Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

34η ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 


     Η 34η Έκθεση Πλαστικομοντελιστών Ελλάδος (I.P.M.S. ΕΛΛΑΣ)  που αποτελεί θεσμό για μία μεγάλη κατηγορία μελετητών Ιστορίας οι οποίοι τη προσεγγίζουν μέσω της ανακατασκευής πλαστικών (κυρίως) μοντέλων, είναι γεγονός! 


     Έτσι, από 1ης έως 4η Οκτωβρίου 2015, στην εγκατάσταση του κτηρίου της ξιφασκίας του, πρώην, Αερολιμένος Ελληνικού (Ελληνικό) οι Έλληνες Πλαστικομοντελιστές θα εκθέσουν τα δημιουργήματά τους τα οποία αποτελούν ακριβείς ιστορικές αναπαραστάσεις και η επιτυχής κατασκευή των οποίων απαιτεί μεγάλη ιστορική και επιστημονική μελέτη και ακρίβεια.


     Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης ετήσιας εκθέσεως θα λάβουν χώρα και παράπλευρες εκδηλώσεις οι οποίες αναπαριστούν ιστορικές περιόδους πέραν του πλαστικομοντελισμού, με "ζωντανούς" χαρακτήρες πολεμιστών οι οποίοι θα επιδείξουν ενώπιον του Κοινού στολές, εξοπλισμό, εξαρτύσεις και τακτικές.


     Οι διοργανωτές μας έστειλαν το πρόγραμμα αυτών των παράπλευρων εκδηλώσεων οι οποίες εμφανίζουν ιστορικό ενδιαφέρον τόσο για τα Μέλη της Ομάδος μας όσο και για κάθε  φίλο της Ιστορίας, το οποίο παραθέτουμε εν συνεχεία προτρέποντας τους αναγνώστες μας να απολαύσουν τα όσα ενδιαφέροντα διαλαμβάνει:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 03/10/2015

Στατική παρουσίαση στολών Β' Παγκοσμίου Πολέμου από ιστορικούς αναβιωτές καθώς επίσης και διοραμάτων εποχής με την παρουσία αυθεντικών οχημάτων.
Θα αναπαρασταθούν Γερμανοί αλεξιπτωτιστές περιόδου Κρήτης, Αμερικανοί Rangers και αλεξιπτωτιστές, Καναδικό πεζικό, Ιεροχίτες, Γερμανοί τεθωρακισμένων και Waffen SS.
Επίσης στολές περιόδου πολέμου του Βιετνάμ μαζί με οχήματα εποχής.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και το ''ΛΕΩΝΙΔΑΣ-Εκπαιδευτικόν Αρχαιοπρεπές Οπλιτικόν Άγημα'' καθώς και σχολή πολεμικής τέχνης ''Παγκράτιο''

Ώρες έκθεσης 12:00 - 19:30
12:00 - 19:00 - Παρουσίαση στολών.
15:00 - Παρουσίαση της πολεμικής τέχνης ''Παγκράτιο'' από μαθητές της σχολής.
18:00 - Παρουσίαση ''φάλαγγας'' και σχηματισμοί μάχης μετά παραγγελμάτων από το ''ΛΕΩΝΙΔΑΣ-Εκπαιδευτικόν Αρ-χαιοπρεπές Οπλιτικόν Άγημα''.
19:00 - 19:30 - Εικονική παρουσίαση ''μάχης'' μεταξύ Γερμανών αλεξιπτωτιστών και Αγγλικού πεζικού κατά την διάρκεια κατάληψης ενός αεροδρομίου με φόντο την επιχείρηση ''Mercury''.

Κυριακή 04/10/2015

Στατική παρουσίαση στολών Β' Παγκοσμίου Πολέμου από ιστορικούς αναβιωτές καθώς επίσης και διοραμάτων εποχής με την παρουσία αυθεντικών οχημάτων .
Θα αναπαρασταθούν Γερμανοί γρεναδιέροι της μεραρχίας LSSAH σε διάφορες επιλογές στολών της περιόδου 1944, Αμερικανοί Rangers και αλεξιπτωτιστές, Καναδικό πεζικό, Ιεροχίτες, Γερμανοί τεθωρακισμένων και αλεξιπτωτιστές περιόδου Μάχης της Κρήτης, Άγγλοι αλεξιπτωτιστές.
Επίσης στολές περιόδου πολέμου του Βιετνάμ μαζί με οχήματα εποχής.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και το ''ΛΕΩΝΙΔΑΣ-Εκπαιδευτικόν Αρχαιοπρεπές Οπλιτικόν Άγημα''.

Ώρες έκθεσης 10:00 - 16:00

10:00 - 16:00 - Παρουσίαση στολών
16:00 - Παραλαβή αναμνηστικών και βραβεύσεις.

Μετά τιμής

''LSSAH/HELLAS''  

Κυριακός Σπυρίδων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.