Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

 ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Με υπευθυνότητα πραγματικού Αρχηγού, ο Αρπάλυκος δε παραλείπει τις προσωπικές του Προπονήσεις παρά το φόρτο των καθηκόντων του. Έτσι και την εβδομάδα που πέρασε, ο Αρπάλυκος επιβεβαίωσε την αξία του ως Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων" με ασκήσεις Ιππηλασίου και Έφιππης Τοξοβολίας.


     Δεινός Ιππέας, ο Αρπάλυκος σε κάθε Προπόνησή του επαναλαμβάνει τα ...τετριμμένα του τα οποία, όμως, αποτελούν "άπιαστες" επιδόσεις για τους κοινούς "θνητούς" Ιππείς των Ιππευτηρίων! 


     Κυριολεκτικώς ..."ιπτάμενος" υπεράνω εμποδίων, ο Αρπάλυκος ...διασκεδάζει πια με τα "κάθετα" υπερπηδώντας τα χωρίς σέλλα, χωρίς αναβολείς, χωρίς ηνίες και με ανενστόμιστο Ίππο! Γνήσιος, δηλαδή, "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ"...! 


     Και, βεβαίως, τώρα που ο Αρπάλυκος ανεκάλυψε ακόμη ένα νέο Ίππο ιδανικό για την Έφιππη Τοξοβολία, δεν αφήνει την ...ευκαιρία να πάει χαμένη! Όταν ένας δυνατός Εφιπποτοξότης ...συναντά ένα δυνατόν Ίππο η ...εικόνα μιλά από μόνη της. 


     Στα χνάρια του Εκπαιδευτή του Αρπάλυκου και ο αρχάριός μας Γεώργιος δε δείχνει να υστερεί σε τίποτε ως νεοφώτιστος...αλογατάρης!


     Άψογος κατά την εκτέλεση των ασκήσεων Ιππηλασίου, ο Γεώργιος, δείχνει από νωρίς ότι θα υλοποιήσει με ευκολία εκείνο το "πολλώ κάρρονες"...!


     Και ξεκινώντας σωστά, ο Γεώργιος δε δυσκολεύεται να τοξεύσει και εφίππως σε βάδην, για πρώτη φορά, με λαμπρά αποτελέσματα. 


     Και, ιδού τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης τοξεύσεως του Γεωργίου σε βάδην. Δύο βέλη στο κίτρινο! Καλύτερο ...προμήνυμα δε γίνεται!


     Γνήσιος "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" και ο Μηνάς μας ο οποίος επιμένει με πολύ χαμόγελο στα δύσκολα που του βάζει ο Αρπάλυκος!


     Με αξιοπρόσεκτην αυτοσυγκέντρωση, στα ελάχιστα πρώτα μαθήματά του και ήδη εκτελεί με ακρίβεια κάθε άσκηση, ακόμη και εκείνες της υπερπηδήσεως εμποδίων άνευ, ασφαλώς, σέλλας και αναβολέων!


     Το ίδιο καλός και στην Έφιππη Τοξοβολία, με αυτοσυγκέντρωση η οποία αντανακλάται στους χειρισμούς του και στην αποτελεσματικότητά τους.


     Και στο τέλος κάθε μαθήματος ο Μηνάς έχει κάθε λόγο να χαμογελά αγκαλιά με το τετράποδο "Δάσκαλό" του ο οποίος, μάλιστα, άρχισε να τον ακολουθεί όπου κι αν ο Μηνάς βαδίζει σαν το πιστότερο "pet"...


     Και ο Μηνάς μας διατηρεί το χαμόγελό του που το κερδίζει με τα πονεμένα από τη προσπάθεια χέρια του! Γιατί, αυτό το αποτέλεσμα στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μόνον με τα χέρια σε αυτή τη κατάσταση, κατακτάται! Εδώ, τα καλά δε κτώνται απλώς κόποις αλλά αίματι! Αυτή είναι η σχολή που επιδιώκει έμπρακτο μαχητικό αποτέλεσμα και όχι ..."δήθεν"!



     Στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", είτε στο Ιππευτήριο είτε έξω από αυτό, τα "τύμπανα" θα ηχούν ακατάπαυστα και τα βέλη "όσων ζωντανών" θα διαγράφουν τις τροχιές τους μέσα στο χρόνο σπένδοντας στην εγρήγορση του πνεύματος Ελλήνων που τιμούν τις Παραδόσεις  της Φυλής! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.