Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
ΣΤΟ 6ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ


     After a honorary invitation by the Organization of “World Philosophical Forum” (October 5th-8th, 2015, in Athens), “Greek Centaurs” will present the philosophical  approach of Horseback Archery during human history.


     Ο Ιδρυτής της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης και το Μέλος της Ομάδος μας Εριθέλγη Μεραμβελιωτάκη, έλαβαν μία τιμητική πρόσκληση για την παρουσίαση της Έφιππης Τοξοβολίας (ο πρώτος) και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας (η δεύτερη) σε ένα Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ το οποίο διοργανώνεται τον προσεχή μήνα στην Αθήνα.

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης


Εριθέλγη Μεραμβελιωτάκη

     Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ, είναι μία διεθνής πρωτοβουλία για την συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων Διανοουμένων απ’ όλο τον κόσμο και από όλες τις βαθμίδες υγιούς στοχασμού πάνω σε προβλήματα που αφορούν την παγκόσμια πολιτισμική, ηθική και κοινωνική εξέλιξη με σκοπό την παραγωγή μεθόδων υπερφαλαγγίσεώς τους μέσω της  φ ι λ ο σ ο φ ι κ ή ς  προσεγγίσεως και Παιδείας.


     Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ διοργανώνεται φέτος για 6η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα από τον Ρώσο φιλόσοφο Dr. Igor Kondrashin (CEO Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ) με επικεφαλής των κεντρικών γραφείων Αθηνών τον Εθνολόγο Δρ. Στέφανο Βογαζιανό Roy και υπό την αιγίδα της «Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας», του «Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων», του «Ομίλου για την UNESCO-Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδος»  και των «Ενώσεων Ελλήνων, Πολιτισμού και Ανάπτυξης».


     O διοργανωτής Ρώσος φιλόσοφος DrIgor Kondrashin είναι σθεναρός Φιλέλληνας και το έχει αποδείξει έμπρακτα με την απόρριψη όλων των Προσκλήσεων που του έχουν γίνει από χώρες όπως η Ινδία και η Μαλαισία για να φιλοξενήσουν μόνιμα το Φόρουμ με υπόσχεση για γενναιόδωρες οικονομικές παροχές. Ο ίδιος είναι μέλος της Μητρικής UNESCO στην Γαλλία και μάλιστα συμμετέχει στην κατάρτιση του Στρατηγικού Προγράμματος της UNESCO σε σχέση με τα παιδιά και την βασική εκπαίδευσή τους για να αντιμετωπίσουν την ζωή με σωστή προοπτική. Η ιστοσελίδα του Φόρουμ παραπέμπει ευθέως στην UNESCO Γαλλίας. Ο Ρώσος φιλόσοφος DrIgor Kondrashin και το Φόρουμ έχουν προταθεί για το ετήσιο βραβείο του Ιδρύματος Tallberg που υποστηρίζεται από το  «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».


     Το, φετινό, 6ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 8 Οκτωβρίου 2015 και το θέμα του θα είναι: “Συζήτηση και προώθηση ενός Παγκόσμιου Καταστατικού Χάρτη Δικαιωμάτων και Καθηκόντων του Πολίτη με στόχο την σταδιακή απόκτηση πανανθρώπινης Παιδείας και Συνειδήσεως» και η φιλοσοφική προσέγγιση της αρχέγονης Έφιππης Τοξοβολίας οίκοθεν νοείται ότι τα μέγιστα συμβάλλει στην απόκτηση υψηλής Παιδείας και Συνειδήσεως σε ένα πανανθρώπινο φάσμα ως περιλαμβάνουσα Αξίες ενός ευρύτατου (Ευρασιατικού) ανθρώπινου «χώρου».     Θα είναι η   π ρ ώ τ η  φορά που η Έφιππη αλλά και η Παραδοσιακή Τοξοβολία θα παρουσιασθούν σε ένα φιλοσοφικό Συνέδριο σε παγκόσμια "εμβέλεια" και, μάλιστα, από Ελληνικού εδάφους δια "φωνής" Ελλήνων, των "Ελλήνων Κενταύρων". 


     Η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και η (μόνη...) Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι ευγνώμονες προς τον διοργανωτή του 6ου Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ DrIgor Kondrashin τον επικεφαλής των εν Αθήναις γραφείων του Φόρουμ Εθνολόγο Δρ. Στέφανο Βογαζιανό Roy και τον κύριο Νικόλαο Μπουγιούρη, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού των «Ενώσεων Ελλήνων, Πολιτισμού και Ανάπτυξης» για την τιμητική Πρόσκληση στο βήμα του Συνεδρίου προς παρουσίαση μιας από τις πλέον αρχαίες πολιτισμικές παραμέτρους της Ανθρωπότητος, της Έφιππης Τοξοβολίας και των συνιστωσών της.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.