Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ


     Καμία έφιππη πολεμική τέχνη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ολοκληρωμένη για έναν Ιππέα ο οποίος στερείται της ικανότητος του εφίππως σπαθίζειν!


     Ο έφιππος χειρισμός της Σπάθης δεν σημαίνει, απλώς, την ικανότητα του Ιππέως για μάχη, αλλά την ικανότητα εξαιρετικής ισορροπίας κατά το ιππεύειν, λόγω του ότι κάθε κίνηση της Σπάθης διαμορφώνει για τον Ιππέα νέα κατάσταση ισορροπίας, υποχρεώνοντάς τον σε συνεχείς διορθώσεις προκειμένου να διατηρήσει την ισορροπία του.


     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" στην διαρκή προσπάθειά της να παραγάγει ικανούς Ιππείς, συνεχίζει ένα ειδικό πρόγραμμα Σπαθασκίας για όλα τα Μέλη των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» προκειμένου να ασκηθούν σ’  αυτή την υψηλή Τέχνη η οποία, εκτός της ιππικής ευσταθείας και σπαθιστικής δεξιότητος, προσφέρει και το σοβαρό όφελος της υψηλής αυτοσυγκεντρώσεως και αναπτύξεως των ανακλαστικών σε όποιον την κατέχει.


     Αυτό το Σάββατο 28η Νοεμβρίου 2015, στη Κοιλάδα μας, ο Πρωτεσίλαος θα βοηθήσει τους Συνασκουμένους μας να εξασκήσουν το καρπό τους σε σπαθιστικές καταφορές με ένα πρόγραμμα που θα αρχίσει στις 13:30 ακριβώς και για την παρακολούθηση του οποίου θα χρειασθεί οι συμμετέχοντες να φέρουν μία ξύλινη ράβδο μήκους μεταξύ 0.80 μ και 1.20 μ, αποκλειομένων μεταλλικών αγχεμάχων, πραγματικών ή ομοιωμάτων για λόγους προστασίας από ατυχήματα.



     Το πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί συνέχεια του εισαγωγικού μαθήματος το οποίο έγινε κατά την ορεινή προπονητική διημερίδα στη Πεντέλη (7-8 Νοεμβρίου 2015)  θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα και, κατόπιν, οι Συνασκούμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στην τακτική ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας. Ωστόσο, όσοι επιθυμούν και κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με τον Αρχηγό της Ομάδος Αρπάλυκο (6972496303) θα μπορούν από το πρωί να ιππεύουν και να προπονούνται στην Έφιππη Τοξοβολία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.