Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ


     Η σημερινή προπονητική ημερίδα που άρχισε στις δέκα το πρωί και τελείωσε στις έξι το απόγευμα με πολλά μαθήματα Ιππικής και την εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση παραδοσιακής Τοξοβολίας "σφραγίσθηκε" από τις επιδόσεις ενός νέου μαθητή μας, του Μηνά, ο οποίος σήμερα πήρε το "βάπτισμα" της Ιππασίας, απέδειξε ότι η Σχολή μας προσελκύει μόνον εξαιρετικούς χαρακτήρες με υψηλές ικανότητες.



     Τον Μηνά καθοδήγησαν στο πρώτο του μάθημα οι δύο, επίσης, αρχάριοι μαθητές μας, ο Μάριος και ο Κωνσταντίνος ώστε ο νεοείσακτος να πραγματοποιήσει τον "Κύκλο Προσεγγίσεως".


     Ο Μηνάς με την υψηλή του αντιληπτικότητα προχώρησε γρήγορα στη δυναμική ρυταγώγηση και ο Κωνσταντίνος με το Μάριο δεν έχασαν την ευκαιρία, παρά τη κόπωση του μαθήματός τους που είχε προηγηθεί, να ξανατρέξουν δίπλα στο νεοφερμένο απολαμβάνοντας τον καλπασμό του ρυταγωγούμενου Ίππου. Η χαρά της κάθε στιγμής με τον Ίππο είναι το "σήμα κατατεθέν" των μαθητών μας.


     Λαμπρά τα παραδείγματα δυναμικής ρυταγωγήσεως του Μάριου και του Κωνσταντίνου βοήθησαν τον Μηνά ώστε να κατανοήσει τις απαιτήσεις του σημερινού του, "παρθενικού", μαθήματος στις οποίες αντεπεξήλθε πλήρως.


     Έτσι και η εικόνα του Μηνά που ρυταγωγούσε σε καλπασμό την "Άρια" υπήρξε εκείνη που έπρεπε ακόμη και πάνω από τα εμπόδια.


     Κατόπιν, για το Μηνά, ήρθε η σειρά να εφιππεύσει για πρώτη φορά κατόπιν των υποδείξεων του Μάριου και του Κωνσταντίνου.
                             
     Παρά το ότι, όμως, οι δύο προηγούμενοι μαθητές μας έστω και με ελάχιστα μαθήματα, έχουν αναπτύξει υψηλές ικανότητες ακόμη και στην εφίππευση δι'  εφάλσεως, ο Μηνάς δεν υστέρησε καθόλου και, εύκολα, βρέθηκε στη ράχη της "Άριας". 


     Με τη σωστή διδασκαλία ο Μηνάς και κάθισε άριστα στον Ίππο και επέδειξε και άριστες "χείρες"!


     Η Ρούλη μας, έδειξε και αυτή ότι μπορεί πια να καθίσει πολύ καλά στη ράχη του Ίππου της και να τον χειρισθεί με ασφάλεια και ευχαρίστηση. 


     Ενώ, ο Παντελής μας έδειξε μία καλή ευκαμψία καρπού ώστε να προχωρήσει σε ακριβείς σπαθισμούς σύμφωνα με το περιεχόμενο της εκπαιδεύσεως Ιππηλασίου.


     Και, βεβαίως, δε παρέλειψε και να προπονηθεί στην έφιππη Τοξοβολία προετοιμαζόμενος για τις εξετάσεις του.


     Στο Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ", όπως κάθε εβδομάδα πλέον, διεξήχθη η Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία των εκεί Μελών μας.


     Και η Χαλκίδα μας δίνει τη χαρά των προσπαθειών των εκεί Συνασκουμένων να προοδεύουν στο κοινό εσωτερικό "μονοπάτι" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας 


     Είναι πια κοινοτυπία να επαναλαμβάνουμε το πόσο ασφαλή, ομαλά, αποτελεσματικά και απολαυστικά για όλους μας είναι τα μαθήματα στη Σχολή μας! Εξαιρετική "χημεία" Ανθρώπων και Ίππων, κέφι και ανάταση ψυχής, μέσα σε μια κοινωνία που καταβαραθρώνεται μέσα σε μιαν ανάξια μιζέρια και τέλμα ασκήμιας! 


     Σ' αυτή την Ομάδα η "σκέπη" του Πλατωνικού πνεύματος αναδεικνύει την συνεργασία σε Αξία προόδου και αναδεικνύει σε μία λαμπρή "νησίδα" ολβίων όντων μιαν ευφυέστατη αριστοκρατική μειονότητα η οποία ευτυχεί εν μέσω ενός "ωκεανού" δυστυχούντων πληθοκρατών.


     Ανεξαρτήτως ...ταξιδερμικής διαφορετικότητος, στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", άνθρωποι και Ίπποι συνεργάζονται αγαστά με μέτρο αλληλοσεβασμού και αξιοκρατικής συναισθήσεως μακράν μαζοκρατικών παρακμιακών αντιλήψεων σε ένα κοινό σκοπό: την προαγωγή του ανθρώπινου Πολιτισμού. 


     Και, αυτή η συνεχής προαγωγή του Πολιτισμού του νουνεχούς όντος είναι και το έναυσμα της διαρκούς υπαρξιακής μας γαλήνης και, υπέρ παν, υπαρξιακής πληρότητος.


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" μπορούμε να πούμε ανενδοιάστως ότι βρήκαμε το μονοπάτι της καθημερινής ευτυχίας με την οξυγόνωση της ασκήσεως και την απόλαυση σπάνιων χαρακτήρων!


     Λίγα παιδιά λίαν υψηλής ...ποιότητος και λίγοι Ίπποι εξίσου ποιοτικοί είναι αρκετά για να σε κάνουν να ευτυχείς μέσα σε μία χωματερή ανθρωποειδών που το μόνο που τους απασχολεί είναι να προτάσσουν το "πλουτίνδην" αντί του "αριστίνδην" το οποίο προτάσσουμε εμείς!


     Στην εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας αντιμετωπίσαμε και πάλι τη γνωστή δυσκολία του ...ζωτικού χώρου, αυτού που οι Γερμανοί ορίζουν ως "Lebensraum" λόγω της καλοδεχούμενης υπερπροσελεύσεως Συνασκουμένων. 


     Πολλά τα "Τόξα" και στη σημερινή Γραμμή Βολής, έχοντας τη χαρά να υποδεχθούμε ξανά Μέλη που απουσίασαν για απρόβλεπτους λόγους, επαγγελματικής απασχολήσεως αλλά και άλλες αιτίες.


     Και πάλι ο Υμηττός έδειξε να μη μας ...χωράει αλλά πάντα βρίσκουμε τρόπο να εξασφαλίζουμνε στους Συνασκουμένους μας "Lebensraum" ώστε να καταφέρνουν να χαίρονται τις Προπονήσεις μας.


     Με την απότομη αλλαγή του καιρού βρεθήκαμε από τη μαι στιγμή στην άλλη να ...ξεπαγιάζουμε, αλλά ούτε κι αυτός ο λόγος κατάφερε να μας κάνει να χάσουμε το αμείωτο κέφι που μεταφέραμε μαζύ μας από το Ιππευτήριο.


     Βολές εξαιρετικές, γρήγορες, αποφασιστικές που δείχνουν ότι θα πρέπει πια να ανεβάσουμε τον πήχη για τη συμμετοχή της Ομάδος μας σε διεθνείς Αγώνες με απαιτήσεις υψηλών διακρίσεων.


     Στη τοξευτική πρόοδο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" συντελεί η "γεωμετρημένη" σχεδίαση των Προπονήσεών μας και η ευταξία καθώς και η σιωπή που επικρατεί καθ'  όλη τη διάρκεια της εκτελέσεως των ασκήσεών μας.


     Μας μαγνήτισε η μικρή Κωνσταντίνα μας με τις "εγκεφαλικές" τοξεύσεις της και την 100% (!) επιτυχία των βολών της σε μέσες αποστάσεις δίνοντάς μας τη βεβαιότητα ότι ήδη είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μεγάλους αγώνες.


     Ο Άλμπερτ τόξευσε για πρώτη φορά, σήμερα, μαζύ μας και στη Παραδοσιακή Τοξοβολία τον "μύησε" ο Μάριος.


     Στο τέλος της διδασκαλίας, ο Άλμπερτ είχε και αυτός 100% (!) επιτυχία στις τοξεύσεις του με όλα τα βέλη του επί του στόχου.


     Πριν αποχαιρετιστούμε, σε όλους τους παρισταμένους ανακοινώθηκε ένα ακόμη πρωτοποριακό βήμα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" το οποίο σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και από το παρόν Ιστολόγιο. Η Ομάδα αυτή, παραμένοντας επικεφαλής της Ελληνικής Έφιππης και Παραδοσιακής Τοξοβολίας είναι αποφασισμένη να ...γράψει Ιστορία!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.