Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

CAVALCARE!


     Σε ένα φιλοσοφικό σύγγραμμα του 20ού αιώνος (1961) που αποτελεί εγχειρίδιο επιβιώσεως πνευματικών αριστοκρατών, ο μέγας διανοητής Julius Evola προστάζει να εφιππεύσουμε την "τίγρη", επικαλούμενος μιαν αλληγορία δαμασμού του διεφθαρμένου μεταπολεμικού (α-)κόσμου μέσα στον οποίο καλούμεθα να εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε. Εμείς, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", μιας και στη γεωγραφική μας περιοχή οι "τίγρεις" εμφανίζονται ξεδοντιασμένες και απονευρωμένες, προτιμούμε να εφιππεύσουμε τον υγιή, υγιέστερο και νευρωδέστερο Ίππο κάνοντας πράξη το πρόσταγμα του Julius Evola στον 21ο αιώνα, δίνοντας, έτσι "ζωή" στο πνεύμα του μεγάλου Ιταλού πνευματικού Ανθρώπου ο οποίος, εν μέσω πολλών διανοητών, καθοδηγεί τα βήματά μας!


     Ακολουθώντας το φυσικό "μονοπάτι" της παραδοσιαρχίας των φυσικών Αξιών και της συστηματικής, αδιάπτωτης, ασκήσεως, η ωραία "περιπέτεια" που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2005 και συνεχίζεται κάτω από τον "ουρανό" της αρχέγονης Πολεμικής Τέχνης που λέγεται "Έφιππη Τοξοβολία"!


     Υπόσχεσή μας η διαρκής αυτοβελτίωσή μας μέσα από ό,τι οι δικοί μας Πρόγονοι προενόησαν να μας αφήσουν ως παρακαταθήκη: Την ανέλιξη της ψυχής, του νου και του σώματός μας, κάτι το οποίο υπηρετούν οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.