Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΣΧΟΛΗΣ


     Μπορεί στις 2 Ιουλίου να έληξε επισήμως η Προπονητική Περίοδος που διανύσαμε από την 1η του περασμένου Σεπτεμβρίου αλλά οι υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού Επιτελείου της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", παρά τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μας κρατούν στο Ιππευτήριο προκειμένου να δοκιμάσουμε νέους Ίππους Σχολής και η επόμενη Προπονητική Περίοδος να μας βρει πανέτοιμους για νέες προόδους!


     Αν και κανείς, απλός, "θεατής" δε μπορεί να φαντασθεί με πόσο μόχθο και πόση μέριμνα καταφέρνουμε επί δέκα χρόνια να διατηρούμε σταθερό αυτό το "μηδενικό ποσοστό ατυχημάτων", όσοι εμπλεκόμεθα με την ασφάλεια των δραστηριοτήτων των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" νοιώθουμε ότι επιτελούμε στο ακέραιο το χρέος μας ώστε η Ομάδα μας να δικαιώνει το Α' παγκόσμιο βραβείο που μας απενεμήθη στους διεθνείς αγώνες της Κίνας (2012) ως της παγκοσμίως καλύτερα οργανωμένης Ομάδος με πρώτιστη "αντανάκλαση", φυσικά, στην ασφάλεια των μαθητών μας! 


     Αναλαμβάνοντας, πρώτοι εμείς, τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μαθητής μας και μάλιστα σε πολύ υψηλότερο από το επίπεδο ενδεχομένου για λόγους σιγουριάς, ξεκινήσαμε στο Ιππευτήριό μας να δοκιμάζουμε νέους Ίππους Σχολής, με τα γνωστά αυστηρά κριτήρια της Ξενοφώντειας Ιππικής που ακολουθούμε.


     Πέραν της εξωτερικής μορφολογίας ενός Ίππου που πρέπει να μας πείθει για την εργασιακή του καταλληλότητα, η πρώτη μας παρατήρηση είναι η "χαρτογράφηση" του νου και της διαθέσεώς του να συνεργασθεί αγαστά με τον Άνθρωπο.


     Υπήρξε Ίππος που τον απορρίψαμε από την πρώτη στιγμή που τον ανελάβαμε με τον ρυτήρα στο χέρι από το έδαφος, κάποτε, διότι καταλάβαμε ότι το πλάσμα αυτό είχε οριστικά απορρίψει τον Άνθρωπο από τη "ζωή" του και πάντοτε για τους (αλάνθαστους) δικούς του λόγους!


     Δοκιμάζοντας έναν νέο Ίππο Σχολής δεν αρκούμεθα στις συμβατικές του κινήσεις αλλά βαθμολογούμε την ασφαλή ικανότητά του να διεκπεραιώσει με ασφάλεια κι επιτυχία κάθε είδους ιππική διδασκαλία υπό πολύ δυσκολότερες συνθήκες από εκείνες που θα ακολουθηθούν στα μαθήματα.


     Και οι διαδικασίες δοκιμής ενός Ίππου Σχολής που εφαρμόζουμε δε παραλείπουν ακόμη και προσομοιώσεις καταστάσεων που, ενδεχομένως, θα αντιμετωπισθούν, ώστε να είμαστε βέβαιοι για τις ασφαλείς αντιδράσεις του Ίππου.


     Ευτυχώς, στον θαυμάσιο Σταύλο που βρισκόμαστε μπορούμε να επιλέξουμε τους πλέον κατάλληλους τετράποδους Δασκάλους από ένα πλήθος ικανών Ίππων, λόγος για τον οποίο είμαστε εκ των προτέρων ενθουσιώδεις για τη δραστηριότητά μας κατά την νέα Προπονητική Περίοδο που αρχίζει σε δύο μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.