Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 
ΕΥΤΥΧΩΣ, ΑΚΟΜΗ, 
ΔΕ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!


     O πάντοτε φιλόξενος αδελφός Σταύλος “Working Line Shepherd Club Golden Aphrodite” της Τσέχας πολυβραβευμένης εκτροφέως  Gabriela Zanosova που ζει μονίμως στην Αθήνα (Κορωπί) σήμερα φιλοξένησε ένα διαδραστικό μάθημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με επίκεντρο την Εκπαίδευση δύο Μελών μας, του Αθανασίου ο οποίος έρχεται από την Καλαμάτα τα σαββατοκύριακα για να προπονηθεί μαζύ μας και του γιού της ιδιοκτήτριας Γεωργίου ο οποίος, αν και εφηβικής ηλικίας ήδη είναι ένας από τους προχωρημένους Ιππείς μας.


     Αυτό το μάθημα ήταν καθαρά στρατιωτικό, με έμφαση στην ανάπτυξη ιππικής πειθαρχίας και την δι' αυτής βελτίωση των ιππικών δεξιοτήτων των δύο Συνασκηθέντων, με αυστηρότητα αλλά και λακωνικότητα διδασκαλίας, ταχύτητα δράσεως και ακρίβεια ενεργειών.


     Θελήσαμε να δώσουμε στο νεαρό οικοδεσπότη την εκπαιδευτική δυνατότητα να νοιώσει Εκπαιδευτής υπηρετώντας το βασικό εκπαιδευτικό πνεύμα της Ομάδος μας σύμφωνα με το οποίο η αίσθηση του καθήκοντος του Εκπαιδευτή από τον μαθητή βελτιώνει τόσο τις ικανότητες του τελευταίου, την αίσθηση ανταποκρισιμότητος στις εντολές του Εκπαιδευτή του αλλά και στην προετοιμασία του ως μέλλοντος Εκπαιδευτή.


     Κατ'  αρχήν οι δύο "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" απέδειξαν ότι συστρατεύονται με το πλαίσιο Αξιών της Ομάδος μας και η συνεργασία τους στο συγκεκριμένο μάθημα υπήρξε ακόμη ένα τεκμήριο ορθότητος του εσωτερικού "κλίματος" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Ο ίδιος ο νεαρός οικοδεσπότης από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε με την σωστότερη εκπαιδευτική προσέγγιση τον, μεγαλύτερό του, Αθανάσιο προβαίνοντας σε μία ολόσωστη παρατήρηση για την κίνηση της μέσης του Ιππέως προκειμένου να προστατεύσει τον "μαθητή" του από ενδεχόμενες ορθοπεδικές επιπτώσεις. 


     Σαφής, λακωνικός και επικεντρωμένος στο διδακτικό αντικείμενο ο έφηβος Γεώργιος με τη διδασκαλία του βοήθησε τον Αθανάσιο αλλά και τους δύο Ίππους-Δασκάλους να διεκπεραιώσουν ένα από τα πλέον ωφέλιμα αλλά και ωραία μαθήματα Ιππικής τα οποία θα μπορούσε κανείς να απολαύσει στις καλύτερες διεθνείς Ιππικές Σχολές. 


     Με καθαρά στρατιωτική ίππευση του καθαρόαιμου αραβικού Ίππου του, ο Γεώργιος διηύθυνε με εξαιρετική ακρίβεια και ευγενέστατες "καλές χείρες" σε όλες τις φάσεις ώστε να "περάσει" στο "μαθητή" του υποδειγματικές εικόνες χειρισμών. 


     Με άριστο κάθισμα και χειρισμούς και ο Αθανάσιος ο οποίος για πρώτη φορά ίππευε τους Ίππους του “Working Line Shepherd Club Golden Aphrodite” ανταποκρινόμενος με προθυμία και πειθαρχία στην εκπαιδευτική ύλη του μαθήματος. 


     Ιππεύοντας και τους δύο Ίππους με την ίδιαν αποτελεσματικότητα ο Αθανάσιος υπήρξε ο προσωποποιημένος "καθρέπτης" της διδακτικής αποτελεσματικότητος του νεαρού οικοδεσπότη σε όλες τις φάσεις αυτού του σημαντικού εκπαιδευτικού "πειράματος".


     Ο ίδιος ο έφηβος Γεώργιος είναι στα πρόθυρα της διαπιστεύσεως του Εφιπποτοξότη με μία άξια Μητέρα η οποία, υπερήφανα, δηλώνει έτοιμη να του οργανώσει έναν πλήρη Σταύλο ώστε να αξιοποιήσει τις φυσικές ικανότητές του στην Έφιππη Τοξοβολία και, εν γένει, στην Ιππική.


     Το μάθημα, αν και με πολύ σοβαρό και δύσκολο περιεχόμενο, κατέληξε σε μία ρουτίνα χαράς τόσο για τους δύο Ίππους-Δασκάλους όσο και για τους δύο νεαρούς Συνασκηθέντες.


     Η ανάπτυξη των ικανοτήτων παραλλήλως με την χαρά και τη χαλάρωση που αποτελούν τα θεμέλια της λειτουργίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" υπήρξαν εμφανή στους δύο νεαρούς μαθητές μας στο τέλος του μαθήματος. 


     Πάντα έτσι καταλήγουν τα μαθήματά μας, με κουρασμένους μεν αλλά ωφελημένους και ψυχικά "γεμάτους" τους συντελεστές τους!


     Ιδιαίτερη, όμως, μνεία θα πρέπει να αφιερωθεί στον Αθανάσιο ο οποίος αν και Οικογενειάρχης και πατέρας μικρού βρέφους, αν και σκληρά εργαζόμενος σε κοινωφελή υπηρεσία υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων, πάντοτε βρίσκει χρόνο ώστε να έρχεται τα σαββατοκύριακα από την Καλαμάτα όπου διαμένει μονίμως, να φιλοξενείται σε φιλικό του σπίτι στην Αθήνα και να προπονείται στην Ομάδα του, τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" επιστρέφοντας το βράδυ της Κυριακής για τη πόλη του ώστε το πρωί της Δευτέρας να βρίσκεται στην στην εργασία του. Μπορεί κάποιοι να προτιμούν την καφετέρια, άλλοι τα κομματικά γραφεία (επίσης για φραπέ) όμως υπάρχουν κι Ελληνόπουλα με Αξίες που στερούνται ώστε να αναβαθμίζουν τον εαυτό τους φυσικά και αισθητικά. Δεν έχουν χαθεί τα πάντα σ΄ αυτό τον έρημο τόπο... Ευτυχώς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.