Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015


     Πολυπρόσωπη αλλά και "πολυσυλλεκτική", δυναμική αλλά και λυτρωτική, ήταν η τελευταία ομαδική Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων" στη Παραδοσιακή Τοξοβολία, τη Κυριακή, 18η Οκτωβρίου 2015.


     Σε μία ορεινή περιοχή λαμπρού φυσικού κάλλους και ανάμεσα σε μία αγέλη 40 ελεύθερων Ίππων που κάλπαζαν γύρω μας, η τελευταία μας Προπόνηση θα μας μείνει αξέχαστη.


     Η παρουσία της Ομάδος μας στο συγκεκριμένο σημείο, αν και σε πλήρως απομεμονωμένο δύσβατο μονοπάτι, προκάλεσε ...μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα τα αγαπημένα μας τετράποδα να απορούν με το ...συνωστισμό!


     Σε μία πεντακάθαρη ατμόσφαιρα και με μία ομαδική "χημεία" πέραν πάσης προσδοκίας, αυτή η εμπειρία δείχνει ότι κάθε νέα Προπόνηση και ...λαμπρότερη!


     Μεταξύ ..."ουρανού και γης" σε μία καταπράσινη Φύση, οι "Έλληνες Κένταυροι" βιώσαμε και πάλι τα οφέλη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας με πολλούς νέους Συνασκουμένους οι οποίοι και σήμερα βρέθηκαν ανάμεσά μας για να "γευθούν" το Τόξο.


     ονηρά" τοποθετημένοι οι στόχοι, υπηρετούν, πια, τη προετοιμασία των "Ελλήνων Κενταύρων" για τη συμμετοχή μας σε πολλούς και κορυφαίους αγώνες του σχετικού προγραμματισμού μας για το 2016.


     Υπό τη συνοδεία του τυμπάνου οι τοξεύσεις αυτής της Προπονήσεως ανέδειξαν πολλούς Συνασκουμένους σε ένα ακόμη ανώτερο επίπεδο.


     Ρυθμός, δυναμισμός και αυτοσυγκέντρωση, ήσαν ό,τι βοήθησε σε πολλά βήματα μπροστά όσους συμμετείχαν.


     Πάνω απ΄ όλα, μια απελευθερωτική αίσθηση από το "κλουβί" μιας άγονης συστημικής καθημερινότητος που οι "Έλληνες Κένταυροι" καταφέρνουμε να υπερβαίνουμε κάθε φορά που συνασκούμεθα.


     Πολλές ασκήσεις, πολλές παραλλαγές πολλή ωφέλεια για όλους, υπό την άγρυπνη καθοδήγηση του Αρχηγού Αρπάλυκου.


     Συνασκούμενοι που απουσίασαν εκτός Αθηνών λόγω θερινών δραστηριοτήτων ξαναζύγωσαν κοντά μας δείχνοντας ότι το πολεμικό ένστικτο, παρά τη καλοκαιρινή ραστώνη, παραμένει πάντοτε αξιόμαχο, στους "Έλληνες Κενταύρους".


     Και η κίνηση δεν έλειψε για να διανθίσει τη στατικότητα του "ευστοχείν" πάνω σε μία καταπράσινη γη κάπου στην άκρη του φθινοπώρου.


     Κι όσο οι Συνασκούμενοι τόξευαν, τόσο γύρω μας η αγέλη των ελεύθερων Ίππων μας πλησίαζε με καλπαστικά παιγνίδια αποσπώντας το βλέμμα μας από το στόχο.


     Σε όλη τη διάρκεια αυτής της Προπονήσεως ένα, καθαρώς, μεταφυσικό "φως" έφεγγε το σημείο απ΄ όπου τόξευαν οι Συνασκούμενοι δημιουργώντας μας την αίσθηση μιας παράξενης "επιφοιτήσεως". 


     Δε μάθαμε αν αυτό το "φως" μας το έφερε ο διανοούμενος ιερωμένος πατήρ Χρήστος ο οποίος μας τίμησε με τη παρουσία του και τη δήλωσή του ότι πάντοτε ένοιωθε την ανάγκη να τοξεύσει και αυτή την επιθυμία του, σήμερα, την υλοποίησε μαζύ μας.


     Η έκπληξή μας μεγάλη βλέποντας τον ιερωμένο να τοξεύει για πρώτη φορά με άνεση αλλά και ευστοχία! Χάρμα οφθαλμών ο συμπαθέστατος ρασοφόρος με το Τόξο να πλήττει το στόχο. 


     Το ίδιο συμπαθέστατη και μία παρεπιδημούσα Κινέζα νομικός η οποία, εξίσου εύστοχα, τόξευσε για πρώτη φορά σήμερα, μαζύ μας!


     Ακόμη μία νέα Συνασκουμένη δοκίμασε με αξιοπρόσεκτη ευστοχία αλλά και άνεση την ικανότητά της στη Τοξοβολία.


     Κι άλλη νέα Συνασκουμένη, υπό τις κατευθυντήριες οδηγίες του Αρπάλυκου, σήμερα χάρηκε για πρώτη φορά τη Παραδοσιακή Τοξοβολία, στη γραμμή βολής.


     Προχωρημένη ..."προσέγγιση" από τον Αρχηγό της Ομάδος για μία ακόμη νέα Συνασκουμένη η οποία επιτυχέστατα δεν τόξευσε απλώς για πρώτη φορά αλλά το έκανε και με κλειστά μάτια!


     Μετά τον Πατέρα και τον αδελφό της, ήλθε και η μικρούλα της Οικογενείας να δοκιμάσει, για πρώτη φορά, την Τοξοβολία κι έδειξε ότι στέκει απολύτως ισάξια των "αρσενικών".


     Για πρώτη φορά σήμερα μαζύ μας στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και η καλή μας φίλη που ήρθε από την Κρήτη για να μας τιμήσει με τη συμμετοχή της στην Ομάδα! 


     Η σημερινή Προπονητική Ημερίδα έληξε με τον καθιερωμένο "Κύκλο" στον οποίο ανακοινώθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ενημερώσεις για όλους τους Συνασκουμένους.


      Πίσω στο Ιππευτήριο, αυτή την ημέρα έγιναν και αρκετά μαθήματα Ιππασίας!


     Οι Συνασκούμενοι δε παραλείπουν να συνδυάζουν την τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία με ένα μάθημα Ιππασίας που αποτελεί και μία επιπλέον απόλαυση.


     Ο δε Αρπάλυκος δε παραλείπει σε κάθε ατομικό μάθημα Ιππασίας προς τους μαθητές του να τους προάγει πολύ περισσότερο από τα προβλεπόμενα προς τη κατεύθυνση της Ιππικής.


     Και, απ΄ ό,τι φαίνεται, στο Σταύλο μας σύντομα θα χρειασθεί ...επέκταση για την ανταπόκρισή μας στη ζήτηση αυτών των μαθημάτων που αναδεικνύουν νέους Εφιπποτοξότες και ακόμη πιο ολοκληρωμένους "Έλληνες Κενταύρους".


      Ευχόμαστε πάντα αυτό το μεταφυσικό "φως" να φωτίζει τις δραστηριότητές μας και τα βέλη των προσπαθειών μας να βρίσκουν πάντα τον "στόχο" τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.