Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
ΣΤΑ "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2016"

"GREEK CENTAURS"
PARTICIPATING
"PROMETHEA 2016'


     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «Έλληνες Κένταυροι», τιμώντας πάντοτε τις εθνικές μας Παραδόσεις, έπειτα από ευγενή πρόσκληση της διοργανωτικής επιτροπής της ετησίας Ελληνικής εθνικής συναθροίσεως των «Προμηθείων», έλαβε μέρος στη φετινή διοργάνωση η οποία ήταν η 21η κατά σειρά, στο Λιτόχωρο Πιερίας από την Tετάρτη 6η Ιουλίου έως Κυριακή 10η Ιουλίου.


     Υπό τον Αρχηγό Αποστολής Γεώργιο Ν. Σταυριανόπουλο (Ιφικράτη) και τον συνδιοργανωτή της εξορμήσεως Μηνά Α. Τσομπανιάν, η εξαμελής ομάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» κατέγραψε στα φετινά «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2016» την επιτυχέστερη και πολυπληθέστερη μύηση νέων τοξοτών και των δύο φύλων αλλά και όλων των ηλικιών στη παραδοσιακή Τοξοβολία  που έχει γίνει, ποτέ, στην Ελλάδα!


     Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε μια τόσο, ελληνοπρεπέστατα, ενθουσιώδη διοργάνωση, δε θα ήταν δυνατόν παρά το κέφι μας να κορυφωθεί και να βιώσουμε ανεπανάληπτες εμπειρίες για τις οποίες ευχαριστούμε τους ευγενώς προσκαλέσαντες Διοργανωτές των "ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2016".


     'Ετσι, δε διστάσαμε να επιδοθούμε και στη δική μας πολεμική απόλαυση, στο περιθώριο των καθημερινών επιδείξεων που η διάρκειά τους έφτασε και στις ...5 συνεχείς ώρες.


     Για τα Μέλη της Ομάδος μας ο τόπος απετέλεσε ιδιαίτερη έμπνευση για διαρκή άσκηση και το ενεργειακότατο Ιερό Άλσος μας πρόσφερε πληθώρα θετικών συναισθημάτων και "οξυγόνο" ζωής!

  
     Μαζύ μας απολαύσαμε και άλλους Συνέλληνες οι οποίοι ασκήθηκαν στη χρήση διαφόρων εκηβόλων και αγχεμάχων όπλων και η εικόνα στο Ιερό Άλσος θύμιζε εποχές κατά τις οποίες οι Ελληνικές Αξίες θωράκιζαν τη Πατρίδα μας.


     Με ευγένεια ψυχής και επίγνωση της παιδαγωγικής αποστολής της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" χαρήκαμε τις φανταστικές, πρώτες, επιδόσεις των Ελληνόπουλων που βρέθηκαν συνοδευόμενα από τους Γονείς τους στα "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2016" και επαληθεύσαμε ότι η Πολεμική Αρετή των Ελλήνων δε κατάφερε να "ρημάξει" παρά τις παρακμιακές συνθήκες των ανελληνίστων εποχών που βιώνουμε...


     Με επαγγελματισμό και απέραντη υπομονή τα έξι Μέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προσέφεραν τις γνώσεις τους σε όλους τους προσελθόντες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, ώστε να ανακτήσουν τη τοξευτική ικανότητα η οποία βρίσκεται εγγεγραμμένη στην ιστορική μνήμη του      Ανθρώπου και να τη χαρούν επιτόπου, στη καταπράσινη και υπέροχη "γωνιά" του Ιερού Άλσους.


     Για τα έξι Μέλη της, υπό τον Γεώργιο Σταυριανόπουλο (Ιφικράτη), Αποστολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στον Όλυμπο ήταν μεγάλη η χαρά της επαφής με το Κοινό αυτής της λαμπρής Ελληνο-συνάξεως αλλά και η εκ μέρους του επίδειξη ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τη Παραδοσιακή Τοξοβολία, όπως επίσης και οι επιδόσεις του μέσου επισκέπτη σε αυτή.

     Εκτός της αμιγώς πρακτικής, μυητικής, διαδικασίας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" προσέφεραν στο ακροατήριο διακεκριμένων παρισταμένων πέντε διαλέξεις με τα εξής θέματα:
1) Παρουσίαση της ομάδος μας,
2) Η Ιππική στην αρχαιότητα,
3) Η Τοξοβολία στην αρχαιότητα,
4) Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως και,
5) Το Πολεμικό Πνεύμα και Έθος, σήμερα! 


     Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και Τιμή για την Ομάδα μας, υποδεχθήκαμε τον εμβληματικό Ιδρυτή του θεσμού των "ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ" καθηγητή Τρύφωνα Ολύμπιο και συνευχηθήκαμε ο θεσμός αυτός να μακροημερεύσει και κάθε χρόνο να συνδέει τους Έλληνες πάνω στο άγιο όρος του Ελληνισμού, τον Όλυμπο.


     Ο Ιδρυτής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", παρακολουθώντας από τον πρώτο τους χρόνο λειτουργίας τα "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ", σήμερα, μετά από 21 χρόνια, θεωρεί ότι η αύξουσα ηλικία τους μεγαλώνει και μεγαλύνει τον Ελληνισμό, στέλνοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό του στον Ιδρυτή τους καθηγητή Τρύφωνα Ολύμπιο αλλά και σε όλη τη Διοργανωτική Επιτροπή του φετινού 21ου εορτασμού.


     Τα "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ", για μια ακόμη χρονιά, την 21η , στη πολύτιμη προσφορά τους, κατάφεραν να συνενώσουν όσους διαθέτοντες εθνική συνείδηση και Πίστη και όσους τιμούν τα πάτρια, Έλληνες, υποδεικνύοντας την τροχιά ανελίξεως της Ελληνικής φυλής εν μέσω ενός καταρρέοντος κόσμου που απεμπόλησε τους Θεούς και τις Αξίες του!


      Στα «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2016» οι έξι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» κατάφεραν να καταστήσουν κοινωνούς της Παραδοσιακής Τοξοβολίας πάμπολλους Συνέλληνες που παρευρέθησαν στη μεγάλη, πολυήμερη, ετήσια εορτή και να συντελέσουν στην εξαγωγή ενός σημαντικού συμπεράσματος: η Πολεμική Αρετή παραμένει ως η ειδοποιός ιδιότητα των Ελλήνων όλων των εποχών!


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", διεκπεραιώνοντας το λειτουργικό καθήκον της Ομάδος μας και μυώντας Συνέλληνες στην αρχέγονη τέχνη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, δεν απολαύσαμε απλώς μία ακόμη άριστη διοργάνωση των 21ων "ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ" αλλά και ένα Κοινό Ελλήνων, απηλλαγμένο ουτιδανών γραικύλων, που κατέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Πολεμική Αρετή της φυλής μας εξακολουθεί να διατηρείται στο ακέραιο έτοιμη να αντιπαρατεθεί επιτυχέστατα εναντίον ενός ανελλήνιστου αντιπάλου που επιχειρεί να τη διατηρήσει υπόδουλη του αλλογενούς σκοταδισμού που υπηρετεί.

          Στα Μέλη της Αποστολής μας στα "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2016" Γεώργιο Ν. Σταυριανόπουλο (Ιφικράτη), Μηνά Α. Τσομπανιάν, Κωνσταντίνο Γ. Καραζελίδη, Παναγιώτη Χ. Μπαλτζή, Ακριβή Γκόλια και Βάγια Γ. Ριζάκη, που επέστρεψαν από το άγιο όρος των Ελλήνων, τον Όλυμπο, έχοντας εκπληρώσει την πλέον επιτυχημένη εξόρμηση των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ», ευγνώμονες  ευχόμεθα οι Θεοί του Ελληνισμού να τους φωτίζουν το διαρκές "μονοπάτι" των προγονικών Αξιών, κατευθύνοντας τα βέλη τους στο στόχο των ευγενών προσδοκιών τους!





Πλήρες φωτογραφικό Λεύκωμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.