των, υπερπλεοναζόντων, αναξίων να τυραννούν!

     Ενώ στο εξώτερο δημοκρατικό περιβάλλον οι ψήφοι καταμετρώνται χωρίς να υπολογίζονται η αριστοκρατικότητα του δικού μας, εσωτέρου, κριτηρίου αυτοαναφορικότητος επιμένει να υπολογίζει γνώμες χωρίς να τις καταμετρά! Τρανό παράδειγμα, το τελευταίο "δημοψήφισμα" (2015) στη δημοκρατική Ελλάδα του οποίου το συντριπτικό αποτέλεσμα 61,31% υπέρ ενός "ΟΧΙ" εφαρμόσθηκε την επομένη ως ..."ΝΑΙ", χωρίς να ενοχληθεί και να αντιδράσει κανείς για την αισχρή κοινοβουλευτική φαλκίδευση! 


     Κατά την δεκαετή λειτουργία της η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" είχε την Τιμή να καταξιωθεί με διεθνή και άλλα, τιμητικά βραβεία και διακρίσεις αλλά και, όλως παραδόξως και με έναν αρκετά υψηλό αριθμό Μελών, τον υψηλότερο που διαθέτει την στιγμή αυτή ανάλογη Ομάδα, παγκοσμίως! Παρά την αφιέρωσή μας στο ρόλο του θεράποντος των Αξιών υπηρετουμένων παρ΄ ολιγίστων Αξίων, οι ...αριθμοί τους οποίους περιφρονήσαμε και περιφρονούμε έδειξαν και αυτοί να υποκύπτουν στη ποιοτική γοητεία μιας Ομάδος με υψιπέτεια κριτηρίων και, ίσως, τούτο, ακριβώς, μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.

     Για την παγκόσμια πνευματική Κοινότητα, ο Δημήτρης Ροντήρης υπήρξε ο μέγας Δάσκαλος του αρχαίου ελληνικού δράματος και ο αναβιωτής της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στον νεώτερο Κόσμο!


     Τον κορυφαίο αυτό Δάσκαλο του αρχαίου δράματος τίμησε, πρώτος, ο ίδιος ο Aρχικαγκελάριος της Γερμανίας Adolf Hitler με τον Ναζιστικό Σταυρό του Τάγματος του Γερμανικού Αετού, στο Βερολίνο, την 7η Ιουνίου 1940. Εν συνεχεία παρατίθενται τα σχετικά τεκμήρια τα οποία, σημειωτέον οι πάντες επιμελώς αποκρύπτουν από τα βιογραφικά του Δημήτρη Ροντήρη, δημοσιοποιούμενα για πρώτη φορά στο Ιστολόγιό μας. 



     Πολλά χρόνια μετά την παρασημοφόρησή του από τον Γερμανό Αρχικαγκελάριο Adolf Hitler, το 1961 και με λιγότερη ...ιδεαλιστική διάθεση, ο Αμερικανός Πρόεδρος John F. Kennedy προσκαλεί σε τιμητικό γεύμα στον Λευκό Οίκο τον Δημήτρη Ροντήρη.

     Και στη πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση ο Δημήτρης Ροντήρης δεν ετιμήθη για την όποιαν άλλη ιδιότητά του, πλην εκείνης του Δασκάλου του αρχαίου δράματος! Ούτε ο Adolf Hitler ούτε ο John F. Kennedy είδαν στο πρόσωπό του έναν "καθεστωτικό" αλλά έναν πνευματικό θεράποντα του ανθρώπινου Πολιτισμού και οι "Έλληνες Κένταυροι" αυτήν την υστεροφημίαν επιδιώκουν, πλήρως αδιάφοροι για τις υποκειμενικές "τιτλοφορήσεις" των οποίων έχουν ανάγκη οι ολιγόνοες!


     Γι αυτό και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" αποδίδει τον οφειλόμενο σεβασμό στην ποιότητα του ατόμου το οποίο το υπολογίζει χωρίς να το καταμετρά, θεωρώντας ότι η ύπαρξή της θα ήταν δικαιωμένη όχι, απλώς, τώρα που περιλαμβάνει στις τάξεις της πολλούς Αξίους μαθητές αλλά ακόμη και εάν λειτουργούσε υπέρ ενός μαθητή και μόνον! Διότι προς χάρη ενός και μόνον Αξίου αξίζει η όποια θυσία, ο όποιος κόπος και προς τούτο λειτουργεί η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" συντασσόμενη με το περί Δημήτρη Ροντήρη "πνεύμα" του μεγάλου θεατρανθρώπου Σπύρου Μελά:


     Μπορεί η περιρρέουσα μαζοκρατία να υπερτιμά τους αριθμούς υποτιμώντας τις Αξίες με τα γνωστά συνεπακόλουθα τα οποία επί 71 χρόνια καταδικάζουν τις Κοινωνίες σε απελπιστικό αδιέξοδο, αυτήν όμως  τη τραγικήν αβελτερία (εσφ. "αβελτηρία")  επεδίωξε να ανατρέψει η Ελληνική Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" κάτι που κατάφερε ακολουθώντας τα πρότυπα Αξιών της Πλατωνικής "Πολιτείας"!


      Ποτέ, επί παραδείγματι, δεν θα μπορούσαμε να φαντασθούμε ότι οι "Έλληνες Κένταυροι" θα υπερέβαιναν τον αριθμό των 500 Μελών όπως ποτέ δε θα αναμέναμε και η απήχηση του λειτουργικού αποτελέσματός μας να έφθανε σε απρόσμενους αριθμούς αποδεκτών, όπως η τελευταία συμμετοχή μας στα "Παναθήναια 2016" της οποίας η ανάρτηση του φωτογραφικού λευκώματος πριν καν κλείσει εικοσιτετράωρο στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτυώσεως έφθασε στις 3.140 επισκέψεις! Όμως οι αριθμοί αυτοί ουδόλως μας αποπροσανατολίζουν από τον μόνιμο αριστοκρατικό μας προσανατολισμό και ποσώς μας ξιπάζουν, επιμένοντας στην αποτίμηση της ποιότητος του έργου που εκφράζουν. 


     Ομοίως και οι πολύ ενθαρρυντικές επίσημες στατιστικές επισκεψιμότητος του Ιστολογίου της Ομάδος μας δε θα μπορούσαν να μας εκτρέψουν από την παγία απαξίωση των αριθμών η οποία μας διακρίνει αλλά να τις χρησιμοποιήσουμε προς ωφελιμότερη εξαγωγή συμπερασμάτων για την αποτίμηση του έργου μας, σχεδιάζοντάς το ακόμη καλύτερα. Επί παραδείγματι, σε μία εντελώς τυχαία δειγματοληψία επισκεψιμότητος των σελίδων του Ιστολογίου μας, με ιδιαίτερη συγκίνηση βλέπουμε ότι αυτή την στιγμή την κορυφαία επισκεψιμότητα έχει η ανάρτησή μας η οποία αναφέρεται σε ένα άγνωστο, για τους πολλούς, γεγονός που αφορά στην Ιστορία της Πατρίδος μας και μέσω των "Ελλήνων Κενταύρων" αρχίζει να γίνεται γνωστό στο ευρύ Κοινό: Την πρώτη ιστορημένη απελευθέρωση Ελληνικού εδάφους από έναν μεμονωμένο Έλληνα κατά τον 18ο αιώνα, πολύ πριν την γνωστή και φαλκιδευμένη, υποτιθέμενη, "έναρξη" της Ελληνικής Επαναστάσεως τον ...επόμενο αιώνα! Ουδεμία σημασία έχει για μας, εν προκειμένω, το αριθμητικόν άθροισμα των επισκεπτών μας κατά μία συγκεκριμένη στιγμή αλλά το ότι το Ιστολόγιό μας, πέραν της αποστολής του ως καταγραφικού ημερολογίου των δραστηριοτήτων της Ομάδος μας, επιδρά ως Σχολείο Ιστορίας στην -εν πολλοίς ανιστόρητην- ελλαδική Κοινωνία. 
     

     Η πασιφανής ευημερία των ...αριθμών η οποία επικρατεί από καταβολής της Ομάδος μας, μέσα σ΄ αυτήν, ουδόλως μας επηρεάζει και, εν συνάψει, επιμένουμε στην αφοσίωσή μας στην διατήρηση της ευημερίας των Αξίων και Αξιών που κοσμούν τους "Έλληνες Κενταύρους"! Και αυτό είναι το μέτρον αυτοαναφορικότητός μας και ως Ελλήνων και ως "Κενταύρων"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.