Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΟΙ ...ΚΟΛΟΣΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Το να επιθυμείς δεν είναι μόνο το να εύχεσαι. 
Το να επιθυμείς είναι να γίνεις αυτό που ουσιαστικά είσαι. 
[Χένρι Μίλλερ: «Ο Κολοσσός του Μαρουσιού»]

     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", εδώ και δέκα χρόνια, αποτελούν μία 'κυψέλη' καθημερινής δημιουργίας πολιτισμικού έργου η οποία τείνει να βρει μιαν εξάπλωση σε όλη την Ελλάδα και ...όχι μόνον...! Ο αριθμός των Μελών της και οι πολυσχιδείς αποστολές τους, συχνά μας αναγκάζουν να παραβιάζουμε τη βασική αρχή της λειτουργίας της που είναι η ομαδικότητα και να συμβιβαζόμαστε με την προτεραιότητα της καλύτερης λειτουργικότητος δημιουργώντας υπο-Ομάδες ακόμη και μέσα στο λεκανοπέδιο, όπως αυτή που ασκείται στο Μαρούσι υπό τη διεύθυνση του αγαπημένου μας Πρωτεσίλαου.


     Η συγκεκριμένη πενταμελής υπο-Ομάδα της οποίας τα Μέλη συνασκούνται, ταυτοχρόνως και με τα υπόλοιπα Μέλη της Ομάδος των Αθηνών, προορίζεται να συμμετάσχει στους διεθνείς αγώνες της Gyula της Ουγγαρίας τον προσεχή Αύγουστο και των οποίων οι αυξημένες απαιτήσεις προϋποθέτουν τη αυστηρότερη προπονητική προσπάθεια των αγωνιζομένων.


     Παρά, λοιπόν, την αβελτερία των ημερών που διανύουμε, οι συγκεκριμένοι, πέντε, "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θυσιάζουν περισσότερο χρόνο και χρήμα (από το υστέρημα και όχι το πλεόνασμά τους, δοθέντος ότι η Ομάδα μας απευθύνεται σε "καθημερινούς" Ανθρώπους...) προκειμένου να εκπροσωπήσουν αξιοπρεπώς τη Πατρίδα μας στη παγκόσμια Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Τα μέχρι τώρα επιτεύγματά τους είναι εμφανή επί του στόχου όπως τα καταγράφει ο αδιάψευστοςφωτογραφικός φακός.


     Εμείς τους ευχαριστούμε, όπως ευχαριστούμε και τον επικεφαλής αυτής της άτυπης Ομάδος που συνιστούν "Οι Κολοσσείς του Μαρουσιού" , τον Θοδωρή, την Μαρίλη, την Βίκυ, τον Παντελή και, βεβαίως, τον Πρωτεσίλαο, που πασχίζουν να γίνουν αυτό που πραγματικά ...είναι, όπως το όρισε ο Χένρι Μίλλερ στο δικό του "Κολοσσό"!     

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.