Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΙ...


     Συνεχίζονται αύριο το ξημέρωμα τα "γυρίσματα" του ιστορικού ντοκιμαντέρ της κ. Ελένης Βλάσση με τη συμμετοχή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Η δυναμική σκηνοθέτις, σήμερα, προετοίμασε τα νέα "γυρίσματα" αναζητώντας, με την επιμονή και την τελειομανία που την διακρίνει, ιδανικά σημεία για την υλοποίηση σκηνών του σεναρίου, "εξερευνώντας" δυσπρόσιτα σημεία της Αττικής.


     αν έφτασαν στην ακτή Αρμόζεια, στις εκβολές του Άναμι, καταυλίστηκαν εκεί στις όχθες του, να ξεκουραστούν μετά απ΄ όσα τράβηξαν, κι αναθυμόντουσαν τι κινδύνους πέρασαν... 


     Η Αττική γη προσφέρει μια τεράστια γκάμα "τοπίων" με λαμπρές δυνατότητες σκηνοθετικής εικονοπλαστικότητος και η αναζήτηση φυσικού σκηνικού γι αυτό το ντοκιμαντέρ "κόρεσε" την όρασή μας με υπέροχες εμπειρίες.


     Οι σελίδες του υπέροχου Johann Gustav Droysen "πάλλονται" και "ζωντανεύουν" σ'  αυτά τα μέρη, "δραπετεύοντας" έξω από την "Ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου".


     Και με την απαιτητική σκηνοθέτιδα αλλά και το δυνατό σενάριο του Δημήτρη Πλευράκη, αυτές οι σελίδες φαίνονται πριν καν τις καταγράψει η κάμερα ότι θα αποδώσουν λαμπρά την ιστορική δραματικότητα.


     Όλα σ'  αυτό το γύρισμα συντελούν σε ένα αψεγάδιαστο ιστορικό αποτέλεσμα και αυτός είναι και ο στόχος και του επιστημονικού συμβούλου της παραγωγής και Ιδρυτή της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που, αύριο το ξημέρωμα, δεν θα υποδυθούν αλλά θα βιώσουν τα συναισθήματα των ανδρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


     Και η αυθεντικότητα της "εικόνος" αυτής της παραγωγής ...ευλογείται από τις περιστάσεις μέχρι σημείου να απαντήσουμε "in situ" ακόμη και τον αγαπημένο σκύλο του μεγάλου στρατηλάτη, τον Περίτα να λούζεται, κάπου, εκεί κοντά στον ισόθεο αφέντη του.


     Αύριο νωρίς το ξημέρωμα η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θα ξαναπάρει τις θέσεις της στο "γνωστό" της "εργαστήρι" παραγωγής Πολιτισμού.


ΓΙΑ ΤΟ 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ 

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.