Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

[TRAINING SESSION OF FEBRUARY 27th, 2016]

"IN EXTREMO"


     Μια προπονητική ημερίδα που, εντός και εκτός Ιππευτηρίου αναδείχθηκε "in extremo" ήταν και η σημερινή, στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων".


     "In extremo" η ..."χημεία" μεταξύ των ασκηθέντων εντός Ιππευτηρίου παρέα με δύο υπέροχους Ίππους εκ των οποίων ο ένας, νεοείσακτος στην Ομάδα μας, εργάζονταν για δεύτερη φορά μαζύ μας έχοντας μόλις αφαιρεθεί η στομίδα του και πάντα με άριστα αποτελέσματα ακόμη και σε γυμνιππευτική Υπερπήδηση Εμποδίων από αρχαρίους μαθητές.


     Οι απαιτητικές ασκήσεις σχηματισμών Ιππηλασίου με ακρίβεια εκτελέσεως υπήρξε η εισαγωγική φάση της σημερινής ιππικής ημερίδος και καθόλου τυχαία.


     Με τις εισαγωγικές αυτές ασκήσεις θελήσαμε να εντάξουμε ακόμη ασφαλέστερα και βαθύτερα το νεοείσακτο Ίππο μας στο εργασιακό πρόγραμμα της Ομάδος μας αλλά και προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο τους δύο αρχαρίους μαθητές μας στη φιλοσοφία της γαλήνιας προσαρμογής στη διαδικασία αυτής της εντάξεως ενός ακόμη "συνεργάτη", ώστε να εμπεδώσουν στη συνείδησή τους το ακίνδυνο μιας τέτοιας διαδικασίας όταν, βεβαίως, αυτή επ[ιχειρείται με γνώση και σύνεση. Έτσι, ενώ η τήρηση του σχηματισμού με τις παράλληλες ηχηρότατες "ζεύξεις" των σπαθών έδειξαν ότι δεν ήσαν κάτι στο οποίο ο νεοείσακτος Ίππος μας ήταν εξοικειωμένος, πολύ σύντομα είδαμε ότι η εκπαιδευτική μας προσέγγιση παραμένει κορυφαία, με τον νέο "συνεργάτη" μας και τους μαθητές μας σε πλήρη αρμονία!


     Η παλιά και ...σταθερή ...τετράποδη 'Αξία' μας, η Άρια, συνετέλεσε κι αυτή στη πρόοδο των μαθητών μας οι οποίοι, στη γυμνή ράχη της εξετέλεσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους.


     Και αυτό το πρόγραμμα που διεξήχθη, όπως και όλα τα επί δεκαετία καθημερινά προγράμματά μας, χωρίς κανένα απρόοπτο έδειξε ότι η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" καταφέρνει υπέρ των Ίππων και των μαθητών της ο,τιδήποτε σχεδιάσει και επιδιώξει επ΄ ωφελεία τους με αδιαπραγμάτευτην ασφάλεια και εκπαιδευτική πρόοδο.


     Στο πέμπτο, μόλις, μάθημά του, ο στρατιωτικής νοοτροπίας Μηνάς μας έκανε τα δικά του πολύ σημαντικά βήματα βελτιώνοντας το "κάθισμα", τους χειρισμούς, την σχέση του με τον Ίππο αλλά και την υπερπηδητική του ικανότητα, δείχνοντας ότι παρακολουθώντας το τελευταίο Σεμινάριο Υπερπηδήσεως Εμποδίων που προσφέρθηκε στα Μέλη μας απεκόμισε αρκετά που σήμερα τα έκανε "πράξη"! 


     Πραγματικός 'ιπτάμενος' έφιππος δρομάρης, Estradioto, με "κάθισμα" Ουσάρου, ο Μηνάς μας, σήμερα μας επιβεβαίωσε ότι η εικόνα που έχουμε για το μαχητικό του χαρακτήρα είναι ακριβέστατη!


     υμώντας" στα εμπόδια με την "Άρια" ο Μηνάς σήμερα έκανε το καλύτερο "Μνημόσυνο" σ'  εκείνους τους "Έλληνες Στρατιώτες" του Κωνσταντίνου Σάθα και στον Ηλύσιο Καλέντζη ως ..."πολλώ κάρρων" αυτών!


     Έτσι, μόλις στο πέμπτο του μάθημα, ο Μηνάς κατάφερε σήμερα να "δρασκελίσει" υπερπηδητικώς ένα υπολογίσιμο κάθετο εμπόδιο με γυμνιππευτικό τρόπο και με τον "αέρα" εκείνων των Ελλήνων Πολεμιστών, των "Ελλήνων Στρατιωτών", οι οποίοι κατά την Αναγέννηση καθίδρυσαν το δόγμα του Ελαφρού Ιππικού, σύμφωνα με τα διεθνώς παραδεκτά! 


     Όμως και ο Γεώργιος στο τρίτο του μάθημα εξετέλεσε ασκήσεις χειριστικής ακριβείας και, μάλιστα, υπό την καθοδήγηση δύο συμμαθητών του, εφαρμοζομένης της αλληλοδιδακτικής. 


     Πολλά και ωραία στο "σημερινό" Ιππευτήριο  και βεβαίως η 'εικόνα" του αρχαρίου Κωνσταντίνου ο οποίος με την ίδια στρατιωτική "ψυχολογία" που χαρακτηρίζει τη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" οδήγησε το νεοείσακτο Ίππο μας, γυμνιππευτικώς και χωρίς στομίδα, σε ωραίες υπερπηδήσεις εμποδίων, βοηθώντας το νέο "συνεργάτη" μας να χαρεί, πια, μιαν Ιππική χωρίς "ανθρωποκατασκεύαστους" καταναγκασμούς!


     Στην ανοιξιάτικη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" η ανέγγιχτη Φύση συντελεί στην απόλαυση μιας ζωογονητικής δραστηριότητος Ελλήνων που εισπνέουμε ακόμη οξυγόνο σε μια κοινωνία ανοξυγόνωτη και ασφυκτιώσα από τα λάθη της. Εμείς, ολοένα και περισσότερο επιβεβαιώνουμε τον ορθό δρόμο των επιλογών μας αδιαφορώντας για τους "αυτόχειρες" τους οποίους κανείς πλην της προσδοκίας μιας μελλοντικής "θεογνωσίας" δε μπορεί να βοηθήσει...


     "In extremo" και η Προπόνηση Σπαθασκίας υπό τη διεύθυνση του αγαπημένου μας Πρωτεσίλαου σε ένα καταπράσινο τοπίο στη πλαγιά του Υμηττού, όπου και η Κοιλάδα μας.


     Αξιοπρόσεκτη όχι μόνον η αριθμητικώς πολυπληθής συμμετοχή στις Προπονήσεις Σπαθασκίας αλλά και η αυτοσυγκέντρωση όλων, ακόμη και του ...λιλιπούτειου Μιχάλη ο οποίος εξετέλεσε το πρόγραμμα με ακρίβεια ώριμου Σπαθιστή χάρη στη γλαφυρότητα του, παθιασμένου με τη Σπάθη, Πρωτεσίλαου. 


     "In extremo" και η Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας που -και αυτή!- χαρακτηρίσθηκε από μία μεγάλη, αριθμητικώς, συμμετοχή προπονουμένων καθώς και από την υποδοχή τεσσάρων ακόμη νέων Μελών που σήμερα μυήθηκαν στη Παραδοσιακή τοξοβολία.


     Έτσι, χαρήκαμε όχι μόνο τη προσαρμογή στη τοξευτική διαδικασία αλλά και τα υπέροχα Ελληνικά μαις νεαρής Γαλλίδας από τη Βρετάννη, της Μάριον, η οποία με τη παρουσία της στην Ελλάδα τιμά το Σκυριανό ΄Ιππο σε μία φάρμα που διατηρεί στη Σκύρο με δεκάδες από τα υπέροχα τετράποδα της συγκεκριμένης φυλής. 


     Πάντοτε υπό τη μυητική διδασκαλία του Νικολάου, ο νεαρός Ιάσων έδειξε ότι άνετα θα μπορούσε να παρουσιάσει στον Πελία το νέο χρυσόμαλλο δέρας κερδισμένο με το ...τόξο του!


     Η καλή μας φίλη, κρατώντας για πρώτη φορά Τόξο, μας εξέπληξε με τις πραγματικά μαχητικές της τοξεύσεις το κροτάλισμα των οποίων στο στόχο έδειξε μιαν αποφασιστικότητα αντάξια μιας πολεμίστριας!


     γκεφαλικές" οι τοξεύσεις του πρωτοείσακτου Μανώλη μας, γρήγορα τον οδήγησαν στη Γραμμή Βολής, μαζύ με τους άλλους τρεις νεο-μυηθέντες στην ομαδική τόξευση, όπως πάντα συνηθίζουμε. 


     Το σημερινό πρόγραμμα περιείχε πολλούς τυμπανισμούς, με τη ταυτόχρονη χρήση μικρού και μεγάλου τυμπάνου που έδιναν το ρυθμό σε δύσκολες κινητικές ασκήσεις.


     Παρά τις πολλές δύσκολες παραμέτρους αυτής της Προπονήσεως (μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, αρκετοί πρωτοείσακτοι κλπ κλπ) τα αποτελέσματα,ήσαν ικανοποιητικά.


     Και ο στόχος, που αυτή τη φορά από την έναρξη της Προπονήσεως τοποθετήθηκε στα είκοσι μέτρα, αδιάψευστος μάρτυρας του αποτελέσματος μιας πολυάριθμης Ομάδος με τους περισσότερους αρχαρίους ή και πρωτοείσακτους.


     Δίχα της κυρίας Ομάδος, ασκήθηκε σε μεγάλες αποστάσεις και η Ομάδα που προορίζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σοτυς Διεθνείς Αγώνες της Gyula, στην Ουγγαρία, υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού Αποστολής Πρωτεσίλαου.


     Τα αποτελέσματα επί στόχου και αυτής της Ομάδος είναι εμφανή επί του στόχου. Και αντιλαμβάνεται κανείς "ποια" θα είναι μετά από τις συστηματικές της Προπονήσεις μέχρι το τέλος του ερχομένου Αυγούστου που θα αγωνισθεί στην Ουγγαρία...


     Η Φύση συμπαραστέκεται σε όσους αποζητούν το οξυγόνο της και δείχνεται πάντοτε τόσο ζείδωρη στους "Έλληνες Κενταύρους"...


     "In extremo" και ένα ευγενές δώρο του Μαχητή μας Πολυδεύκη προς τον Ιδρυτή της Ομάδος: μια χειροποίητη ορειχάλκινη πόρπη με έναν ανάγλυφο "απόηχο" που όλοι οι Έλληνες, στεντορεία φωνή, απευθύνουμε στους αμέτρητους, πια, επίβουλους των υπάρξεων και, κυρίως, της Πατρίδος μας! Ευγνώμων ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" προς τον Μαχητή Πολυδεύκη ο οποίος πλην της μαχητικότητός του διακρίνεται και για τις χειροτεχνικές αλλά και αισθητικές επιδόσεις του υπογραμμίζοντας τη σύζευξη μαχητικότητος και αισθητικής παιδείας  των, αείποτε, Ελλήνων!


     Κάτι ήθελαν να πουν εκείνοι οι ήχοι από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου που το πρωί μας μετέφερε στο Ιππευτήριο... Μα κάτι...

                         




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.