Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΚΑΥΣΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΕΩΣ ΤΟΥΣ 
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"

Αγαλματίδιο οπτής γαίας του  4ου- 3ου π.χ.χ. αι.
απεικονίζον Μακεδόνα φέροντα καυσία

     Μετά από προσεκτική ιστορική μελέτη αποφασίσαμε να προσθέσουμε στο "Κατάστημα" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ακόμη ένα παραδοσιακό δημιούργημα το οποίο κατασκευάστηκε σε εργαστήριό μας: την  κ α υ σ ί α  η οποία δεν είναι παρά ένας πίλος (καπέλο/πίλημα = συμπιεσμένο μαλλί) που έλκει την καταγωγή από την αρχαία Μακεδονία, διατηρείται στους Καλάς του ορεινού Πακιστάν και συνεχίζει ως την Αναγέννηση, "χαρτογραφώντας" ένα ελληνικό "ίχνος" μέσα στο χρόνο και στο τόπο!

Ιάνοςς Λάσκαρις
1445 - 1535

     Με καυσία βλέπουμε τον αναγεννησιακό διπλωμάτη Ιάνο Λάσκαρι και Ρυνδακηνό αποκαλούμενο (από τη Ρύνδακο της Προποντίδος, 


Φίλιππος Μελάγχθων
Philipp Schwartzerdt
1497 - 1560

     Με καυσία βλέπουμε τον Philipp Schwartzerdt, αναγεννησιακό θεολόγο και καθηγητή, 


Κωνσταντίνος Λάσκαρις
1434 - 1501

     Με καυσία βλέπουμε και τον Κωνσταντίνο Λάσκαρι, αναγεννησιακό αριστοκράτη λόγιο, όπως και πολλούς άλλους!


     Στο εργαστήριό μας, εν όψει του καλοκαιριού, δημιουργήσαμε μία καυσία από συμπιεσμένο έριο που διατηρεί ελεγχόμενη τη θερμοκρασία του κρανίου υπό υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και την οποία συνιστούμε σε όσους επιθυμούν προστασία, επαφή με την ελληνικήν ιστορία αλλά και κομψότητα! Ο χρωματισμός προτιμήθηκε γκρί ανοιχτό ώστε να αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και να παρέχει την δυνατότητα συνδυασμού με μία ευρύτατη χρωματική γκάμα ενδυμάτων.


     Διατηρήσαμε τα περιφερειακά εξωτερικά γαζιά των αυθεντικών σχεδίων, όπως αυτά παραμένουν ως σήμερα στις καυσίες των Καλάς και...


...επίσης διατηρήσαμε τα διακοσμητικά κυκλικά γαζιά στο κυλινδρικό περίγυρο που εφαρμόζει περιμετρικά του κρανίου ώστε να απομονώνει και να συγκρατεί "αέρα" κλιματίζοντας το κεφάλι. και αυτό, προς Τιμή των Καλάς οι οποίοι επιμένουν στη καταγωγή τους από τους Στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου!


     Τέλος, φροντίζοντας για μία πολύ αισθητική αλλά και προσεγμένη στη λεπτομέρεια δημιουργία, δε παραλείψαμε να φοδράρουμε την καυσία μας με ένα βαμβακερό ύφασμα με ...συνάδουσα απόχρωση του γκρι!


     Η καυσία των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προσφέρεται στη τιμή των 10 ευρώ στα Μέλη μας και σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω του Πρατηρίου μας! Πληροφορίες: 6972496303

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.