Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟ


     Με την εξοικείωση της τετράποδης Ρωξάνης στο Τόξο και στη Τοξοβολία ξεκίνησε η δραστηριότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στο Ιππευτήριο τούτο το Σαββατοκύριακο.


     Καθώς οι εφιπποτοξοτικές απαιτήσεις της Ομάδος μας ολοένα αυξάνονται, κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή στο ιππικό δυναμικό μας ακόμη ενός Ίππου και η Ρωξάνη θεωρήθηκε η πιο κατάλληλη.


     Αυτό, λοιπόν, το Σαββατοκύριακο η αγαπημένη μας Ρωξάνη "έδωσε" τις δικές της ..."εξετάσεις" καταλληλότητος στην Έφιππη Τοξοβολία υφιστάμενη τις προβλεπόμενες διαδικασίες εισαγωγής στη παρουσία του Τόξου και στις παραμέτρους της Τοξοβολίας.


     Η πανέμορφη και ευγενέστατη Ρωξάνη, παρά τη δυσκολία των δοκιμασιών στις οποίες υποβλήθηκε, επέδειξε έναν αξιόπιστο και άφοβο χαρακτήρα σε όσα, συνήθως, τρομάζουν έναν οιονδήποτε Ίππο, με αποτέλεσμα σύντομα να αποδεχθεί το Τόξο, τα βέλη και την Τοξοβολία ως φιλικά αντικείμενα και "συνήθη" δραστηριότητα, καταλήγοντας στο να αναπτύξει από μόνη της πρωτοβουλία ταυτοποιήσεως και αποδοχής των μέχρι τώρα ανοίκειων "αντικειμένων".


     Και η χαρά του Μάριου εμφανής από την έλευση της νέας συνεργάτιδος στο εφιπποτοξοτικό πανηγύρι των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Καλωσήλθες Ρωξάνη μας!


     Στο Ιππευτήριο πολλά και διάφορα μαθήματα, πολλές ασκήσεις και μεγάλη πρόοδος, όπως συνήθως και αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και κάθε μέρα.


     Το νέο Μέλος της τετράποδης Οικογενείας του Σταύλου μας απόλαυσε, φυσικά... ο Παντελής ο οποίος βιάζονταν να καλπάσει με τη νέα μας Δασκάλα και, βεβαίως, ποιος θα μπορούσε να συγκρατήσει και τους ...δυο!


     Με μογγόλικο "look" προκόμης η Ρωξάνη και σπαθηφόρος ο Παντελής, ενώ παραδοσιακότερος ο Μάριος με Τόξο επί της "Αρίας".


     Πιστός στη "πρώτη του αγάπη" ο Μάριος και με τις εύστοχες τοξεύσεις του επιβεβαίωσε τη δική του πρόοδο.


     Και, βεβαίως, ο Μάριος δε παρέλειψε και να "γιορτάσει" μαζύ με την Άρια, πλάι στο στόχο, τις επιδόσεις του.


     Σταθερά εγκεφαλικός ο νεαρός μας Δημήτρης κινήθηκε επάνω σε μία σύνθετη διαδρομή ασκούμενος στη διεύθυνση του Ίππου και η διαδρομή του χαράχθηκε τόσο σύνθετη από τον Αρπάλυκο μέχρι σημείου να αναρωτηθούμε "φωναχτά" εάν ο Δημήτρης θα μπορούσε να τη θυμηθεί, όταν ο ίδιος ο Δημήτρης μας διαβεβαίωσε ότι ...ασφαλώς και θα μπορούσε να τη θυμηθεί! και τα κατάφερε, όπως ακριβώς το ...υποσχέθηκε!


     Το βίντεο της διαδρομής παρατίθεται στο τέλος αυτής της αναρτήσεως και εμφανίζει έναν απολύτως αυτοσυγκεντρωμένο Ηγέτη να διευθύνει τον Ίππο του σε μία σύνθετη διαδρομή με κλειστές στροφές που απαιτούσαν ακριβή και έγκαιρο χειρισμό και ο Δημήτρης δεν έκανε λάθος ούτε για μια στιγμή!


     Μετά το μάθημά του ο Δημήτρης θεώρησε σκόπιμο να γνωρίσει στο μικρότερο Αδελφό του Ιωάννη τη χαρά της Ιππασίας ρυταγωγώντας τον προσεκτικά


     Κατόπιν ο Δημήτρης "μύησε" τον Ιωάννη στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και ο νεαρότερος (αλλά, εξίσου δυναμικός) Ιωάννης έδειξε ότι ίδιον της ..."Οικογενείας" είναι η ευστροφία πνεύματος και δεξιότητα χειρών!


     Δε κουράστηκε όμως εδώ ο Δημήτρης και συνέχισε να βοηθά στη ρυταγώγηση τη Συνασκουμένη του ως γνήσιος ...Ιππότης.


     Τέλος, σε μια Ομάδα που ο Αδελφός συνασκείται με τον Αδελφό, ο Πατέρας συνασκήθηκε με την θυγατέρα του και όλος ο στίβος του Ιππευτηρίου -και αυτό το Σαββατοκύριακο- μας "παρέπεμψε" στην ωραία ...οικογενειακή υπόθεση των ..."ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.