Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΖΩΗΡΑ "ΧΡΩΜΑΤΑ" ΣΤΗ "ΠΑΛΕΤΑ"
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Η συμμετοχή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"  σε ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ διεθνούς προβολής και η προδικασία της απαραίτητης προδικαστικής εικονοληψίας για την αποτίμηση του "γραψίματος" στο φακό προσώπων και ενδυμασιών, έφεραν πολλά ζωηρά και πανέμορφα χρώματα στη "παλέτα" της Κοιλάδος μας το τελευταίο Σάββατο, 23η Μαίου 2015. 


     Η νέα δημιουργία της σκηνοθέτιδος κ. Ελένης Βλάσση με θέμα από την αρχαία Ελληνική ιστορία και η ευγενής πρόσκλησή της στην Ομάδα μας να συμμετάσχει, το τελευταίο Σάββατο παραμέρισαν το κλασικό μαύρο "χρώμα" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ομορφαίνοντάς το ακόμη περισσότερο με το κόκκινο των αρχαίων χιτωνίσκων τους οποίους δημιούργησε ο Αρχηγός της Ομάδος μας προς κάλυψη των αναγκών του γυρίσματος.


     Με πολύ κέφι και αφιέρωση στην επιτυχία μιας ακριβούς ιστορήσεως, είκοσι πέντε Μέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θα προσφέρουν εαυτούς στο επιτυχές αποτέλεσμα των προσδοκιών μιας απαιτητικής σκηνοθέτιδος που πιστώνεται μέχρι σήμερα με εξαιρετικές παραγωγές και με την καλλιτεχνική διεύθυνση ενός Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Κρήτης. 


     Οι έφιππες παρουσίες με αρχαϊκές ενδυμασίες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε συνάρτηση με την πιστότητα της φυσικής Ιππικής που αποτελεί το θεμέλιο της Εκπαιδεύσεώς μας, "ήρθαν κι έδεσαν" σε ένα ρεαλιστικότατο αποτέλσμα μέχρι σημείου να αναπτύσσεται μια αίσθηση, σε όλους μας, αρχαίου Ιππευτηρίου.


     Έλληνες, Σκύθες, Πέρσες σε μιαν "παρέλαση" ιστορικού docudrama θα ξεκινήσουν, αρχές Αυγούστου, τη διεθνή τους "ανάβαση" για να φωτίσουν μια σημαντική "πτυχή" Ελληνικού παρελθόντος με επίκεντρο την ανάδειξη του μυθικού γενέθλιου τόπου του Διός, το Δικταίο Άντρο της πανέμορφης Κρήτης μας.


     Υπό την επίβλεψη της κ. Ελένης Βλάσση όλα, τούτη τη μέρα απέπνεαν χαρά, χρώμα, συνεργασία και, βεβαίως, για όλα τα Μέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που μετέχουν στο γύρισμα, ακόμη μια νέα εκπαιδευτική εμπειρία, πολύ σημαντική, αφού κατά την διάρκεια αυτών των γυρισμάτων όλοι αναπτύσσουν εφιπποτοξοτικές δεξιότητες υψηλών απαιτήσεων για την αρτιότητα αναπαραστάσεως των σκηνών μαχών που περιέχει το συναρπαστικό σενάριο "δια χειρός" Δημητρίου Πλευράκη.


     Εναρμονισμένοι απολύτως με την διδασκαλία του αρχαίου Ξενοφώντος που ακολουθείται στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προσεγγίσαμε ακόμη περισσότερο την αυθεντική "εικόνα" του Ιππευτηρίου της κλασικής εποχής με κορυφαία μορφή ελληνικού "προφίλ" το γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεοράσεως Γιάννη Δρίτσα (και Εφόρου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ") να βελτιώνει το "κάθισμά" του επάνω στο Ποσειδώνα μας υπό την διδασκαλία του Αρπάλυκου.


     Σήμερα τα μαθήματα του Ιππευτηρίου διεξήχθησαν μέσα στο πλαίσιο του χρόνου που μας επέτρεψε ο υπόλοιπος "φόρτος" της ημέρας, με έμφαση στην εμπέδωση της αφοβίας των Ίππων αλλά και της "στρογγυλής κινήσεως" των μαθητών μας. Δύο καταστάσεις που θα μας χρειασθούν εν όψει των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ που προετοιμάζουμε.


     Ο Αρπάλυκος έδωσε ακόμη ένα ρεσιτάλ γόνιμης διδασκαλίας ώστε να προετοιμάσει άριστα Ίππους και μαθητές υπό τις αυστηρότερες προϋποθέσεις, όπως συνηθίζει πάντοτε.


     Και παρά το βεβαρυμένο εργασιακό πρόγραμμα, ο Αρχηγός με έναν από τους μαθητές του βρήκαν την ευκαιρία να εργασθούν και σε γειτονικό "αδελφό" Σταύλο στον οποίο ένας ...επιβήτορας και η τετράποδη παρέα του χρειάζονταν την ανθρώπινη ..."παρουσία".


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" θεωρούμε ότι πρέπει να βρισκόμαστε παντού όπου μπορούμε να διδαχθούμε από τον Ίππο και να τον συμφιλιώσουμε με τον Άνθρωπο.


     Αυτή την ...οργασμικότατη, εργασιακώς, ημέρα που για όλους μας άρχισε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το ...βράδυ, δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε, μόνον, τις "εικαστικές" προετοιμασίες του γυρίσματος του ιστορικού ντοκιμαντέρ αλλά και τις οργανωτικές προετοιμασίες του μεγάλου Σεμιναρίου του Σαμάνου Δασκάλου Hakan Haslaman τον οποίο μετακαλεί στην Κοιλάδα η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αυτό το καλοκαίρι.


     Όχι μόνον για μας αλλά για ολόκληρο τον δυτικό εσωτερισμό, αυτό το Σεμινάριο θα ανοίξει "ορίζοντες" πρακτικού προβληματισμού με την επίκληση της συνδρομής ψυχοπνευματικών δυνάμεων, αναξιοποίητων, μέχρι τώρα, από τους "δυτικούς" στην ευμενή έκβαση κάθε μάχης. Γι αυτό, στόχος μας είναι η καλύτερη παρουσίαση στο Κοινό του περιεχομένου αυτού του Σεμιναρίου και, πάντοτε, δωρεάν, όπως απαιτεί η διδασκαλία κάθε Πολεμικής Τέχνης κάτι στο οποίο επιμένουν οι 'ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ".


     Σήμερα, λοιπόν, η ομάδα εργασίας για την προετοιμασία του Σεμιναρίου "ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΝΟΥ" είχε τη πρώτη της επιτόπια συνεργασία για την διευθέτηση των πρώτων οργανωτικών ζητημάτων. Μέσα στην όλη βεβαρυμένη ημερήσια "ατζέντα" των δραστηριοτήτων μας και αυτή η συνεργασία απεδείχθη γόνιμη με τις ωραίες ιδέες που κατέθεσαν όλα τα Μέλη της ομάδος εργασίας αυτής της μεγάλης διοργανώσεως.


     Αλλά, βεβαίως, η ημέρα αυτή δεν τελειώνει εδώ! Σήμερα προπονήθηκαν με τις μεσαιωνικές τους ενδυμασίες τα μέλη της Αποστολής μας στους Διεθνείς Αγώνες του San Marino όπως ακριβώς θα εμφανισθούν εκεί. Και αυτές οι ενδυμασίες αποτελούν ένα χειροποίητο "ποίημα" του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" του οποίου η εργατικότητα αλλά και η τελειότητα του αποτελέσματός της μας αφήνει όλους άφωνους.


     Η τακτική, τέλος, εβδομαδιαία Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία υπήρξε το "επιστέγασμα, της σημερινής μας ημερίδος στη Κοιλάδα της Ομάδος μας


     Ο αγαπημένος μας εικονολήπτης ο οποίος πριν έκανε τη δοκιμαστική του εικονοληψία με τους αρχαιοπρεπώς ενδεδυμένους, εφιππεύοντες και πεζούς, "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", δεν έχασε την ευκαιρία κι εδώ, ως συνεπής επαγγελματίας, να πέσει ...ανάσκελα ώστε να κάνει και μερικές λήψεις εκτοξευόμενων βελών, ως συνεπής επαγγελματίας.


     Η τιμητική για όλους μας παρουσία στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" της σκηνοθέτιδος κ. Ελένης Βλάσση και του σεναριογράφου (και διαπρεπούς νομικού) κ. Δημήτρη Πλευράκη δεν υπήρξε μόνον αφορμή χαράς για την Ομάδα μας αλλά και ερέθισμα ειλικρινούς αρωγής στο σπουδαίο ντοκιμαντέρ για την διάδοση της Ιστορίας μας στο διεθνές Κοινό στο οποίο απευθύνονται. Σύντομα θα αναρτηθεί και λεπτομερής παρουσίαση αυτής της σημαντικής τηλεοπτικής παραγωγής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.