Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΧΩΣΙΑΡΙΟΙ => ΟΥΣΑΡΟΙ => "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"


     Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όχι τυχαία βραβεύθηκε ως η παγκοσμίως καλύτερα οργανωμένη Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας, έχοντας όχι απλώς Κανονισμούς και συγκρότηση αλλά και μία Σχολή η οποία διαθέτει δύο εκπαιδευτικά εγχειρίδια, το πρώτο για την εκπαίδευση των Ίππων της και το δεύτερο για την εκπαίδευση των μαθητών της. Μάλιστα, το δεύτερο το οποίο προορίζεται και για την ευρύτερη "αγορά", ανηρτήθη στο διαδίκτυο προς  δ ω ρ ε ά ν ανάγνωση από τους μαθητές μας αφού η πρόθεση αυτής της Ομάδος δεν είναι κερδοσκοπική αλλά καθαρώς εκπαιδευτική, σύμφωνα με το πνεύμα της μη κερδοσκοπικής "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ". Παρά ταύτα, προκειμένου να επιταχύνουμε τους ρυθμούς εκπαιδεύσεως ενός εκάστου μαθητή μας και πάντοτε σε εξατομικευμένο επίπεδο (τα μαθήματά μας είναι αυστηρώς ατομικά και ποτέ ομαδικά) δε διστάζουμε να παρεκκλίνουμε των δεδομένων ασκήσεών μας και να εφαρμόσουμε άλλες οι οποίες, κατά περίπτωση, αναδεικνύονται ως απαραίτητες. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ταυτιζόμαστε πλήρως με το "πνεύμα" και τη μεθοδολογία των ιστορικών προτύπων μας, των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως οι οποίοι ήσαν απροβλέπτως αποτελεσματικοί, υπερβαίνοντας κάθε δεσμευτικό "πλαίσιο" που θα μπορούσε να τους απομακρύνει από τη νίκη! 


     Στα σημερινά, λοιπόν, μαθήματα στο Ιππευτήριο της Σχολής μας ο Αρχηγός μας, κρίνοντας ότι  ένας εκ των μαθητών μας θα προόδευε ταχύτατα στη διεύθυνση του Ίππου του προκειμένου να εισαχθεί στο κυρίως πρόγραμμα του μαθήματός του, δε δίστασε να εφαρμόσει μιαν εξειδικευμένη άσκηση βελτιώσεως "καθίσματος" και χρήσεως "συνεργημάτων", διδάσκοντάς τον προηγουμένως στην ακριβή χρήση τους εντός περιγράμματος εξαγώνου το οποίο επιταχύνει την κατανόηση των ορθών ενεργειών του Ιππέως κατά την διδασκαλία της διευθύνσεως του Ίππου.


     Έτσι, ο νεαρός μας μαθητής, στο τρίτο του μάθημα σήμερα, κατάφερε να διευθύνει τον Ίππο του με αποτελεσματικότερη διαχείριση των κατευθυντηρίων απαιτήσεων και να φθάσει στο αίσιο τέλος αυτού του μαθήματος που, όπως θα δούμε, ήταν οι "άριστες χείρες" και το άριστο "κάθισμα".


     Η άσκηση επί περιγράμματος εξαγώνου στη περίπτωση του μαθητή μας απεδείχθη σοφή επιλογή και ο νεαρός μας Χωσιάριος  =>  Ουσάρος ή, απλώς "Έλληνας Κένταυρος" δε βράδυνε να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να αρχίσει η κυρίως, σημερινή του, άσκηση.


     Μία βαρειά βαλβίδα προσαρμοσμένη σε έναν ιμάντα τον οποίο σύρει έφιππος ο μαθητής θα ήταν το σημερινό "εποπτικό" μέσο διδασκαλίας για τον μαθητή μας! Εικόνα σπάνια σε Σχολή Ιππικής, αλλά στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" τα σπάνια είναι, απλώς, ...καθημερινά, προς όφελος των μαθητών μας.


     Και ο Αρπάλυκος δεν φείδεται κόπων προκειμένου οι μαθητές του να ωφελούνται τα μέγιστα σε κάθε μάθημά τους.


     Η διαδρομή της ασκήσεως αυτής είναι συγκεκριμένη και ο μαθητής, σύροντας τη βαλβίδα είναι υποχρεωμένος να διατηρεί την ισορροπία του αλλά και τη λαβή της ρυμουλκήσεως περνώντας από συγκεκριμένα σημεία, ενεργώντας διαγώνιες αλλαγές και κλειστές στροφές στους βηματισμούς του Ίππου.


     Κι ο Αρπάλυκος, αυτή την ήδη δύσκολη άσκηση την έκανε ακόμη δυσκολότερη στο μαθητή του παρεμβαίνοντας αιφνιδιαστικά και τραβώντας προς τα πίσω τη βαλβίδα, με τον μαθητή να προσπαθεί να παραμείνει έφιππος και εν κινήσει με τη λαβή του ιμάντα, σταθερά, στο χέρι.


     Έτσι, ο μαθητής μας έφθασε σήμερα στο σημείο να υπερπηδήσει τα εμπόδιά του με τις "χείρες" και το "κάθισμα" που εμφανίζει η παρακάτω φωτογραφία...


     ...αλλά και να τοξεύσει έφιππος και εν κινήσει όπως στην επόμενη.


     Όπως, ακριβώς άριστα τόξευσε σήμερα και ο Μάριος...


     ...όπως ακριβώς και η Εριθέλγη!


     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" νοιώθει υπερήφανη συνεχίζοντας τις πολεμικές Παραδόσεις των προπατόρων μας Χωσιαρίων, με την υψηλή Ιππική τους ικανότητα αλλά και την μαχητική δεινότητα, σε μιαν εποχή πλήρους παρακμής και καταπτώσεως κάθε Αξίας και Αρετής! Και είμαστε διπλά υπερήφανοι αναλογιζόμενοι ότι το να διατηρείς τη Πολεμική Αρετή σου αλλά και τις Αξίες σου σε μία ηρωϊκή εποχή είναι, ασφαλώς, κατόρθωμα, αλλά το να τα διατηρείς σε παρακμιακές εποχές αυτό το κατόρθωμα αναδεικνύεται σε πραγματικό Άθλο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.