Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
20ής ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016


      Με την μεγάλη ομαδική Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία κορυφώθηκε η τελευταία προπονητική διαδικασία των "Ελλήνων Κενταύρων", αφήνοντας πίσω της ωραίες "στιγμές" και σημαντικές ατομικές και ομαδικές προόδους. 


     Τούτη την εβδομάδα καλωσορίσαμε στο ξεκίνημα της ιππικής "περιπετείας" του τον Συνασκούμενο Γεώργιο ο οποίος "μυήθηκε" με εξαιρετικήν επιτυχία, όπως "ομολογεί' το, σχετικό, αρχειοθετημένο οπτικοακουστικό υλικό. 


     Ο Γεώργιος, χωρίς καμία δυσκολία εξετέλεσε τις προβλεπόμενες εισαγωγικές ασκήσεις, με αθλητική ψυχολογία και συνέπεια. όπως άλλωστε όλοι οι μαθητές μας, επιβεβαιώνοντας ότι κάθε φυσιολογικός Άνθρωπος κρύβει μέσα του έναν, εν δυνάμει, Ιππέα. Οι μη φυσιολογικοί, αρκούνται σε κατάχρηση του Facebook και, ευτυχώς, τέτοιοι δεν αποφασίζουν να ακολουθήσουν Έφιππες Πολεμικές Τέχνες. 


     Η παρούσα τακτική, ομαδική, εβδομαδιαία Προπόνησή μας στη Παραδοσιακή Τοξοβολία ήταν και πολυπληθής αλλά και με υπο-Ομάδες διαφορετικών αποστολών, με το κυρίως "σώμα" αλλά και τους Συνασκουμένους που προορίζονται να λάβουν μέρος σε Διεθνείς Αγώνες. Έτσι, οι μετασχόντες προπονήθηκαν σε ξεχωριστά τμήματα.


     Πολύ καλή "χημεία" αλλά και εξελιγμένες "προσεγγίσεις" για όλους είναι τα πάγια χαρακτηριστικά των ομαδικών Προπονήσεών μας και φι αυτό φροντίζουν ο Αρχηγός της Ομάδος και οι Βοηθοί του.


     Αυτή τη φορά υποδεχθήκαμε ακόμη δύο νέα Μέλη, δύο ανήλικα παιδιά τα οποία εισήγαγε στη Παραδοσιακή Τοξοβολία ο Νικόλαος, κάνοντας όλους μας να "ανακαλύψουμε" ακόμη δύο ταλαντούχα πλάσματα τα οποία συντομότατα τόξευσαν εν μέσω της Ομάδος, παρατεταγμένα στη Γραμμή Βολής μαζύ με τους "μεγάλους".


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" με την μακροχρόνια τεχνογνωσία που την χαρακτηρίζει μπορεί αμέσως να αφομοιώνει κάθε νεοεισερχόμενο, ασχέτως ηλικίας και φύλου, εντάσσοντάς τον στην ωραία "Οικογένεια" μιας αρχέγονης πολεμικής τέχνης που διαμορφώνει Ήθος και χαρακτήρες.


     Εξαιρετικές κινητικές ασκήσεις υπό τους ήχους τυμπάνου ξαναζωντάνεψαν τη Κοιλάδα του Οργανισμού "Kassai" στην ηλιόλουστη πλαγιά του Υμηττού και ο "χορευτικός" ενθουσιασμός όλων κατέληξε σε ένα εύστοχο τοξευτικό αποτέλεσμα.


     Δυναμικά ξεκίνησαν και τα ιππικά μαθήματα με τις συραγωγικές υπερπηδήσει πρώτα των μαθητών Ιππέων και κατόπιν των "Δασκάλων" Ίππων. Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" πριν από κάθε εφίππευση  ό λ ο ι  θα πρέπει να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση κι όποιος έρχεται με φυσικές ελλείψεις η ίδια η Σχολή τον βοηθά να τις αποκαταστήσει διότι η Ιππασία, πρωτίστως, είναι σωμασκία Ανθρώπου και Ίππου!



     Κι όταν φτάσει η στιγμή της εφιππεύσεως (πάντα δι εφάλσεως και, μάλιστα με τον οπλισμό ανά ...χείρας) ο μαθητής είναι προετοιμασμένος ώστε, με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση να εκτελέσει το πρόγραμμά του ακόμη και με το δυσκολότερο περιεχόμενο ασκήσεων, ή και με τις δυσκολότερες ...αστρολογικές προβλέψεις! Το "στοίχημα" των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι να νικούμε τους "καιρούς" και φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε! 


     24 υπερπηδήσεις εμποδίου με τοξεύσεις επί της κορυφής του για τον Κωστή εκ των οποίων, μόνον οι δύο πρώτες "μη τέλειες" με υποδειγματικές όλες τις υπόλοιπες! Σε λίγο, ο νεαρός αρχάριός μας θα δώσει τις προβλεπόμενες εξετάσεις ώστε να πιστοποιηθεί ως Εφιπποτοξότης και όλα δείχνουν ότι σε ελάχιστο διάστημα λιγότερο των τεσσάρων μηνών η Φυσική Ιππική και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" τον ανέδειξαν σε ένα επίπεδο σε χρόνο που υπό διαφορετικές συνθήκες άλλοι μόλις καταφέρνουν να καλπάζουν.


     Πραγματικά περήφανοι για τους μαθητές μας αλλά και για τους Δασκάλους μας τους Ίππους, στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ευγνωμονούμε τον Δάσκαλο Kassai Lajos που μας "έδειξε το μονοπάτι" μιας πνευματικής οξυγονώσεως η οποία μας διατηρεί ευσταθείς σε έναν κόσμο διάχυτης ανισορροπίας!


     Και βεβαίως, σε μία Σχολή στην οποία ούτε η ηλικία ούτε το φύλο διαφοροποιούν τον μαχητή, η χαρά μας εκτείνεται και στους μικρότερους σε ηλικία μαθητές μας παρακολουθώντας τους να προοδεύουν και να γυμνάζονται.


     Και, όχι απλώς να προοδεύουν αλλά και να συναγωνίζονται επαξίως και τους "μεγάλους"!


     Οι "επικοί", όπως χαρακτηρισθήκαμε, "Έλληνες Κένταυροι" λειτουργώντας με τα δικά μας μέσα, χωρίς ποτέ και από κανέναν, να ζητήσουμε την οποιανδήποτε εξωτερική βοήθεια, καταφέρνουμε ακόμη και εν μέσω μιας δραματικής οικονομικής συγκυρίας να παρέχουμε μια πολύ υψηλή και ιδιαίτερη Παιδεία ψυχής στα Μέλη μας, χωρίς να κανένα από τα Στελέχη αυτής της ιδιότυπης Ομάδος να αμείβεται, με πραγματικήν αυταπάρνηση.


     Ούτε ο Αρχηγός της Ομάδος και Εκπαιδευτής, ούτε οι βοηθοί του, ούτε ο κατασκευαστής των βελών μας, ούτε ο Εκπαιδευτής Σπαθασκίας αμείβονται, παρά ταύτα, η παρεχόμενη Εκπαίδευση παραμένει κορυφαία για τα υπέρ 500 εγγεγραμμένα Μέλη μας με μία παγκόσμια αναγνώριση ως της διεθνώς καλύτερα οργανωμένης Ομάδος που κατακτήσαμε το 2012 σε Διεθνείς Αγώνες στη Κίνα.


     Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη και η εβδομαδιαία (πάντοτε δωρεάν) Προπόνηση Σπαθασκίας την οποία ευγενώς προσφέρει ο Πρωτεσίλαος.


     Στο τελευταίο μάθημα δόθηκε έμφαση στη σπαθιστική κίνηση σε ανώμαλο, πετρώδες, έδαφος που καθιστά δύσκολη την ακρίβεια χειρισμών.


     Και στη Σπαθασκία συναρπαστική η εβδομαδιαία μας Προπόνηση με πολλά κιναισθητικά οφέλη για όλους και το "ευχαριστώ" μας για τον Πρωτεσίλαο ο οποίος γίνεται ολοένα και πιο μεταδοτικός στο σπαθασκητικό αντικείμενό του.


     Στους "Έλληνες Κενταύρους" με γνώση και με το "σπαθί" μας κατακτούμε τη πρόοδο και τη χαρά μας! 


     Ορθόπρωροι στην αβελτερία, προσανατολιζόμαστε από το δικό μας, πλατωνικό, φάρο οιακοστρέφοντας προς την έξοδο από το σπήλαιο, με αζιμούθιο που χάραξε η πνευματικότητα του ανθρώπινου γένους. Μακάριοι οι ολίγιστοι κατανοήσαντες και άξιοι της μοίρας τους οι πλείστοι όσοι λοιποί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.