Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

"ΦΥΛΑΞΗ"
Διδασκαλία εδάφους και έφιππη

"GUARD"
Ιnstruction on foot and mounted


     Ακολουθώντας το "πνεύμα και το γράμμα" του εγχειριδίου "Saber Exercise" (1914) του λαμπρού George S. Patton jr. o Πρωτεσίλαος ξεκίνησε να εκπαιδεύει τους "Έλληνες Κενταύρους" στη Σπαθασκία κατά διδασκαλία εδάφους αλλά και έφιππη.


     Συμμεριζόμενοι απολύτως το πνεύμα του μεγάλου στρατιωτικού συγγραφέως, ο Πρωτεσίλαος θα επιμείνει ώστε οι μαθητές μας να κατανοήσουν ότι η επιτυχία τους ως εφίππων σπαθιστών θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα του Ίππου τους κατά την διάρκεια της συμπλοκής και από το ίδιο το επιθετικό τους πνεύμα! Δηλαδή από την "ισχύ πυρός" της επιθετικότητός τους και την ταχύτητα "κινήσεως"!


     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" μη περιοριζόμενη σε μία απλή διδασκαλία στρατιωτικού πεδίου αλλά, ως σχολείο χαρακτήρων, επιδιώκουσα την ενδυνάμωση των χαρακτήρων των μαθητών της ώστε να αποκτήσουν "ισχύ πυρός' στην καθημερινότητά τους, θα καταδείξει στους συμμετέχοντες σε αυτά τα μαθήματα τη μεγάλη σημασία της αποτελεσματικής "σπαθιστικής καταφοράς" εναντίον όλων εκείνων των συντελεστών που θέλουν τον σύγχρονο Άνθρωπο ...ραγιά, υποτεταγμένο σε μια μοίρα που οι εκμεταλλευτές του, του καθορίζουν.  


     Εν αρχή, λοιπόν, "Φύλαξη!" και ο George S. Patton jr. μας επιφυλάσσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια την οποία, θα συμπληρώσει ο Sun Tzu με το σύγγραμμά του περί της "Τέχνης του Πολέμου", ώστε να μην "αιχμαλωτίσουμε" τους μαθητές μας σε μία περιορισμένη σπαθασκητική διδασκαλία αλλά σε μία διδασκαλία νίκης επί της καθημερινότητος.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.