Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

14 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ


     Σε εποχές που οι πολλοί βολεύονται στη σκυθρωπή μιζέρια τους επικαλούμενοι "οικονομική κρίση", οι λίγοι χαμογελούν από καρδιάς αναγνωρίζοντας ότι η κρίση είναι α ξ ι α κ ή φροντίζοντας να τη ξεπεράσουν με επιλογές αυτοβελτιώσεως και συμμετοχής σε έργα Πολιτισμού.


     Ο δικός μας Μηνάς είναι ένας από αυτούς τους "λίγους" (ποτέ οι "πολλοί" δε ...γράφουν Ιστορία...) ο οποίος αφιερώνει εννέα ώρες καθημερινώς στην εργασία του ώστε να εξασφαλίζει τους πόρους που του επιτρέπουν να ιππεύει και να απολαμβάνει τη συνεχή ψυχοπνευματική του βελτίωση μέσα από τις διαδικασίες της Έφιππης Τοξοβολίας την οποία η διεθνής "UNESCO" αναγνωρίζει ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.


     Μπορεί να είναι κουρασμένος κάθε που τελειώνει το 9ωρό του στο κέντρο της Αθήνας αλλά δε διστάζει να καβαλήσει το 'παπί' του και να βρεθεί στο ...Κορωπί για να χαλαρώσει ιππεύοντας και τοξεύοντας διατηρώντας το πηγαίο χαμόγελό του που μας κάνει όλους ευτυχείς!


     Όπως και οι Συνασκούμενοί του των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", συνειδητοποιώντας τη πλατωνική αλληγορία του "Σπηλαίου" αποφάσισε να αναζητήσει τον Ήλιο, ανακαλύπτοντας όχι αυτό που κάποιος "σωτήρας" θα του "πρόσφερε" απ΄ έξω αλλά αυτό που ήδη διέθετε μέσα του κι έτσι βρέθηκε στο ...Σταύλο!


     Έμαθε την υπεύθυνη και βαρειά δουλειά του Σταυλίτη ώστε να διατηρεί ευτυχισμένο και αξιόμαχο το Σύντροφό του, τον Ίππο κι ενώ δεν "έπλυνε ποτέ τα πόδια ανθρώπων" (διότι στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" το πρώτο μάθημα είναι ο αυτοσεβασμός!) καθημερινώς περιποιείται αυτό το πλάσμα που μετέφερε στη ράχη του τον Ανθρώπινο Πολιτισμό.


     Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" βοήθησε το Μηνά να ανακαλύψει το Πολεμιστή που ένα ολόκληρο αρρωστημένο κοινωνικό περιβάλλον τον 'ντρεσάριζε' να κρύβει!  


     Και σε ένα οξυγονωμένο περιβάλλον όπου οι Ίπποι είναι ισότιμοι Σύντροφοι με τους Ανθρώπους και ο Αρχηγός της Ομάδος είναι ταυτοχρόνως και Αρχηγός της Αγέλης, ισότιμος με τους μαθητές του και διαρκώς αρχάριος, ο Μηνάς έμαθε να πολεμά το μεγάλο εχθρό μας: τον ατελή εαυτό μας!


     Πολύ σύντομα, εν μέσω ομοίων, ο Μηνάς ανέδειξε το παράστημα που του έδωσαν οι Γονείς του κι έμαθε να μη "σκύβει" σε υπαγορευόμενα τοτέμ αποβλακώσεως, εμπιστευόμενος τα δικά του όπλα στον αγώνα μιας δυναμικής ζωής που θέλει εκείνους που πολεμούν σα λιοντάρια ποτέ να μη τους κρεμάνε σα σκύλους!


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ο Μηνάς δεν έμαθε να 'δαμάζει' τον Ίππο αλλά να συνεργάζεται ευγενικά και τίμια μαζύ του.


     Και όταν ο αγαπημένος του Εκπαιδευτής Αρπάλυκος του δίνει εντολή εφάλσεως σε έναν Ίππο που καλπάζει δίπλα του, ο Μηνάς δε διστάζει να υπακούσει αναλογιζόμενος ότι ο Ίππος είναι 14 φορές δυνατότερος από αυτόν αλλά εφορμά και εφιππεύει! Τότε ο ίδιος ο Μηνάς γίνεται 14 φορές δυνατότερος από τον εαυτό του και αυτό είναι το βάθος της διδασκαλίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Και όταν φτάνεις στο σημείο να συνειδητοποιήσεις ότι άξαφνα γίνεσαι 14 φορές δυνατότερος, δε μπορεί παρά να νοιώσεις την αυτοπεποίθησή σου να "καλπάζει" κι εσύ να πετάς μαζύ της! Αυτός είναι ο στόχος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που, με απλά μέσα και πολύ περίσκεψη, καταφέρνει αυτό το οποίο διαλανθάνει της κοινωνίας, του σχολείου και (δυστυχώς!) του στρατού: η διάπλαση υγιών, αυτοδύναμων και μαχητικών χαρακτήρων.


     Ήδη, μόλις ένα τετράμηνο κοντά μας, ο Μηνάς έχει προχωρήσει σχεδόν πλήρως στην εκπαίδευσή του και σύντομα αναμένεται να δώσει τις προβλεπόμενες εξετάσεις για να διαπιστευθεί ως "Εφιπποτοξότης", δηλαδή, ως απλός Στρατιώτης μιας πολεμικής Ομάδος, "βαθμός" από τον οποίο όλοι αρχίζουμε και ...παραμένουμε εφ΄ όρου ζωής!


     Ο Μηνάς, με τη διδασκαλία του Αρπάλυκου έμαθε να συνεργάζεται με τον Ίππο, να υπερπηδά με επιτυχία τα εμπόδια που στη Σχολή μας συμβολίζουν τα εμπόδια της ίδιας της ζωής που 'νομίζουν' ότι μπορούν να ανακόψουν τους καλπασμούς σου κι έμαθε να εκτελεί τις ασκήσεις του στρατιωτικού Ιππηλασίου αρπάζοντας στον αέρα τους κρίκους που συμβολίζουν τη κατάκτηση των ευκαιριών της ζωής. Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" έχουμε τα δικά μας 'μονοπάτια' να περνάμε τα δυναμικά μηνύματά μας στους Συνέλληνες που μεθοδικά τους απέκρυψαν να συνειδητοποιήσουν  τις δυνατότητές τους ώστε να μπορούν να τους ελέγχουν...  


     Ακόμη και το πνεύμα της προσαρμοστικής ευκαμψίας, της τακτικής του 'ανέμου' και του 'νερού', για την ευστάθεια σε καταστάσεις ασταθείας, έτσι που ο μέγας Σουν Τζου καταγράφει, η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" έχει το δικό της τρόπο να 'περνά' στους μαθητές μας.


     Κι έχοντας, πια, ξεπεράσει τα 'γήινα', ο Μηνάς φτάνει σε σημείο να καλπάζει και να τοξεύει με τόση αυτοπεποίθηση που ακόμη και η αίσθηση της οράσεως του φαίνεται ...περιττή!


     Ναι, μπορεί οι 'πολλοί' να επιλέγουν τη κακομοιριά του σκουπιδοτενεκέ απ΄ όπου θα φάνε και στον οποίο θα ...καταλήξουν, οι 'λίγοι'. όμως, αναζητούν τη θέωσή τους βαδίζοντας ένα εσωτερικό 'μονοπάτι' το οποίο οι άλλοι αρκούνται να χαρακτηρίσουν κατά πως τους βολεύει η άγνοιά τους, ακόμη και ...'Φασισμό' (που παραμένει πάντα της ...μόδας!).


     Σ' αυτή την εκπαίδευσή του ο Μηνάς έμαθε να ανιχνεύει και να εντοπίζει τον εχθρό ακόμη και εκτός κεντρικής και περιφερειακής οράσεως, οπουδήποτε, διότι, πια, το ένστικτό του και όχι η κοινή 'λογική' επεξεργασία τον προφυλάσσει και του επιτρέπει να μάχεται τάχιστα και εύστοχα.


     Κι αν προσέξει ο αναγνώστης τη φωτογραφία που ακολουθεί, θα δει την απίστευτη ταχύτητα με την οποία 'καλπάζει' στη ζωή ο Μηνάς. κατά τη διάρκεια του καλπαστικού του δε προλαβαίνουν να καθιζάνουν οι τέσσερις μικροί αμμοθύσανοι που ανασηκώνονται από τις προσκρούσεις των οπλών του Ίππου του στο στίβο του Ιππευτηρίου, ενώ ο ίδιος τοξεύει! Για όποιον καταλαβαίνει αυτή η φωτογραφία από την τελευταία εκπαίδευση του Μηνά είναι επιεικώς ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!


     Παρ΄ όλα αυτά ο Μηνάς παραμένει και ενθαρρύνεται να παραμένει παιδί! Άλλωστε, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" υπάρχουν για να πολεμάνε και τη γεροντοκρατία που υποθάλπει τη κοινωνική παρακμή.


     Έτσι, σ'  αυτή την Ομάδα, εκτός από τον 64χρονο Ιδρυτή της (που παραμένει, ίσως, το πιο ...'παιδί' απ΄ όλους...) όλα τα Στελέχη της παραμένουν παιδιά, ο Αρχηγός της και Εκπαιδευτής Αρπάλυκος αλλά και οι βοηθοί του Εκπαιδευτές υπό επίβλεψη τις οδηγίες των οποίων ακολουθεί πιστά ο Μηνάς ασχέτως αν κάποιοι από αυτούς είναι νεώτεροί του! Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η ισοτιμία επί στρογγυλής τραπέζης δε καταργεί τη νομοτέλεια της Ιεραρχίας!


     Και σαν παιδί, ο Μηνάς μπορεί  να απολαμβάνει του μεγάλου προνομίου να αγαπά και να το δείχνει προσκαλώντας και τους άλλους να τον αγαπούν μέσα σε ένα ισορροπημένο πλαίσιο ομαδικής αυτοβελτιώσεως και προόδου.


     Μόνον μέσα από αυτή την αυτοβελτιωτική διαδικασία, ο Μηνάς αποκτά το δικαίωμα να δηλώνει 'πολιτικό ον' κατά Αριστοτέλη! Και ο Μηνάς, όπως όλοι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εμφορείται από σεβασμό προς τη Πατρίδα και τις εθνικές Αξίες, συμμετέχοντας στον προβληματισμό για τα κοινά με έναν τρόπο ο οποίος αποκλείει μαζοκρατικές εκτροπές και εκφυλιστικούς κομματικούς διαιρετισμούς! Για το Μηνά, όπως και για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η "Πολιτεία" του Πλάτωνος απαντά στο πολιτειακό και η έννοια της Πατρίδος δεν επιδέχεται δημοκρατικο-κομματικές ... φλύκταινες!


     Τις φλύκταινες, ο Μηνάς και όλοι οι υπόλοιποι στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" τις προτιμούμε στα δάκτυλά μας ως δείγματα μόχθου αυτοβελτιώσεως και όχι υπηρετήσεως αχρείων κομματαρχών! Και τα δάκτυλα του Μηνά έχουν ήδη τα δικά τους εύσημα μόχθου αλλά και ...σοφίας επιλογών!     Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αριθμεί περισσότερα από 500 εγγεγραμμένα Μέλη και ο Μηνάς είναι ένας από αυτά κάνοντάς μας το ίδιο υπερήφανους με όλα τα υπόλοιπα! Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο σε μιαν 'οικογένεια' με ισοτιμία Μελών... Αλλά, ακόμη κι αν οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αριθμούσαν μόνον ένα Μέλος, το Μηνά, δικαιώνεται η ίδρυση και η δεκάχρονη λειτουργία αυτής της Ομάδος!


     Σε λίγο η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στο πρόσωπο του Μηνά θα έχει ακόμη έναν Εφιπποτοξότη κι έναν Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη, με τις εκπαιδευτικές προσπάθειες του Εκπαιδευτή του Αρπάλυκου ακόμη μια φορά δικαιωμένες! Οι εξετάσεις του προσδιορίζονται σύντομα! Προετοιμαζόμαστε να τον χαιρετίσουμε με τη νέα του ιδιότητα! Ένα ακόμη μικρό σκαλοπάτι για κάποιον που διαπιστώνει εαυτόν 14 φορές δυνατότερο...  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.