Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΡΙΑ ΣΕ ...10 ΛΕΠΤΑ


     Όχι, ακόμα δε καταφέραμε το ...θαύμα να εκπαιδεύουμε έναν Εφιπποτοξότη ανά δέκα λεπτά αλλά η αγαπημένη μας Μάριον, η ευγενέστατη Γαλλίδα Μάριον η οποία ζει στη Πατρίδα μας και μιλά άπταιστα τα Ελληνικά, αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση!


     Με μία φάρμα στη Σκύρο που την διατηρεί με τον συνεργάτη της κ. Μανώλη Τραχανά και με 45 αξιολάτρευτα αλογάκια ...στην "αγκαλιά" της, δε θα μπορούσε παρά να είναι η "έτοιμη" ...Εφιπποτοξότρια!


    Ιδιαιτέρως ευγενική η πρόθεση της Μάριον για το Ελληνικό σκυριανό αλογάκι, την έκανε να επιλέξει τη χώρα μας για να το υποστηρίξει και να το αναπτύξει στη φάρμα "ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΡΙΕΣ" (στο Καλικρί Σκύρου) ένα σπάνιο πλάσμα, όπως το Σκυριανό Ιππάριο, ξεπερνώντας κάθε ενδοιασμό που συνεπάγεται ένα τόσο γενναίο εγχείρημα. Στο Ιστολόγιο του "ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΡΙΕΣ" διαβάζουμε:
 Στηρίζουμε την προσπάθεια διάσωσης του Σκυριανού Αλόγου.

     Στο Κτήμα Μουριές από το 1995 έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια διάσωσης του σκυριανού αλόγου εντατικοποιώντας τις ενέργειες μας από το 2011 έως σήμερα με τη δημιουργία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού με το όνομα «Χώρος Ελεγχόμενης Αναπαραγωγής για τη Διάσωση του Σκυριανού Αλόγου» διαθέτοντας τον μεγαλύτερο πληθυσμό αλόγων…


     Έτσι, αναζητώντας το δικό της "μονοπάτι" στην Ιππική δεν άργησε να μας ανακαλύψει και να συνδεθεί αμέσως με την αλογο-Οικογένειά μας αρχίζοντας να απολαμβάνει την εφιπποτοξοτική περιπέτεια κάνοντας και όλους εμάς χαρούμενους με τη παρουσία της! Και χθες, με το πρώτο της, κιόλας, μάθημα απέδειξε το πόσο άριστη Αμαζόνα είναι, καλπάζοντας και τοξεύοντας ήδη από το πρώτο ...δεκάλεπτο, με την άνεση της ...γεννημένης Εφιπποτοξότριας!


     Υπέροχη η Μάριον, χωρίς να δείχνει ότι έχει την όποιαν "απορία", με τον Ίππο και την Ιππική, μας συγκινεί σε άπταιστα Ελληνικά όταν μας ρωτά για την ...ορθογραφία του "μαζύ" και απορεί αν είναι πιο ορθογραφημένο να γράφεται με "ι" ή με "υ" όπως εμείς επιμένουμε να το γράφουμε! Πράγματι, παρά τη περιρρέουσα υπέλιξη, η ποιότητα χαρακτήρων ανθίσταται επιτυχέστατα!


     Μάριον, καλωσήλθες στην "Οικογένεια" της Ελληνικής Έφιππης Τοξοβολίας και σε ευχαριστούμε για την Τιμή που μας κάνεις επιλέγοντας να μοιραστείς μαζύ μας κοινές χαρές κι εμπειρίες!


     Ο Γεώργιος, όμως, μπορεί να μην έχει τη πανέμορφη φάρμα της Μάριον ούτε καν ένα δικό του αλογάκι, ίσως και ούτε (ακόμη!) καλή επαφή με τις ηνίες του ως εντελώς αρχάριος μαθητής, αλλά χάρη στη διδασκαλία του Αρπάλυκου χθες έκανε τις πρώτες του καλές τοξεύσεις ως έφιππος!


     Με αρκετά καλή αυτοσυγκέντρωση και ιππεύοντας χαλαρά, ξυπόλητος και εντελώς παιδικά, έστειλε αρκετά βέλη στο στόχο πάνω από τη ράχη του Ίππου του.


    Ασχέτως εάν το "ταξίδι" για το Γεώργιο μόλις ξεκίνησε, οι ευχές μας τον συνοδεύουν και ο χαρακτήρας του δείχνει τόσες ικανότητες που σύντομα τον βλέπουμε να διαπιστεύεται -και αυτός!- ως Εφιπποτοξότης! Άλλωστε, κανείς δε γλιτώνει από τη ...Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.