Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ...ΤΡΑΓΟΣ!


     Αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την απολύτως «γεωμετρημένη» Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, σίγουρα θα εννοούσαμε την Προπόνηση της 5ης Δεκεμβρίου την οποία διηύθυνε ως Αρχηγός Βολής ο αγαπημένος μας Ακάδημος, κινούμενος επάνω στον άξονα του Σχολείου Σιωπής!


     Σε ένα απάτητο και πεντακάθαρο οροπέδιο μοναδικής φυσικής ομορφιάς που απέχει ελάχιστα ...μέτρα από το Σταύλο μας, μια Προπόνηση με πολλές τοξεύσεις και λαμπρό ομαδικό αποτέλεσμα επισφράγισε τη πρόοδο κι αυτής της εβδομάδος μας.



     Με τον πλήρη συντονισμό τον οποίο από την πρώτη στιγμή καταφέρνει ο Ακάδημος όταν διευθύνει μια Προπόνηση κι αυτή η εμπειρία μας ανέδειξε σε πολεμική Ομάδα τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" αφήνοντας, στο τέλος της, την καλύτερη αίσθηση, αυτή που μόνον οι συντεταγμένες και "αρχιτεκτονημένες" πράξεις του Ανθρώπου μπορούν να τον κάνουν ευτυχή.


     Στατικές αλλά και κινητικές ασκήσεις, αυτές που ολοκληρώνουν την ουσία ενός προγράμματος "Σχολείου Σιωπής", μέσα στην απόλυτη ησυχία ενός πεντακάθαρου φυσικού τοπίου μας έφεραν όλους σε ένα σημείο, ακόμη και μετά το τέλος της Προπονήσεως, να μη θέλουμε να διακόψουμε τη λυρικότατη ...σιωπή του μοναδικού αυτού περιβάλλοντος.


     Και, τις επιδράσεις μιας συντεταγμένης πράξεως και πάλι τις τεκμηρίωσε ο ίδιος ο στόχος!


     Μετά την ολοκλήρωση της κυρίας Προπονήσεως μια μικρή ...κουκίδα, ο Κωνσταντίνος, έφυγε για να στήσει έναν στόχο στην απέναντι πλαγιά και αν ψάξει κανείς στη παραπάνω φωτογραφία θα ανακαλύψει και το Κωνσταντίνο και το στόχο και την ...απόσταση. Στο στόχο αυτό τόξευσαν με υπολογίσιμη ευστοχία όσοι προετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε αγώνες ενώ οι λοιποί το απέφυγαν προς αποτροπή ¨πανικού στόχου".


     Ένα τοξευτικό πεδίο με ανάλογα πλεονεκτήματα δε θα μπορούσε να προσφέρει μία υπολογίσιμη ωφέλεια σε όλους τους Συνασκουμένους και από αυτή την Προπόνηση προέκυψαν και συμπεράσματα απαραίτητα για μελλοντικές αγωνιστικές διοργανώσεις που μας ήταν απαραίτητα.


     Στον "Κύκλο" που επακολούθησε ήταν προφανής η επιθυμία να συνεχισθεί η σιωπή των δύο ωρών που προηγήθηκαν και ο λόγος όλων ήταν πολύ ...συγκρατημένος. Ενώ στον "Κύκλο" είθισται να συζητούμε προβλήματα προς επίλυση, σήμερα διατυπώθηκε και η επιθυμία να μπορούμε να εκφράζουμε και τη χαρά μας για τη Προπόνηση που προηγήθηκε! Πολύ καλή ιδέα... 


     Ο "Μέγας τράγος, ο πρωταγωνιστής με το πριόνι..." που επικαλείται ο Διονύσης Σαββόπουλος έδειξε ότι μπορεί να ρημάζει μια κοινωνία έρμαιο της εσωτερικής αταξίας της αλλά αυτό το "πριόνι " δε μπορεί να πλησιάσει εκείνους που διαθέτουμε εσωτερική "τάξη" και "δομή πνεύματος". Κι εμείς, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αυτό το "πριόνι" καταφέραμε να το "στομώσουμε"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.