Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ...

...με την τεχνολογία να συναντά την Παράδοση


     Με τον ευχάριστο "αιφνιδιασμό" ...οκτώ νέων Συνασκουμένων στην Ομάδα και στη Γραμμή Βολής κι ένα πεντακάθαρο κατάφυτο ορεινό τοπίο που αποδεικνύεται ολοένα και μικρότερο για τις προπονητικές μας ανάγκες, απολαύσαμε και σήμερα μία μεγαλειώδη προπονητική ημερίδα με την τεχνολογία να συναντά την ...Παράδοση!


     Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η σημερινή προπονητική ημερίδα ήταν μία δοκιμασία "αντοχών" της Ομάδος και του Αρχηγού της, με ιδιαιτέρως αυξημένες απαιτήσεις λόγω των οκτώ νέων Συνασκουμένων στη Γραμμή Βολής αλλά και μιας πρωτοείσακτης "τεχνολογίας" που ήρθε να συναντήσει την μέχρι τώρα παραδοσιακή διαδικασία των παραγγελμάτων μας και που, όπως απεδείχθη, έφερε λαμπρά στοχαστικά αποτελέσματα.  


     Πάντως, τόσο ο Αρχηγός όσο και ο Βοηθός του απέδειξαν ότι, πλέον, η Ομάδα ...καλπάζει με τη σιγουριά του υπνοβάτη ικανή να ξεπερνά κάθε εμπόδιο χωρίς τη παραμικρή μείωση της αποτελεσματικότητός της.


     Αν και η προσέλευση, ιδίως των νέων Συνασκουμένων, απρόβλεπτη, ο Αρχηγός Αρπάλυκος, αμέσως, εφάρμοσε πλάνο "μυήσεως" αρχαρίων αλλά και ταυτόχρονης ασκήσεως των υπολοίπων κινητοποιώντας τον Βοηθό του Πρωτεσίλαο αλλά και τον Συνασκούμενο Θεόδωρο ώστε να προετοιμάσουν για την ένταξη στην Ομάδα τους νεοεισερχόμενους κάτι που έγινε με απόλυτην επιτυχία, δίνοντας την ευκαιρία στους αγαπημένους νέους Συνασκουμένους, στο τέλος της Προπονήσεως να ενταχθούν στην Ομάδα εκτελώντας τοξεύσεις μαζύ με τους παλιότερους.


     Αλλά σήμερα, στην Ομάδα μας η τεχνολογία, όπως προαναφέραμε, συνάντησε τη Παράδοση υπό τη μορφή ενός δείκτη laser ο οποίος αντικατέστησε τη σφυρίκτρα, το τύμπανο και το γκογκ, με τα οποία μέχρι τώρα δίνονταν τα παραγγέλματα των τοξεύσεων.


     Όχι, δε πρόκειται για την "υπέρβαση" της Παραδόσεως η οποία είναι αντικείμενο σεβασμού στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" αλλά ένας πρόσκαιρος προϊδεασμός μιας σπουδαίας εκπαιδευτικής εμπειρίας που θα ακολουθήσει.


     Έτσι, σήμερα η Προπόνησή μας διεξήχθη υπό συνθήκες μεγαλύτερης ηρεμίας και οι παρατηρήσεις των Συνασκουμένων για την αποτελεσματικότητα του δείκτη laser ήσαν χρησιμότατες για την παραπέρα σχεδίαση της εκπαιδευτικής εμπειρίας που προετοιμάζουν για μας οι ευγενείς καθοδηγητές μας.


     Τα στοχαστικά αποτελέσματα της σημερινής Προπονήσεως ήσαν, πραγματικά, από τα καλύτερα, πέραν πάσης προσδοκίας! 


     Όταν μία Ομάδα ευστοχεί ...ούτω πως υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες υψηλής δυσκολίας, ε, τότε βαδίζει στο σωστό δρόμο...


     Εξαιρετική και η σημερινή "σύνθεση" με πολλούς Γονείς με τα παιδιά τους, με κάποια από αυτά στην ...αγκαλιά και τα περισσότερα στη Γραμμή Βολής να τοξεύουν! 


     Και αυτή η Προπονητική Ημερίδα έκλεισε με τον καθιερωμένο "Κύκλο" για να ακούσουμε παράπονα και υποδείξεις αλλά και σε αυτό το "Κύκλο" ακούσαμε μόνο τη χαρά των Συνασκουμένων και απολαύσαμε τα χαμόγελα όλων! 


     Εξίσου θαυμάσια διεξήχθησαν και όλα τα μαθήματα Ιππασίας και Έφιππης Τοξοβολίας με "πρωταγωνιστές" δύο ανήλικα αδέλφια και νέους μαθητές μας οι οποίοι απεδείχθησαν όχι μόνον ικανοί Τοξότες αλλά και ικανοί Ιππείς, οι νεαροί Δημήτρης και Σταμάτης.


     Εγκεφαλικός χαρακτήρας ο Δημήτρης αντιμετώπισε θετικά τον Ίππο-Δάσκαλό του από τη πρώτη στιγμή και εκτέλεσε όλες τις οδηγίες του Εκπαιδευτή του με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.


     Ο νεαρός Δημήτρης έδωσε την εικόνα όχι ενός ατόμου που εφιππεύει για πρώτη φορά αλλά μία αξιοπρόσεκτη σχέση με την Ιππική, κάτι που επαληθεύει τη θέση μας ότι ο Άνθρωπος έχει εγγεγραμμένη στο dna του τον Ίππο και τη σχέση του μαζύ του.

     Ο μικρότερος αδελφός του Δημήτρη, ο Σταμάτης, χαρακτήρας αιματώδης αλλά εξίσου αποτελεσματικός δεν υστέρησε σε τίποτε του μεγαλυτέρου αδελφού του εκτελώντας όλες τις ασκήσεις του άψογα!


     Και τα δύο παιδιά μας έδωσαν την ικανοποίηση ότι ο Έλληνας, παρά το ότι διατηρείται μακράν της φύσεως διατηρεί πάντοτε στη ψυχή του ό,τι το φυσικό κάτι το οποίο αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία! 


     Το να καταφέρνεις να παραμένεις νηφάλιος σε έναν κόσμο που αποσυντίθεται στη παραζάλη είναι ό,τι ευφυέστερο για να μπορέσεις να επιβιώσεις! Κι αυτός είναι ο στόχος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.