Κυριακή 15 Μαΐου 2016


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 
ΣΤΟ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟ & ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΛΗΣ
[13-14 ΜΑΪΟΥ 2016]


     ΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΝ ΠΑΤΗΡ ΕΣΤΙ..." και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" τιμούν αυτή τη φράση του Ηρακλείτου στη καθημερινή εκπαίδευσή τους στο Ιππευτήριο! Οι ασκήσεις Ιππηλασίου, αυτή τη φορά, αναβαθμίστηκαν και οι επιδόσεις των μαθητών μας έφτασαν σε σημείο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αμερικανικού κινηματογραφικού κολοσσού ώστε να ζητήσει τα "φώτα" της Σχολής μας για την εκπαίδευση στην Έφιππη Τοξοβολία δύο τιμωμένων προσώπων του. Στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η πολεμική  π ρ ά ξ η -και όχι η θεωρητικολογία- αποτελεί το σημείο εστιάσεως του ενδιαφέροντός μας και είμαστε περήφανοι που αναδεικνύουμε μαχητές και όχι απλούς αθλουμένους. Η Έφιππη Σπαθασκία ως μάθημα της Σχολής μας έδειξε ότι προσεγγίζεται, πλέον, με υψηλότατες προσδοκίες και οι μαθητές ήδη ανταποκρίνονται άριστα ακόμη και σε επιτυχείς, δυσκολότατες, ζεύξεις σε καλπασμό υπεράνω ...εμποδίου, τη χρήσει της ιδιαιτέρως "απαιτητικής" Σπάθης της Ομάδος μας! 


     Η σπαθιστική προσβολή αντιπάλου δια της παρακάμψεως παρεμβαλλομένου περιστασιακού "ασπιδίου" καθώς και οι καλπαστικές εφορμήσεις με σπαθιστικές ζεύξεις Ιππέως και αμίππου, στην ημερησία εκπαιδευτική "διάταξη" βελτιστοποιούν τις ιππικές δεξιότητες των μαθητών μας και αναδεικνύουν, όχι απλούς Ιππείς ή Εφιπποτοξότες αλλά εφίππους Πολεμιστές. 


     Τέλος, η θεαματικότητα των ασκήσεών μας στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι καθημερινή αίσθηση και απολαμβάνουμε τα μαθήματα ως μία καθημερινή αισθητική απόλαυση κι απ΄ ό,τι φαίνεται, όχι μόνοι μας, κρίνοντας και από πολλές τιμητικές προτάσεις που γίνονται στην Ομάδα μας!


     Μ'  αυτά και μ' αυτά, στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αναδεικνύουμε τελείους Ιππείς διότι αυτός, άλλωστε, είναι και ο σκοπός μιας Ιππικής Σχολής επιπέδου!


     Στα τελευταία μας μαθήματα η Σπάθη, ασφαλώς, πρωταγωνίστησε μαζύ με τις ασκήσεις Ιππηλασίου.


     Βασίζοντας την εκπαίδευση των μαθητών μας στη διάπλαση μαχητικών χαρακτήρων δε θα ήταν δυνατόν να παραβλέψουμε την εξάσκηση σε αυτό το ευγενές όπλο το οποίο η ιστορία των ανθρωπίνων πολέμων το ανέδειξε κορυφαίο!


     Και απ΄ όσα έδειξαν τα τελευταία μαθήματα στο στίβο του Ιππευτηρίου μας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" τη Σπάθη τη κάνουν, πια, "κτήμα" τους.


     Ο χειρισμός της Σπάθης για τους μαθητές της Ομάδος μας παραμένει η δικαιωμένη "προτεραιότητά" μας αμέσως μετά τη χρήση του Τόξου και αυτή η δεξιότητα δεν αναδεικνύει, απλώς, καλούς Σπαθιστές αλλά και ικανότατους Ιππείς, όπως σημειώνεται και προηγουμένως.


     Γόνιμη η εκπαιδευτική εφευρετικότητα του Αρπάλυκου παρουσίασε νέες, ρηξικέλευθες, ασκήσεις στα τελευταία μαθήματα με τη ...διελκυστίνδα να επιχειρεί να σταθεροποιήσει το κάθισμα ενός μαθητή ...απειλώντας να τον καταρρίψει στο έδαφος!



     Και υπό την ...αδίστακτη φαντασία του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", η διελκυστίνδα εφαρμόσθηκε με επιτυχία και κατά τη διάρκεια υπερπηδήσεως εμποδίου σταθεροποιώντας ακόμη περισσότερο το "κάθισμα" του αρχαρίου μαθητή.


     Παρά την μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και τακτικών, καθόλου δεν υστερήσαμε στα τελευταία μαθήματα και με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων Έφιππης Τοξοβολίας των μαθητών μας.


     Μαθητές μας οι οποίοι δεν είχαν νοιώσει τη χαρά της τοξεύσεως κατά την υπερπήδηση εμποδίου όχι μόνον το κατάφεραν αλλά και με άριστο αποτέλεσμα όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί.


     Με τους εμπείρους να βελτιώνουν τη τεχνική τους, οι μαθητές μας διακονούν την Έφιππη Τοξοβολία ως "αιχμή δόρατος" μέσα στην Ομάδα.


     Η Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία ήταν εξίσου καρποφόρα και τούτη τη φορά.


     Στη γαλήνια Κοιλάδα η αυτοσυγκέντρωση κατακτάται εύκολα και οι τοξεύσεις γίνονται πραγματικό παιγνίδι.


     Όπως παιγνίδι είναι και η ομαδική καθημερινότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", είτε στο Ιππευτήριο, είτε στη Γραμμή Βολής κάτι που χαρήκαμε κι αυτό το διήμερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.