Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ...ΠΑΛΙΟΣΕΙΡΕΣ



     Οι δυο μας Εκπαιδευτές υπό επίβλεψη και ...νεοσύλλεκτοι που ήρθαν με άδεια ορκωμοσίας να "ξεμουδιάσουν" στο Ιππευτήριο μετά το πρώτο εικοσαήμερο αδρανείας στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων και ο αγαπημένος μας Γεώργιος είχαν σήμερα την ...αποκλειστικότητα του στίβου των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Παρά το ψυχθοφόρο "αραλίκι" τους στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, οι δύο μας Εκπαιδευτές υπό επίβλεψη έδειξαν ότι δε "ξέχασαν" τίποτε από όσα πήραν μαζύ τους κατατασσόμενοι σε ένα "στρατό" (εντός πολλών εισαγωγικών) ο οποίος ούτε στο ελάχιστο δεν έχει (σύμφωνα με τη δήλωση των δύο στρατευθέντων μας) το πρόγραμμα εκγυμνάσεως της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Έτσι, σήμερα, ο Μάριος ανέλαβε το πρώτο του, ως Εκπαιδευτή, μάθημα στον αρχάριο μαθητή της Σχολής μας Γεώργιο ο οποίος φάνηκε σε άριστη "φόρμα"!


     Οι προκαταρκτικές ασκήσεις προθερμάνσεως μαθητή και Ίππου έδειξαν το λαμπρό αποτέλεσμα αυτού του μαθήματος. Βεβαίως, ένας πανεπιστημιακός φοιτητής όπως ο Γεώργιος, σκύβοντας πολλές ώρες στα βιβλία του "παθαίνει" αυτό που λέμε "καμπούρα γραφείου", κάτι που η Ιππασία δε θέλει κι έτσι, αμέσως, εφαρμόσθηκε η θεραπεία του "ξύλου" για να βελτιώσουμε γρήγορα τη στάση του κορμού ενός παιδιού που έχει περισσότερη ανάγκη έναν λειτουργικό θώρακα παρά τη κύφωση του θρανίου και ο Γεώργιος ...μετ'  ου πολύ, ήρθε "στα ίσα" του!



     Και να τον!, μόλις στο τέταρτο μάθημά του ο Γεώργιος, υπό τη διδασκαλία του Μάριου να πηδά κάθετο εμπόδιο κατά στρατιωτικό τρόπο, χωρίς σέλλα, χωρίς αναβολείς, χωρίς μαστίγιο, χωρίς σπιρούνια, χωρίς ηνίες, χωρίς στομίδα και χωρίς ...χέρια! Μόλις, στο τέταρτο μάθημά του! ΕΥΓΕ! Γεώργιε, μας έδωσες μεγάλη χαρά σήμερα σε όσους σε παρακολουθούσαμε να υπερπηδάς ...χαιρετώντας τους ουρανούς!



     Ο Κωστής μας, αφού υπέστη τη προβλεπόμενη εκπαίδευση και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων διεπιστεύθη κι αυτός ως Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, σήμερα, πρωτοχρησιμοποίησε σέλλα, όπως προβλέπουν οι Κανονισμοί της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που απαιτούν όλη η βασική εκπαίδευση να γίνεται επί ανεπίσακτου Ίππου.


     Και ο Κωστής μας "ξεμούδιασε" μετά την αποκαρδιωτική απραγία στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων μεμφόμενος έναν ανάξιο "στρατό" ο οποίος ούτε καν εκγυμνάζει τους στρατιώτες του καταδικάζοντας να χάνουν το χρόνο τους στο ΚΨΜ υπό τριτοκοσμικές συνθήκες.


     Ο Κωστής ασκήθηκε στον Ιππακοντισμό και χάρηκε την εκτόξευση ακοντίου υπό γωνία 90 μοιρών και επ΄ ευθείας.


     Μετά τα σχετικά "ζεστάματα" ο αγαπημένος μας Κωστής επιδόθηκε σε καλπαστικές τοξεύσεις αφού η Έφιππη Τοξοβολία είναι ο πυρήνας των ιππικών ενδιαφερόντων μας.


     Το δυνατό τετράποδο υποχρεώθηκε να ασκήσει τη προσοχή του και να ελέγχει τους καλπασμούς του κινούμενο ανάμεσα σε επίτηδες στημένα ...ζωντανά εμπόδια, για λόγους εκπαιδευτικού.


     Και στο τέλος κι αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος νεοσύλλεκτοι και ...παλιοσειρές, ανάμεσα σε Ίππους και άλλα ..τετράποδα, αναπολούσαν ένα ολόκληρο πρωϊνό που πέρασε χωρίς να το καταλάβουν! Μακάριοι οι ανακαλύψαντες τη σαγήνη του Σταύλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.