Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ...


     Πολλά και ενδιαφέροντα και τα μαθήματα Ιππικής αυτής της εβδομάδος στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων" μπορεί να μη διεξήχθησαν στο εντυπωσιακό σταυλικό περιβάλλον της ... "Ισπανικής Σχολής της Βιέννης" αλλά, ασφαλώς, με την ίδια συνέπεια και συστηματικότητα, με τους μαθητές μας να κατακτούν με ορθές ασκήσεις το ασφαλέστερο και καλύτερο, δυνατόν, "κάθισμα".


     Και η ορθότητα της διδασκαλίας πάντοτε επαληθεύεται με το επιστέγασμα κάθε μαθήματος και στη Σχολή μας, όπως ακριβώς και στις μεγάλες ευρωπαϊκές Ιππικές Σχολές.


     Με έμφαση στην Έφιππη Τοξοβολία, οι αρχάριοι μαθητές μας έδειξαν να είναι άριστοι στο ..."μάθημά" τους και οι πλέον προχωρημένοι την απόλαυσαν κατά το δοκούν.


     Ο Αρπάλυκος, άλλωστε, εξελίσσεται σε ..."μάγο" της διδασκαλίας αυτής της τόσο απαιτητικής πολεμικής τέχνης και οι μαθητές μας "σκαρφαλώνουν" τάχιστα στην απόλαυση των καλπαστικών τοξεύσεων.


     Οι ευρηματικές ασκήσεις του προγράμματός μας "ανεβάζουν" γρήγορα τους αρχαρίους μαθητές μας σε ένα υψηλό επίπεδο χωρίς απώλειες χρόνου και χρημάτων. Βεβαίως, γι αυτή την εξοικονόμηση χρόνου κουράζεται ο Εκπαιδευτής, αλλά σε έναν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό αυτό είναι καθήκον.


     Ίπποι ανενστόμιστοι, Ιππείς με άριστο κάθισμα, εργασία Ιππευτηρίου άψογη και, κυρίως, σιωπηρή και χαρούμενη, όπως και κάθε εβδομάδα έτσι κι αυτή, με όλους τους μαθητές μας να προοδεύουν εξίσου.


     Και ο αδιάψευστος κριτής μας, ο φωτογραφικός φακός "ος τα πανθ' ορά" ακόμη και πίσω από ..."κλειδαρότρυπες" να μας επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: στη Σχολή μας όλα κυλάνε κατά πως πρέπει!


     Και, ασφαλώς, στο δικό μας Όμιλο που διαθέτει club-house μόνον για ...ημι-ανάπαυση, τα "πηγαδάκια" αποτελούν κι αυτά δημιουργικές εστίες με εργασιακές συζητήσεις και όχι τις γνωστές ..."αλληλοκαταθαπτικές", που "πιάνουν" τ'  αφτιά μας όταν "παρεπιδημούμε" σε άλλους Ομίλους! Η ουσιαστική ιππική εργασία και μόνον, είναι το χαρακτηριστικό των "Ελλήνων Κενταύρων"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.