Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών
Θήρα – Ακρωτήρι
Παλαίκαστρο
Μυκήνες
Κνωσός
Σίσι


     Επειδή η Εκπαίδευση των «Ελλήνων Κενταύρων» πρέπει να βασίζεται στη βέλτιστη γνώση της οπλικής, της Ιππικής, της Τοξοβολίας, και της Έφιππης Τοξοβολίας, τέχνες πανάρχαιες, αναπτύσσουμε τη δική μας, επιτόπια, έρευνα στους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.


     Το καθημερινό πλαίσιο της κοινωνικής ζωής των αρχαίων πολεμιστών, το αστικό τους περιβάλλον απ΄ όπου ορμώνται, τα όσα ατομικά τους αφορούν, οι οχυρώσεις τους, τα όπλα τους, οι τακτικές τους, είναι τα στοιχεία των παρατηρήσεών μας.


     Έτσι, το επιστημονικό επιτελείο των «Ελλήνων Κενταύρων» σε συνεργασία με αρχαιολόγους διεθνούς κύρους και, πάντοτε, με την ευγενική συνεργασία των τοπικών αρχαιολογικών υπηρεσιών, ήδη «ανέσυρε» από το παρελθόν σημαντικά πορίσματα για τον Μυκηναίο - Μινωίτη πολεμιστή, το μαχητικό «προφίλ» του, το οικιστικό και οχυρωτικό περιβάλλον του,  τον εξοπλισμό του και τις πολεμικές τακτικές του.     Η αρχαιολογική έρευνα των «Ελλήνων Κενταύρων» διεξάγεται, κατά περιόδους, σε προσεκτικά επιλεγμένους αρχαιολογικούς τόπους, αρχαιολογικά εργοτάξια και μουσεία, ώστε τα πορίσματα να είναι διαυγή και να καλύπτουν όσον ένεστι σφαιρικότερα τον ελλαδικό χώρο.


     Ώρες ατελείωτες, με μόνη προστασία το καταυχένιο, συχνά δε και χωρίς αυτό (και όσοι αναμεμειγμένοι σε ανασκαφές, αντιλαμβάνονται…) ο Ιδρυτής της Ομάδος των «Ελλήνων Κενταύρων» από την έρημο Gobi έως το Παλαίκαστρο και το Σίσι της Κρήτης, αφιέρωσε για την αποκατάσταση των γνώσεων που αφορούν στο εφιπποτοξοτικό αντικείμενο.


     Και, εδώ που τα λέμε, το εφιπποτοξοτικό «αντικείμενο» δεν είναι παρά μία ανεξάντλητη, σύνθετη, πολύ-Επιστήμη, εφ΄ όσον περιλαμβάνει την Ιππική αλλά και την Τοξευτική τέχνη οι οποίες, αυτοτελώς, αποτελούν πολύ-Επιστήμες.


    Σ’ αυτό, λοιπόν, το συναρπαστικό «μονοπάτι» που ξεκινά από τα αρχαιολογικά εργοτάξια και καταλήγει στις αποθήκες των αρχαιολογικών Μουσείων, υλοποιείται μια ακόπιαστη (τρόπος του λέγειν…) έρευνα για να μπορεί, σήμερα, να «δομηθεί» επάνω στα αρχαιολογικά πορίσματά της ολόκληρη η Εκπαίδευση της, μόνης Ελληνικής, Ομάδος Έφιππης και Παραδοσιακής Τοξοβολίας των «Ελλήνων Κενταύρων».


     Μέσα από την αρχαιολογική μελέτη ξαναζωντανεύουμε σωστά το ιστορικό παρελθόν, χωρίς τοπικιστικές «εξάρσεις» και σοβινιστικές μισαλλοδοξίες.


     Κι όσο κι αν εμείς οι Έλληνες υφιστάμεθα εντονότατα την απειλή της διαρπαγής της Ιστορίας μας από λογής-λογής εποφθαλμιούντες, με ψύχραιμη γνώση και επιστημονική ορθότητα μπορούμε να υπερασπισθούμε το παρελθόν μας θεωρώντας ως  ε θ ν ι κ ό  ό,τι το  α λ η θ έ ς!


     Και, οι «Έλληνες Κένταυροι» αναζητούμε το ιστορικώς  α λ η θ έ ς  ώστε να προστατεύσουμε την  ε θ ν ι κ ή  Ιστορία μας μέσα από την εφιπποτοξοτική δραστηριότητά μας!
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΥΛΙΚΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.