Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

"ΘΙΑΣΟΣ" ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!


     Πρώτη έκπληξη από την σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα ήταν η εξαιρετική εικόνα κατά την διέλευση εμποδίων ενός μαθητή μας, του Μηνά, ο οποίος έκανε μόλις το δεύτερο μάθημά του, υπό την διδασκαλία δύο ...αρχαρίων μαθητών μας, του Μάριου και του Κωστή! Οι "εικόνες" του Μηνά από το δεύτερο μάθημά του δεν τεκμηριώνουν, απλώς, τις ιδιαίτερες ικανότητες τριών αρχαρίων μαθητών μας κι ενός υπέροχου Ίππου, αλλά και την υψηλή, πλέον, εκπαιδευτική επάρκεια του Αρχηγού της Ομάδος μας, Αρπάλυκου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ανάδειξη εξαιρετικών Ιππέων σε χρόνο, μάλιστα, ...ρεκόρ! 


     Δεύτερη έκπληξη η ίππευση της Κατερίνας μας, μετά από μία μακρά αποχή λόγω μαθημάτων, η οποία μόλις εφίππευσε την ήδη "ζεσταμένη" Άρια, ξεκίνησε με έναν δυναμικότατο καλπασμό χωρίς κανένα προηγούμενο βάδην ή τροχάδην, λες και όλη αυτή τη μακρά διάρκεια αποχής ζούσε επάνω στη ράχη του Ίππου! Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοιο μαχητικό "ταμπεραμέντο" ...ανήλικης Αμαζόνος!


     Τρίτη έκπληξη η Αμαλία, η οποία σήμερα έκανε τις πρώτες καλπαστικές τοξεύσεις της και με απόλυτο έλεγχο του Ίππου της επί ...κλειστών στροφών και μη οροθετούμενων, προς διευκόλυνση της διαδρομής του Ίππου. Η Αμαλία έρχεται από την ...Κρήτη για να εκπαιδεύεται και σκεφτόμαστε το τι θα κατάφερνε αν έμενε μονίμως στην Αθήνα και την είχαμε συχνότερα στο Ιππευτήριο... 


     Τέταρτη έκπληξη ο Δημήτρης, ο οποίος εκτέλεσε και αυτός με απόλυτην επιτυχία τις πρώτες καλπαστικές τοξεύσεις του!


     ταθερές Αξίες" της Ομάδος, η Μαρίλη και ο Παντελής ασκήθηκαν στην Έφιππη Τοξοβολία μαζύ με όλους τους υπόλοιπους, σημερινούς, Συνασκηθέντες σε ένα μάλλον εαρινό και δίολου χειμερινό Ιππευτήριο.


     Ειδικώς, ο Παντελής, ταλαιπωρήθηκε από τον Αρχηγό της Ομάδος σε αρκετές εισαγωγικές ασκήσεις Υπερπηδήσεως Εμποδίων πριν απολαύσει την άφεση της χορδής, κάτι που έκανε με άνεση και αρμονία (όσο κι αν ο ίδιος δε μπορεί να αντιληφθεί αυτά που αντιλαμβάνεται ο "φακός" της φωτογραφικής μηχανής...).


     Πολλά τα μαθήματα και σήμερα και, βεβαίως, την Έφιππη Τοξοβολία -και όχι μόνον...- "τίμησαν" και ο Μάριος με τον Κωστή οι οποίοι, όμως, επικεντρώθηκαν και στον Έφιππο Ακοντισμό και, μάλιστα, κατά την Υπερπήδηση Εμποδίου.


     Οι εκτοξεύσεις ακοντίου κατά την Υπερπήδηση Εμποδίου από τους αρχάριους μαθητές μας, υφίστανται στο "ρεπερτόριο" των ασκήσεων Ιππηλασίου και όλες εξετελέσθησαν από όλους με ασφάλεια και κατά τρόπον εντυπωσιακό. 


     άτανε η ζήλεια ψώρα" και ο Αρχηγός της Ομάδος δεν άφησε την ευκαιρία,πήρε τον Ίππο από τους μαθητές του και διασκέδασε και ο ίδιος εκτοξεύοντας και αυτός ακόντιο υπερπηδώντας εμπόδια.


     Βεβαίως, οι μαθητές δεν άφησαν τη πρόκληση του Αρχηγού αναπάντητη και μία ομαδική ...σύρραξη έλαβε χώρα επάνω και γύρω από την ατάραχη "Άρια" η οποία παρακολουθούσε σαστισμένη τους αλληλοδερόμενους ...μαντράχαλους με το παλούκι μπροστά στα μάτια της να πηγαινοέρχεται απειλητικά, αλλά μία καθωσπρέπει τετράποδη Δασκάλα διατηρεί πάντα τη φλεγματικότητά της μέχρι τέλους, όταν ο Αρπάλυκος τελικώς επεκράτησε των μαθητών του και τους απώθησε με το ματσούκι εις το πυρ το εξώτερον! 


     Αυτού του είδους οι παραστάσεις λαβαίνουν χώρα επί ...σκηνής των "Ελλήνων Κενταύρων" και περνάμε εμείς καλά και οι Ίπποι μας ...καλύτερα! Κατόπιν, ο θίασος ...υποκλίνεται στο φιλοθεάμον Κοινό και η ...παράσταση συνεχίζεται την ...επαύριον! Μέρες ωραίες για "Όσους ζωντανούς!" και καλώς οξυγονωμένους, εν μέσω νεκροζώντανων και ανοξυγόνωτων "άδειων ...υποκαμίσων"! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.