Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ



     Ανάμεσα στα επίπονα "γυρίσματα" ενός απαιτητικού ιστορικού ντοκιμαντέρ που προορίζεται να εκπροσωπήσει την Ελληνική ιστορία σε ένα Διεθνές Φεστιβάλ και σε 31 χώρες....

...ανάμεσα στη διοργάνωση ενός Σεμιναρίου με πολυπληθές αναμενόμενο κοινό για ένα θέμα που γίνεται γνωστό για πρώτη φορά στη χώρα μας...


...ανάμεσα στη διοργάνωση της Σχολής για τη διδασκαλία ενός αντικειμένου που δεν έχει ξαναδιδαχθεί σε τούτο το τόπο...


...ανάμεσα και στη προετοιμασία για τη συμμετοχή σε Διεθνείς Αγώνες...


...η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας  των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δε παραλείπει να ασκείται και στην ουσία του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου της, στην Έφιππη Τοξοβολία και στη Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     H φύση της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προϋποθέτει τον εφοδιασμό των Μελών της με αληθινά, μάχιμα, χαρακτηριστικά κι έτσι το "φαίνεσθαι" έπεται σε μας του "είναι"! Έτσι κι αυτό το σαββατοκύριακο, μας βρήκε να ασκούμεθα "επί πεδίου" στη Κοιλάδα μας έφιπποι και άμιπποι κατά πως ταιριάζει σε μια φάρα Πολεμιστών! 


     Ομαδικώς ή κατά μόνας κατά γης ή ιππεύοντας, αυτά τα γόνιμα σαββατοκύριακα είναι που μας "δένουν" μεταξύ μας δίνοντάς μας τα εχέγγυα να μπορούμε να εκπροσωπούμε επαξίως τόσο στη Πατρίδα μας όσο και διεθνώς την Έφιππη και την Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Οι ασκήσεις Ιππηλασίου οι οποίες εφαρμόζονται συστηματικώς σε κάθε μάθημα ενισχύουν την ιππική δεινότητα των μαθητών μας και επιταχύνουν την ιππική πρόοδό τους διότι πέραν της ενισχύσεως των μαχητικών ικανοτήτων τους αναπτύσσουν και το ασφαλές "κάθισμα" του Ιππέως ώστε να διατηρούμε μιαν αδιάψευστη και συνεχώς επαληθευόμενη υψηλή προσδοκία ασφαλείας των ιππικών δραστηριοτήτων μας.


     Οι ασκήσεις Ιππηλασίου, μάλιστα, με την ταυτόχρονη εμπλοκή αμίππων, ωφελούν όχι απλώς περισσότερους μαθητές στον ίδιο χρόνο αλλά και ενδυναμώνουν το ευεργετικό αποτέλεσμα επί των εφίππων μας.


     Έτσι, τάχιστα οι μαθητές μας, με ασφάλεια, φθάνουν στο ποθητό αποτέλεσμα της Έφιππης Τοξοβολίας! 


     Όμως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν αρκούμεθα στην "επίτευξη" του εφιπποτοξοτικού αποτελέσματος αλλά στη πλήρη διασύνδεσή μας με τη "μητέρα" φύση, κάτι απαραίτητο για τη διαμόρφωση υγιών χαρακτήρων στο οποίο αποβλέπει το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.


     Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εν μέσω πολλαπλών και σοβαρών ομαδικών υποχρεώσεων: η φυσικοποίηση χαρακτήρων, εν μέσω μιας συστηματικοποιημένης μεθοδεύσεως αποφυσικοποιήσεώς μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.