Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΤΟΞΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ΚΥΠΡΟΥ

ΤΟΞΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 
ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ΚΥΠΡΟΥ


     Η ευγενής πρωτοβουλία ενός φιλανθρωπικού φεστιβάλ "Τοξοβολίας και Σκοποβολής" για την ενίσχυση απόρων οικογενειών του Δήμου Λατσιών Κύπρου υλοποιήθηκε με επιτυχία την 1η Απριλίου 2015 στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας.


     Συνδιοργανωτής αυτής της ευγενούς εκδηλώσεως τοπικής αλληλεγγύης και η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κύπρου η οποία εξεπροσώπησε επάξια την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" στη γη των Αδελφών Κυπρίων.


     Σε ένα γαλήνιο και καλά οργανωμένο περιβάλλον, χαρήκαμε τις παρουσίες αλλά και τις σωστές τοξεύσεις αρκετών ευγενώς συμμετασχόντων διαφόρων ηλικιών και των δύο φύλων.


     Οι Κύπριοι Τοξότες συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης, άφησαν πίσω τους πολύ ωραίες εικόνες αυτής της αρχέγονης τέχνης δείχνοντας μία κοινότητα η οποία, παρά την ραγδαία τεχνοκρατική της πρόοδο διατηρεί τους δεσμούς της με το φυσικό παρελθόν της.



     Χαρακτηριστικές σκηνές του γεγονότος επιβεβαιώνουν τις ικανότητες των συγχρόνων Κυπρίων  κ α ι  στη Παραδοσιακή Τοξοβολία αλλά και στη μοντέρνα.


      Μπορεί στη σύγχρονη Κύπρο ο Άνθρωπος, αναγκαστικώς να περιορίζεται σε ένα υπερσύγχρονο καθημερινό ρυθμό που τον κρατά μακράν των φυσικών πλαισίων (όπως άλλωστε και σε όλο το δυτικό κόσμο) όμως εδώ, στο νησί της Αφροδίτης, οι Άνθρωποι βρίσκονται πιο κοντά στη Παράδοση απ΄ οποιονδήποτε άλλο ευρωπαϊκό πληθυσμό και αυτό το μαρτυρά η γεμάτη υγεία και φυσική "καθαρότητα" καθημερινότητά του.


     Και η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κύπρου δείχνει να έχει φυτέψει βαθιά το σπόρο και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας απολαμβάνοντας τις φωτογραφίες αυτού του πρώτου φιλανθρωπικού φεστιβάλ που συνδιοργάνωσε.


     Χαρακτηριστικές σκηνές του γεγονότος επιβεβαιώνουν τις ικανότητες των συγχρόνων Κυπρίων  κ α ι  στη Παραδοσιακή Τοξοβολία αλλά και στη μοντέρνα.


     Αυτές οι εκδηλώσεις, πέραν του δείκτη φιλανθρωπικής αλληλεγγύης, για μας που αφιερωθήκαμε στη Παραδοσιακή Τοξοβολία δείχνουν και το βαθμό ιστορικής "μνήμης" των συμμετεχόντων στο αντικείμενό μας και οι κάτοικοι αυτού του Ελληνικού νησιού σε τούτη τη "μνήμη" ...βαθμολογούνται με άριστα!


     Αν, επί παραδείγματι, αναλύσουμε, την στάση και την άνεση του παραδοσιακού νεαρού τοξότη της φωτογραφίας που ακολουθεί θα καταλήξουμε ότι ο σύγχρονος Κύπριος δεν έχει τίποτε να "ζηλέψει" από οποιονδήποτε άλλο παραδοσιακό τοξότη των λαών που από καταβολής τους ασκούνται στη συγκεκριμένη τέχνη!


     Σημαντική είναι και η συμβολή σε όλη αυτή την αναγεννητική διαδικασία της Παραδοσιακής αλλά και της Έφιππης Τοξοβολίας στη Κύπρο και του πατέρα της ανήλικης Αρχηγού της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κϋπρου Φώτη Φωτίου ο οποίος παρά τις βαρύτατες επαγγελματικές υποχρεώσεις του όχι μόνον συμπαρίσταται στη νεαρή κόρη του ώστε επιτυχώς να ανταπεξέρχεται στα καθήκοντά της αλλά και προωθεί τον ιππικό και τοξευτικό Πολιτισμό στην ιδιαίτερη Πατρίδα του. Εμείς τον ευγνωμονούμε!


     Και μιλώντας για "Κυπρίους" δε παραλείπουμε καθόλου και τις γυναίκες της Κύπρου οι οποίες, όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο παρόν κοσμούν το νησί με τη γενναιότητα και τις ικανότητές τους ακόμη και στο δύσκολο τομέα της Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Πράγματι, κάθε φορά που είτε ουσιαστικά, είτε νοερά ερχόμαστε σε επαφή με το νησί της Αφροδίτης δε μπορούμε παρά να νοιώθουμε υπερήφανοι. 


     Στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κύπρου, η μικρή Αρχηγός της αν και σε χιλιομετρική απόσταση από τη κυρίως Ομάδα, εν τούτοις δείχνει να εφαρμόζει πειθαρχημένα το πρόγραμμά μας και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ενστίκτου των μαθητών της.



    Και τα αποτελέσματα αυτής της πειθαρχημένης εφαρμογής των ασκήσεων της κυρίως Ομάδος από την Αρχηγό της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κύπρου είναι ορατά ακόμη και στους μικρότερους μαθητές των οποίων το τοξευτικό "στυλ" κάθε άλλο παρά σε παιδιά παραπέμπει.


     Δε μπορούμε παρά να συγχαρούμε τη μικρή Αρχηγό της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κύπρου για τα μέχρι σήμερα επιτεύγματά της αλλά και όλους τους οργανωτές αυτής της πρώτης τοξευτικής και σκοπευτικής εκδηλώσεως τοπικής φιλανθρωπίας που δείχνει την ευγενή αλληλεγγύη ενός μικρού πληθυσμού, ευχαριστώντας τους θερμά και για την εξαιρετική εκπροσώπησή μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.