Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΙΠΠΕΩΝ


     Κλασική άσκηση του ασκησιολογίου της Σχολής των 'ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όχι μόνο Παραδοσιακή (στατική) Τοξοβολία με κλειστά μάτια αλλά και η Έφιππη Τοξοβολία, επίσης, με κλειστά μάτια. 


     Η αποενοχοποίηση του βλέμματος και της υπερβάσεως της οράσεως, αποτελεί το κρηπίδωμα της διδασκαλίας για τη βελτίωση του ενστίκτου! Και ο εικονιζόμενος , απολύτως αρχάριος, μαθητής μας, σήμερα, είχε τη πρώτη του εμπειρία καλπάζοντας και τοξεύοντας, χωρίς σέλλα, χωρίς αναβολείς, χωρίς ηνίες με έναν ανενστόμιστο Ίππο, χωρίς κανένα βοήθημα, χωρίς διευθυντικά χέρια και χωρίς ...μάτια!


     Με τη διδασκαλία του Αρπάλυκου ο μαθητής μας κατέληξε πολύ σύντομα σε καλπαστικές τοξεύσεις και αυτό του επέτρεψε να πολλαπλασιάσει τις "εξόδους" του και να ευχαριστηθεί ένα, όχι απλώς απολαυστικό αλλά και μακρύ μάθημα, πάντοτε, με τα μάτια κλειστά! 


     Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι η δεκάχρονη εμπειρία της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε ανάλογες τακτικές την καθιστούν ικανή να αναλάβει και τη διδασκαλία τυφλών Ιππέων και Εφιπποτοξοτών, όπως ήδη έχει αναλάβει (στο παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ") την εκπαίδευση τυφλών Τοξοτών. Προχωρούμε την έρευνα, εξάγουμε πορίσματα, προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο! Ωφελούνται οι μαθητές μας, ωφελείται η Ιππική, ωφελούνται και Συνάνθρωποι οι οποίοι στερήθηκαν του αγαθού της οράσεως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.