Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ 
&
ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ!


     Μία λαμπρή Προπόνηση διεξήχθη το Σάββατο, 7η Φεβρουαρίου 2015, στη Κοιλάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ».  Δυόμιση  ώρες γεμάτες με Έφιππη Τοξοβολία και Παραδοσιακή Τοξοβολία κάτω από ένα χαμογελαστό ήλιο για τους Έλληνες Εφιπποτοξότες.

     A great training session was held on Saturday, February 7th 2015, in the Valley of “Greek Centaurs” in Athens (Attica). Two hours and a half, plenty of Horseback Archery and Traditional Archery under a smiling sun for Greek Horseback Archers.


     Με δύο πρώτες παγκόσμιες διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες αλλά και αγωνιστικές διακρίσεις των Μελών μας σε διεθνείς αναμετρήσεις δε θα μπορούσαμε, πλέον, να απαιτούμε από τις εβδομαδιαίες μας Προπονήσεις τίποτε λιγότερο από την τελειότητα, την πρόοδο και, κυρίως, την ομαδική απόλαυση! Έτσι κι αυτό το, τελευταίο, Σάββατο μια έξοχη ομαδική "χημεία" που αποτελεί και "σήμα κατατεθέν"  των δραστηριοτήτων μας, συνετέλεσε ώστε να προκύψει ένα λαμπρό αποτέλεσμα, με τη προπονητική διδασκαλία του Ακάδημου και του Πρωτεσίλαου, αλλά και την, εξαιρετικώς, πειθαρχημένη συμπεριφορά όλων των Συνασκηθέντων, αρχής γενομένης από τη ...τρίχρονη κόρη του Αλέξανδρου η οποία ρυταγώγησε με πλήρη αυτοπεποίθηση και αρχηγική ...επιβλητικότητα τον Ίππο της! 


     Σε μία καλοκαιριάτικη ατμόσφαιρα, η Προπόνηση άρχισε με τη καθιερωμένη συστηματική προθέρμανση όλων των μετεχόντων υπό τη διεύθυνση της Υπαρχηγού και Εκαπιδεύτριας της Ομάδος Χαράς Πολυζοπούλου.


     Κατά το προοίμιο αυτής της Προπονήσεως οι Συνασκούμενοι τόξευσαν συγχρονισμένα και εύστοχα ήδη από τη πρώτη βολή, κάτι το οποίο πλέον αποτελεί τον "κανόνα" των ομαδικών Προπονήσεών μας. 


     Το πρώτο μέρος της Προπονήσεως αυτής το ανέλαβε ο Ακάδημος ο οποίος ανέπτυξε ένα πρόγραμμα ωφέλιμων κινητικών ασκήσεων βοηθώντας όλους να ανταποκριθούν κατά τον επιτυχέστερο τρόπο με υπομονητική επεξηγηματική υποστήριξη έτσι ώστε όλες οι ασκήσεις να αποτελούν υποδείγματα ομαδικής προπονητικής τόσο κατά την ευστοχία όσο και κατά τον συντονισμό.

                           

     Kατόπιν ήρθε η σειρά των τοξεύσεων με κλειστά μάτια και ο Ακάδημος ως Αρχηγός Βολής μοίρασε τα μαντήλια στους Συνασκουμένους.  


     Η τόξευση με κλειστά μάτια αποτελεί μία πάγια υπόδειξη των δασκάλων μας και είναι παρατηρημένο ότι μας ωφελεί όλους μέχρι σημείου, πια, να το αντιλαμβανόμαστε όχι μόνον στη Γραμμή Βολής αλλά και στη καθημερινότητά μας.


     Ο Ακάδημος, ως Αρχηγός Βολής σήμερα βοήθησε πολύ όλους τους Συνασκουμένους με σαφείς όσο και σημαντικές υποδείξεις.


     Η τόξευση με κλειστά μάτια διεξήχθη με πειθαρχία, συντονισμό αλλά και πραγματική χαλαρότητα από όλους οι οποίοι λειτούργησαν σαν ένας άνθρωπος!


     Και όταν η τόξευση ολοκληρώθηκε και ήρθε η ώρα να σηκωθούν τα μαντήλια και τα μάτια να δουν το αποτέλεσμα, πραγματικά είδαμε ένα στόχο - ..."σκατζόχοιρο" από τα βέλη, καταλαβαίνοντας πόσο σωστή ήταν η διδασκαλία αλλά και οι παρατηρήσεις του Ακάδημου. Η επιτυχία ήταν μεγαλύτερη του 90%!


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και το δεύτερο μέρος της Προπονήσεως αυτής το οποίο διηύθυνε, ως Αρχηγός Βολής, ο Πρωτεσίλαος, με ωραίες ασκήσεις μακρών αποστάσεων, κινητικές και επί ανωμάλου εδάφους.


     Υπό την Αρχηγία Βολής του Πρωτεσίλαου και με τη διδασκαλία του οι Συνασκούμενοι προχώρησαν στην επίτευξη ευστοχίας υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες μακρών βεληνεκών αλλά και ρυθμικής κινητικότητος καταφέρνοντας, επίσης, λαμπρά αποτελέσματα.


     Η Προπόνηση αυτή διήρκεσε σχεδόν δυόμιση ώρες και φαίνονταν ότι κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να αποχωρήσει όσο ο ζεστός ήλιος και η πεντακάθαρη ατμόσφαιρα έμοιαζε περισσότερο για μαγιάτικο παρά για φλεβαριάτικο απόγευμα.


     Και παρά τη λήξη της προπονήσεως, κάποιοι βρήκαν ..."προφάσεις" να παρατείνουν τη παραμονή τους στο Πεδίο Βολής δοκιμάζοντας ...νέα βέλη!


     Παραλλήλως με τη Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, αυτό το Σάββατο έγιναν και τα μαθήματα Ιππασίας όπως πάντα στην οδό Αμαζόνος και ...Κενταύρων, γωνία!


     Το ίδιο και με τα μαθήματα Έφιππης Τοξοβολίας που και αυτά διεξήχθησαν με επιτυχία στη καλπαστική ευθεία της Κοιλάδος.


     Τέλος, αυτό το Σάββατο υποδεχθήκαμε ακόμη δύο νέα Μέλη, την Αλεξάνδρα και την Κατερίνα, δύο νέα παιδιά με πολύ κέφι για το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο αλλά και χαμογελαστά πρόσωπα που μας ...ταιριάζουν! Τις καλωσορίζουμε ευχόμενοι να μοιραστούμε κοινές χαρές!


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" παραμένουμε μοναδικοί και σταθερά πρωτοπόροι! Αυτή η Ομάδα, πια, δείχνει να προοδεύει με "αυτόματο πιλότο" και αυτό επαληθεύεται συνεχώς, όπως και σήμερα με την αναγκαστική απουσία του Αρχηγού της αλλά και με τη προσχεδιασμένη έφιππη έξοδο στη γύρω περιοχή του Ιδρυτή της Ομάδος προκειμένου οι δύο Αρχηγοί Βολής να αφεθούν απερίσπαστοι να δείξουν τις ικανότητές τους που βαθμολογήθηκαν με άριστα. Έτσι, επιστρέφοντας από την εξωτερική του περιίππευση ο Ιδρυτής της Ομάδος απόλαυσε έφιππος και ευτυχής τους Συνασκουμένους να εκτελούν άψογα τις κινητικές βολές τους με ρυθμό και κέφι σαν να ήταν πανταχού εμφανής η παρουσία του Αρχηγού ο οποίος θα ήταν εξίσου ευτυχής εάν ήταν παρών! Εμπειρίες μοναδικές σε μια μικρή "κοινότητα" γνησίων Ελλήνων!


ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ
&
ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.