Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

"IN VITRO" & "IN VIVO"
     Με ολοένα αυξανόμενο τον προβληματισμό περί του "τι" φταίει για τη σημερινή υποταγή των (δυτικών, κυρίως) κοινωνιών σε μία ανάξια μοίρα και των πολιτών τους στον απόλυτο έλεγχο αοράτων εξουσιαστών, μια αναπτυσσόμενη "όσμωση" περί ..."ψεκασμού" κάνει πολλούς να πλησιάζουν στον εντοπισμό του προβλήματος αλλά ελάχιστοι καταφέρνουν να το προσδιορίσουν. Η ομαδική κατάπτωση της ψυχολογίας των συγχρόνων δυτικών (κυρίως) κοινωνιών, αλλά το αίτιο παραμένει, για τους πολλούς, διαφεύγον και κάποιο "δάχτυλο" τεχνηέντως "δείχνει" δήθεν ..."ψεκασμό εξ ουρανών" ενώ ο "ψεκασμός" είναι καθαρά εσωτερική μεθόδευση επιστημονικώς και μαζικώς επιχειρούμενη... Κι αυτός ο εσωτερικός "ψεκασμός" δεν είναι άλλος παρά η βιοχημικώς μεθοδευμένη διατήρηση σε χαμηλότατα επίπεδα της σεροτονίνης, ενός από τους δύο βασικούς χημικούς νευροδιαβιβαστές για τον οποίο ένας ειδικός επιστήμων, ο κ. Ηλίας Κανελλόπουλος, Βιολόγος, Ph.D. σημειώνει:

     Η σεροτονίνη είναι η χημική ουσία που ηρεμεί το σώμα μας  που μας χαρίζει ευθυκρισία, την δυνατότητα να διαχωρίζουμε το φανταστικό απ’το πραγματικό, το λάθος από το σωστό, το να συμπαθούμε ή ν’αντιπαθούμε, να αγαπάμε η μισούμε τους ανθρώπους βάσει της εικόνας που αυτοί μας δίνουν. Ανήκει και αυτή στην οικογένεια των μονοαμίνων και συγκεκριμένα των ινδολαμίνων. Σημαντικές ποσότητες σεροτονίνης ανευρίσκονται στο ανώτερο εγκεφαλικό στέλεχος και ιδιαίτερα στη γέφυρα και τον προμήκη μυελό. Η σεροτονίνη ευθύνεται για την ηρεμία, τη χαλάρωση και την ευδαιμονία. Ενδεχόμενη ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς, όπως υπερδραστηριότητα ή βία.  Η έλλειψή της προκαλεί νευρώσεις σαν τους ιδεοψυχαναγκασμούς(OCD), κατάθλιψη, διαταραχές του ύπνου, μειωμένη κριτική ικανότητα. Φάρμακα που επηρεάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης είναι το LSD το οποίο προκαλεί παραισθήσεις, τα SSRIs που είναι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης και το Ecstacy που καταστρέφει τις λεπτές απολήξεις της σεροτονίνης.


Οι "διαδρομές" σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον ανθρώπινο εγκέφαλο

     Oι τεχνικές διατηρήσεως σε ιδανικό επίπεδο του συγκεκριμένου νευροδιαβιβαστή που, σήμερα εφαρμόζονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μιας πολεμικής Ομάδος όπως αυτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", υπήρξαν το αντικείμενο τριακονταετών ερευνών που ξεκίνησαν από την τυχαία μελέτη ενός συγγράμματος του νεροεπιστήμονος Jean-Pierre Changeux και προχώρησαν προς τα πίσω, σε βάθος χρόνου δεκαετιών και ...αιώνων ώστε να αντληθούν ευσταθή συμπεράσματα για την ωφελιμότητα της φυσιολογίας του Ανθρώπου.  



     Αυτή η Ομάδα ακολούθησε το δικό της δρόμο με το ένα μάτι στις αντικειμενοφόρες πλάκες ενός μικροσκοπίου και με το άλλο στο Ιππευτήριο και στη Γραμμής Βολής! Το αποτέλεσμα, επιεικώς, λαμπρό! Και αυτό το τελευταίο συμπέρασμα δεν είναι, απλώς, δικό μας αλλά άλλων, πλέον επαϊόντων και, κυρίως, του αδιάψευστου φωτογραφικού φακού "ος τα πανθ' ορά" κατά τον πλέον αντικειμενικό και αδιάψευστο τρόπο, υφ'  οιανδήποτε προοπτική!



     Βεβαίως, άλλοι, πιο πεζά και εκλαϊκευμένα προσεγγίζουν το ζήτημα της σεροτονίνης εξίσου σωστά και μεταφέρουμε, εδώ, τις κατευθύνσεις που δίδουν, πέραν των δικών μας τεχνικών: 

1. Σκεφτείτε "καλοκαιρινά".
     Ο χειμώνας και η έλλειψη του ήλιου και της υπαίθρου, ενισχύουν τα χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης, αλλά στο χέρι σας είναι να διαχειριστείτε αυτή την πτώση, κάνοντας πράγματα που σας θυμίζουν καλοκαίρι, ακόμα και αν έξω το κρύο είναι τσουχτερό. Ακόμα και αν φοράτε μπότες περιποιηθείτε το πεντικιούρ σας, σα να πρόκειται να φορέσετε τα πέδιλά σας, πηγαίνετε εκδρομές, ακόμα και αν δεν θα περάσετε τη μέρα στην παραλία και προγραμματίζετε από τώρα τις θερινές σας διακοπές χωρίς να περιμένετε τον Ιούνιο για να αποφασίσετε που θα πάτε. Βρείτε τι είναι αυτό που σας φτιάχνει τη διάθεση και κάντε το συνήθεια και θα δείτε θεαματική διαφορά στο κέφι σας, από το να μείνετε εντός σπιτιού περιμένοντας απλά το χειμώνα να περάσει...

2. Εκμεταλλευτείτε την οξιτρυπτάνη
     Ένα παράγωγο της τρυπτοφάνης, η οξιτρυπτάνη ή αλλιώς 5-HTP, έχει αποδειχθεί πως έχει ακόμα πιο αποτελεσματική δράση από την τρυπτοφάνη, στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, της κατάθλιψης, του άγχους και της ινομυαλγίας, ενώ ταυτόχρονα έχει θετική επίδραση στο βάρος, καθώς μπορεί να κάμψει την ανεξέλεγκτη όρεξη. Η οξιτρυπτάνη λαμβάνεται με τη μορφή συμπληρωμάτων, ιδανικά για διάστημα 4-5 εβδομάδων για να δείτε αποτελέσματα και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού που σας παρακολουθεί.

3. Χαλαρώστε, με τη βιταμίνη Β
     Η βιταμίνη Β6 ενισχύει την παραγωγή και λειτουργία της σεροτονίνης, μελατονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, γι’ αυτό και τα συμπληρώματα διατροφής της ομάδας των Β βιταμινών είναι μια καλή λύση για τις περιόδους που το στρες φτάνει σε υψηλά επίπεδα. Η δε αυξημένη λήψη Β6 και Β12 ρίχνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης σε άτομα προχωρημένης ηλικίας και ενισχύει την καλή διάθεση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας, για μια εναλλακτική προστασία απέναντι στη μελαγχολία της τρίτης, και όχι μόνο, ηλικίας.

4. Ανακουφιστείτε με βαλσαμόχορτο
     Η φύση έχει φάρμακο για κάθε ασθένεια και πάθηση και η πρότασή της για την κατάθλιψη είναι το βαλσαμόχορτο. Οι μορφές που μπορείτε να καταναλώσετε το βαλσαμόχορτο είναι πολλές και οι θεραπείες που προσφέρει ακόμα περισσότερες. Μην ξεγελιέστε, όμως, από την φυτική του προέλευση, καθώς είναι ισχυρό και δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς την ιατρική σύσταση.

5. Αυξήστε την ινοσιτόλη σας
     Κομμάτι της ομάδας των Β βιταμινών, η ινοσιτόλη βρίσκεται σε πολλές τροφές, όπως είναι τα εσπεριδοειδή και τα δημητριακά ολικής άλεσης, ενώ έχει παρατηρηθεί η θετική της δράση στα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Ως συμπλήρωμα διατροφής είναι μια καλή επιλογή για την ανακούφιση του ατόμου από το άγχος και την κατάθλιψη, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση του νευρικού του συστήματος. Καταναλώστε τη σε μορφή σκόνης μέσα σε χυμούς και συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τις ποσότητες και τη συχνότητα.

6. Βγείτε στον ήλιο

     Η δράση του ήλιου στη διάθεση εξηγείται επιστημονικά και έχει να κάνει με την αυξημένη παραγωγή της σεροτονίνης, όταν έρχεται το άτομο σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Ντυθείτε καλά λοιπόν και μη στερείστε, ακόμα και αν κάνει κρύο, την καθημερινή σας βόλτα στον ήλιο. Μην ξεχνάτε πως μια 20λεπτη βόλτα, δε θα κάνει καλό μόνο στη διάθεσή σας, αλλά και στα κιλά και τη συνολική σας φυσική κατάσταση.



     Kαι, όπως χαρακτηριστικά συνηθίζεται: Chacun à Son Goût!



     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" καταφέραμε να εντοπίσουμε τον εχθρό και να τον πολεμήσουμε εξουδετερώνοντας τα δόλια όπλα του προασπιζόμενοι το καθήκον μας να σκεπτόμαστε και να υπάρχουμε καθώς και να δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους "ζωντανούς" να συνυπάρξουν μαζύ μας! Μια έρευνα αιώνων, των Προγόνων μας, βρήκε τη πρακτική της εφαρμογή από μια πολεμικήν Ομάδα φυσιοκεντρικώς σκεπτομένων μαχητών οι οποίοι, όμως, δεν έπεσαν στη παγίδα της προτάξεως συμβατικών όπλων αλλά προέταξαν τη σκέψη... Στην "Οικογένεια" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δε ...βάφουμε τα μαλλιά μας και δε μας αρέσουν τα ψιμύθια... παραμένοντας μέσα στο πλαίσιο της μάνας Γαίας και της Φύσεως! Κι έχουμε ανακαλύψει το δικό μας τρόπο να το καταφέρνουμε! Διότι, το να είσαι υγιής και ακμαίος στην εφηβεία είναι υπόθεση ηλικιακής συγκυρίας, αλλά το να παραμένεις το ίδιο στο βαθύ γήρας είναι ζήτημα ατομικής φυσιοκεντρικής κουλτούρας.



     Ένα δημόσιο κείμενο υποκείμενο σε μαζική προσβασιμότητα δεν είναι συγχωρητέο να είναι "ομιλητικό" πέραν του δέοντος... ενώ, μάλιστα, η έρευνα συνεχίζεται. Ο εκφερόμενος "λόγος" του, πέραν μιας, γενικώς, ενημερωτικής υπαινικτικότητος, δεν επιτρέπεται να είναι αμετροεπής παραχωρών τα "άγια τοις κυσί", όμως δε θα αποκρύψουμε ότι μετά από μία τριακονταετία ερευνών και μία, σχεδόν, δεκαετία, πειραματικής εφαρμογής φυσιοκεντρικών κανόνων, η λειτουργία της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" προσυπογράφει τη μέγιστη ωφέλεια στη φυσιολογία των Μελών της και γι αυτό είμαστε υπερήφανοι!


Εξυμνούμε τον Πόλεμο,
όχι εκείνον που οδηγεί τους λαούς στο θάνατο,
αλλά εκείνον που τους κάνει και επιβιώνουν!



     ΥΓ: Το συγκεκριμένο άρθρο επιχειρεί να απαντήσει σε ένα ερώτημα που ετέθη σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Συνέλληνα κ. Γεωργίου Γιαννακοπούλου, το απόγευμα της Παρασκευής 8ης Ιανουαρίου 2016. Α.Η.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.