Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΑΣΧΕΤΟΙ ..."ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ"

ΑΣΧΕΤΟΙ ..."ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ"


     Συνηθίζουμε να επαινούμε με ενθουσιασμό κάθε επίτευγμα Συνέλληνος! Όμως, με ανάλογη οργή θεωρούμε ότι οιοσδήποτε διασύρει τη χώρα και το λαό μας είναι αξιοκατάκριτος! Και αυτή η ανάρτηση θέλει να λειτουργήσει ανασχετικά για κάθε μελλοντική δυσάρεστη επανάληψη δικαιώσεως όσων ξένων κατηγορούν εμάς τους Έλληνες, παραγνωρίζοντας ότι ανάμεσά μας διαβιούν και πολλοί που δεν απασχολούνται στο να επιδεικνύουν τη σοβαρότητα που χαρακτηρίζει, διαχρονικώς, τον Έλληνα.

     Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε έναν οδηγό αγώνων 'F1' να τον ρωτούν με τι αυτοκίνητο αγωνίζεται και αυτός να μη ξέρει να απαντήσει;

     Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε έναν επιστήμονα που δίνει μία διάλεξη να τον ρωτούν για το αντικείμενό του και αυτός να μη ξέρει καν ποιο είναι το ...αντικείμενό του;

    Οι παραπάνω ερωτήσεις δεν είναι "ρητορικές" αλλά προέκυψαν από έναν πραγματικό διάλογο αναρτημένο σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτυώσεως προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για την σοβαρότητα κάποιων που δηλώνουν ειδήμονες της Τοξοβολίας, δίνοντας μάλιστα και σχετικές ...διαλέξεις, μη ξέροντας, καν, τι ...τόξο κρατούν στα χέρια τους! 

     Πίσω από το ραφινάτο χιούμορ του ξένου ερωτώντος ο οποίος τον σαρκάζει γράφοντας ότι το βλέπει ως το τόξο του ...Οδυσσέως από την Ιθάκη (!!), ο ημεδαπός..."ειδήμων", αντιμετωπίζοντας τη βασικότερη και απλούστερη ερώτηση "τι τόξο κρατά στα χέρια του;" αδυνατεί να απαντήσει και τελικώς καταλήγει να ...νομίζει : "ν ο μ ί ζ ω  ότι είναι...". Κατά τα λοιπά, ο νεο-ελλαδίτης ετοιμάζει το ...power-point του για τη νέα διάλεξη επί παντός ...επιστητού, προκειμένου να "φωτίσει" με ύφος χιλίων πρυτάνεων το παγκόσμιο κοινό, σε κάποια αίθουσα διαλέξεων. 

     Πολυβοληδόν ο γραπτός διάλογος, με ταχύτατες ...ριπές πληκτρολογίου όπου ο ημεδαπός "φωστήρας της τρισηλίου θεότητος" και ...expert της Τοξοβολίας έχει λαμπρές επιδόσεις (είναι και της μόδας...) δεν του επέτρεψε ούτε καν να ...googlάρει ώστε να δώσει μιαν αξιοπρεπή απάντηση στο ξένο συνομιλητή του. Ίσως του την δώσει στην επόμενη ...διάλεξη! 

     Βεβαίως ο "δράστης" (όπως και πλείστοι...) ξεκίνησε κάποτε από την Ομάδα μας αλλά δεν τον βόλεψαν οι υψηλές απαιτήσεις σοβαρότητος και εργατικότητος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", θεωρώντας ότι αυτές κατέπνιγαν το κλέος της αγνοίας του και, ανέκρουσε πρύμνα προκειμένου να αυτοδηλωθεί ως διεθνής "expert" της Τοξοβολίας πριν καν μάθει τι είναι αυτό που κρατά στα χέρια του και λέγεται ...τόξο! Και επιχειρεί να φωτίσει το ...σύμπαν μη προσέχοντας καν την ωραία πυρογραφία επί του τόξου του που αναγράφει ευκρινέστατα και τον τύπο και την ισχύ λιβρών. Δε βαριέσαι... "ειδήμονες" να δηλώνουμε κι αυτό είναι αρκετό!

     Αυτός ο "δράστης" μπορεί να μην έχει προσφέρει πολλά στη Τοξοβολία αλλά έχει προσφέρει σε όλους μας ένα ηθικό δίδαγμα, ερμηνεύοντάς μας το "πως" και "γιατί" η διεθνής εικόνα του νέου ελλαδίτη είναι συνυφασμένη με την αναξιοπιστία. την ανεπάρκεια, τη λαμογιά και τη τσαπατσουλιά.

     Κι άντε εμείς μετά από όλα αυτά να ερωτώμεθα εάν σχετιζόμαστε με τον ως άνω "πάνσοφο" και εάν είναι Μέλος μας επειδή τυγχάνει να έχει ...διαβατήριο ιδίας εθνικότητος με εμάς! Ευτυχώς που η δική μας απάντηση δεν περιείχε κανένα "ν ο μ ί ζ ω" αλλά μόνον το κατηγορηματικό και ...λυτρωτικό "Όχι!" ώστε, τουλάχιστον, να μπορούμε να στεκόμαστε μακράν της καρικατούρας με την οποία ταυτίζουν τον σημερινό Έλληνα η Angela Merkel και ο Wolfgang Schäuble.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.