Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΔΡΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ
ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ


     Η πολύ ωραία πρωτοβουλία του επικεφαλής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" Αθανασίου Α. Ψωρομύτη να εισαγάγει στην ιππική εργασία εδάφους τα Μέλη της Ομάδος του, συνεχίζεται σε έναν πανέμορφο Σταύλο της γραφικής Μικρομάνης με τη βοήθεια εντυπωσιακών ανίππευτων Ίππων.


     Με μία Ομάδα της οποίας το δυναμικό αυξάνεται, ο επικεφαλής του Παραρτήματός μας στη Καλαμάτα και με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού εγχειριδίου της Σχολής μας αλλά και των όσων του μετέφερε ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Καλαμάτα, ξεκίνησε να μυεί στην ιππική εργασία εδάφους, με τη προοπτική να προεκτείνει τη μύηση και στη κυρίως Ιππική, των τυφλών και βλεπόντων μαθητών της Σχολής του αντιλαμβανόμενος, ασφαλώς, την μεγάλη ψυχική ωφέλεια για τον Άνθρωπο που συνεπάγεται η προσέγγισή του προς τον Ίππο.


     Αυτή τη φορά, εργαζόμενος με δύο τυφλούς, τρία παιδιά και έξι, ακόμη, βλέποντες ενήλικες Συνασκουμένους, ο επικεφαλής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" τόλμησε να διεκπεραιώσει με επιτυχία ένα από τα βασικότερα, αν όχι το βασικότερο, μάθημα Ιππικής που αποτελεί ο "Κύκλος Προσεγγίσεως του Αρχηγού" και η ακολουθούσα ρυταγώγηση, δηλαδή, η διεύθυνση από το έδαφος ενός Ίππου. 


     Διεκδικώντας μια παγκόσμια πρωτοπορία, η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" επιχειρεί να υλοποιήσει τα πορίσματα και τις παρατηρήσεις της δεκαετούς, επιτυχούς και άνευ ατυχήματος, λειτουργίας της Ελληνικής ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας επ΄ ωφελεία, κυρίως, των τυφλών μαθητών της.


     Με ευφυέστατη την ανάμιξη τυφλών και βλεπόντων μαθητών η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" καταφέρνει στο νέο ιππικό "πόστο" της να εξοικειώσει τους μαθητές της με τον Ίππο μέσα από ένα διαδραστικό παιγνίδι του οποίου η κατάληξη θα είναι ό,τι πιο σοβαρό και απαραίτητο για τη προετοιμασία των μαθητών της στη κυρίως Έφιππη Τοξοβολία. 


     Και, βεβαίως, μιλώντας για "μαθητές" της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" εννοούμε πάντοτε τόσο τους τυφλούς όσο και τους βλέποντες Συνασκουμένους της.


     Πραγματικά, το τολμηρό εγχείρημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" δεν προοιωνίζει, απλώς, τη βασιμότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά προδιαγράφει και μία επιτυχή έκβαση αυτού του προγράμματος με προέκταση την ωφελιμότητα σε μία ευρύτατη κοινωνία Συνανθρώπων οι οποίοι στερούνται της οράσεως.


     Ήδη η αφή των τυφλών μαθητών μας καθοδηγείται αποτελεσματικά από τη διδασκαλία του Αθανασίου Α. Ψωρομύτη όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό που συλλέγεται, ταξινομείται και αναλύεται μετά από κάθε εκπαιδευτικήν ημερίδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ".


     Και αυτό το οπτικό υλικό συνωδά τη αναλυτική αναφορά που συντάσσει ο επικεφαλής του Παραρτήματός μας στη Καλαμάτα, μετά από κάθε εκπαιδευτικήν ημερίδα, της Σχολής του, πολλαπλασιάζουν ολοένα και περισσότερο τη πεποίθησή μας ότι η δρομολόγηση της αναδείξεως τυφλών Εφιπποτοξοτών στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" κινείται στη πιο σωστή "τροχιά"!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.