Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"
ΣΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 
ΤΟΥ 
ΣΑΒΒΑΤΟΥ 18ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015


     Μετά από προσεκτική προετοιμασία, η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εμπλουτίζει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα με τη Σχολή Ιερακοθηρίας την οποία θα διευθύνει ο παλιός μας γνώριμος, Γερακάρης, Κοσμάς Σκλαβουνάκης.


     Η Σχολή Ιερακοθηρίας η οποία θα λειτουργήσει σύντομα στους κόλπους της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και στις εγκαταστάσεις μας, σκοπό έχει να φέρει σε εγγύτερη επαφή και σχέση τα Μέλη της Ομάδος μας με τα αρπακτικά πτηνά και να μας βοηθήσει να τα απολαύσουμε διασφαλίζοντάς τους την υψηλή ευημερία της οποίας αξίζουν ως προστατευόμενο, αλλά και ταξιδερμικώς σπάνιο, είδος. Θα διακρίνεται για το συντεταγμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμά της και θα είναι η πρώτη του είδους που θα λειτουργήσει στον εθνικό μας χώρο με την προοπτική της ταχείας διασυνδέσεώς της με διεθνείς φορείς Ιερακοθηρίας.


     Tην ιερακοθηρία την εξασκούσαν πρώτα οι Aσσύριοι από την εποχή ακόμη του Aσσουρμπανιπάλ. Στην Ιλιάδα, επιθέσεις και οπισθοχωρήσεις θεών και ανθρώπων παρομοιάζονται, ως προς την ταχύτητα τους, με αυτήν του γερακιού όταν κυνηγάει και επιτίθεται κατά των θηραμάτων του. Στην Οδύσσεια αναφέρεται ότι οι Έλληνες έμαθαν πολλά για την ιερακοθηρία από τους Τρώες κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου. Ο Οδυσσέας, εκτός από τα λάφυρα, πήρε μαζί του αρπακτικά πουλιά εκπαιδευμένα για την πρακτική της ιερακοθηρίας. Διαβάζοντας όμως το έργο του Aριστοτέλη "Περί ζώων ιστορίαι", μπορεί να δει κανείς ότι: στην περιοχή της Θράκης, που κάποτε ονομαζόταν Kεδρίπολη, οι άνθρωποι κυνηγούν τα μικρά πουλιά στους βάλτους με τη βοήθεια γερακιών.



     Η συμμετοχή στο κύκλο μαθημάτων της Σχολής Ιερακοθηρίας θα είναι προαιρετική για όποιον ενδιαφέρεται και το αντικείμενό της έχει βαθύτατη ιστορική συνάφεια με τον Ίππο, όσοι παρακολουθήσουν δε αυτά τα μαθήματα θα βοηθηθούν πολύ και στη κατανόηση της "Στρογγυλής Κινήσεως" η οποία αποτελεί προϋπόθεση αγαστής επικοινωνίας με τον Ίππο.


     Έτσι, το Σάββατο 18η Απριλίου, στις 16:00 μ.μ., καλείσθε όλοι στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"  όπου, μετά την τακτική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας (η οποία, ειδικώς για την ημέρα θα έχει μικρότερη διάρκεια) θα επακολουθήσει "Κύκλος" με αντικείμενο τοποθετήσεις και απορίες σχετικώς προς την επικείμενη λειτουργία της Σχολής Ιερακοθηρίας για την οποία οι ιδέες και γνώμες όλων έχουν ιδιαίτερη σημασία.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.