Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γ. ΑΝΤΙΚΑ

   ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ  κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γ. ΑΝΤΙΚΑ
  

     Όταν ο Μένανδρος σημείωνε τη φράση "Ὡς χαρίεν ἔστ' ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ" θα πρέπει να είχε κατά νου την περίπτωση του Καθηγητή κ. Θεοδώρου Γ. Αντίκα ο οποίος, παρά το κολοσσιαίο επιστημονικό του έργο, παραμένει ρομαντικός ουμανιστής με έναν έμπρακτο ανθρωπισμό που μεθερμηνεύεται σε μία δια βίου αφιέρωση στα Ιπποειδή! Η ζωή του αφιερωμένη στην ευημερία του Ίππου και όχι μόνον, συνεχίζει να αγκαλιάζει "πτυχές" που παραμένουν ζωτικές για τα αγαπημένα του Ιπποειδή και, παρά τις δικές του έγνοιες, εγκολπώνεται τις αγωνίες των τετραπόδων στα οποία αφιερώθηκε κατά τον ανιδιοτελέστερο τρόπο. Σήμερα, με μία προσωπική του έκκληση, εκφράζει την αγωνία του για τα, παντοιοτρόπως, "αποσυρόμενα" Ιπποειδή και καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο για την ίδρυση κέντρου βοηθείας υπερηλίκων μονόπλων, δηλαδή, Γηροκομείου Ιπποειδών! Γράφει ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Γ. Αντίκας: 

     "Πάνε κάπου 37 χρόνια απο τότε που ιδρύθηκε το 1ο γηροκομείο ίππων ''ΕΚΒΟΥΜ'' χάρη στη φιλοζωία και προσφορά χώρου απο την τότε BIC- Ελλάς στο Μπογιάτι. Σκοπός ήταν να διασωθούν άλογα--ακόμα και πρωταθλητές--απο την αθρόα εξαγωγή τους προς σφαγή στην Ιταλία [from stable to table]...Δυστυχώς δεν επέζησε για πολύ, αλλά τούτο δεν έχει σημασία. Σήμερα, για διαφορετικούς λόγους, ιδίως οικονομικούς, υπερήλικα ιπποειδή είτε εγκαταλείπονται είτε εξάγονται προς σφαγή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή του Μαλιμπού...Υπάρχει άραγε κάποιος φιλόζωος επιχειρηματίας, οπουδήποτε στην Ελλάδα, που μπορεί να μας βοηθήσει στη δημιουργία νέου Γηροκομείου Ίππων, αφού οι 'επίσημοι' φορείς [λ.χ. ΟΔΙΕ, ΦΕΕ] αδιαφορούν? Η ίδρυση και λειτουργία τέτοιων κέντρων διάσωσης ΔΕΝ είναι δύσκολη, υπάρχουν δε εκατοντάδες στις πολιτισμένες χώρες. Το βιβλιαράκι στο παρακάτω εικονίδιο περιέχει κάθε λεπτομέρεια και διανέμεται δωρεάν απο το Animal Welfare Institute, 900 Pennsylvania Ave. SE, Washington, DC 20003 [www.awionline.org]."



     H "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" η οποία έχει την Τιμή να έχει ανακηρύξει τον Καθηγητή κ. Θεόδωρο Γ. Αντίκα ως επίτιμο Μέλος της, προσυπογράφει την έκκλησή του και υπόσχεται ότι ο οιοσδήποτε αναπτύξει πρωτοβουλία υλοποιήσεως ενός Γηροκομείου Ιπποειδών θα έχει την εθελοντική προσφορά αμέριστης εργασίας των Μελών τόσο της Εταιρείας μας, όσο και της Ομάδος μας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.