Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015


     Στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η Άνοιξη άπλωσε τα λυρικά καταπράσινα χρώματά της και κάποιοι παράξενοι ...κέλτικοι ήχοι άρχισαν ν'  ακούγονται στο αττικό τοπίο...


     Δε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα τυπικό σαββατιάτικο προπονητικό σκηνικό αλλά για μια μυσταγωγική ημερίδα γεμάτη καλπασμούς και τοξεύσεις μ' έναν αρκετά καλό συντονισμό που φάνηκε και πάλι με αρκετά καλές συγκεντρώσεις βελών επί του στόχου.


     Χαρήκαμε τους παλιούς μας μαθητές που τους έλειψε ένα μάθημα στη Κοιλάδα...


     Χαρήκαμε πιο πολύ με τις οπλές των Ίππων μας που όχι μόνο δε φοβούνται τις φλόγες αλλά και ...διασκεδάζουν ανάμεσά τους!


     Βαδιστικές ασκήσεις, ασκήσεις συντονισμού, ομαδικές ασκήσεις ακριβείας, απ΄ όλα είχε και αυτή η Προπόνηση.  


     Κυρίως, αυτή η Προπόνηση προσπάθησε να απελευθερώσει τη σφιγμένη χειμωνιάτικη ψυχή καθώς ο Χειμώνας απομακρύνεται κουνώντας μας το μαντήλι...


     Όλες αυτές οι "κυκλωτικές" προσεγγίσεις δείχνουν ότι προάγεται το κυρίως εφιπποτοξοτικό μας αντικείμενο και η θερινή αγωνιστική περίοδος που "σκάει μύτη από τη γωνία" φέρνει αρκετές προσδοκίες επιτυχιών στις διεθνείς πίστες για τα Μέλη μας που ετοιμάζουν τις βαλίτζες τους για τους Αγώνες.


     Κι όχι μόνον τα στελέχη της Ομάδος μας αλλά και τα νεώτερα Μέλη δείχνουν μια τόσο γρήγορη πρόοδο ώστε η επιλογή των αγωνιζομένων εξωτερικού θα είναι γρήγορα μια δύσκολη "υπόθεση".


     Η γαλήνη του σημείου και η ηρεμία των Ίππων επιτρέπουν σε όλους τους μαθητές μας την ασφαλή και γρήγορη πρόοδο ακόμη και μέσω των πλέον τολμηρών ασκήσεων οι οποίες, ίσως, αλλού δε θα μπορούσαν να εκτελεσθούν με παρόμοια επιτυχία.


     Ισορροπία, κίνηση, ευστοχία, όλα όσα θέλουμε για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και σήμερα υλοποιήθηκαν με άνεση και, κυρίως, χαρά για όλους μας με πρώτους και καλύτερους τους Ίππους μας στην έκφραση των οποίων χαιρόμαστε πάντα το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας.


     Καμία "υστέρηση" ...φύλου στο Ιππηλάσιο κυρίως όταν πρόκειται για τη Μαρίλη η οποία, πια, προοδεύει ...αλματωδώς από λεπτό σε λεπτό υπό τη διδασκαλία της Χαράς!


     Το ίδιο και για τον Παντελή ο οποίος διηύθυνε ..."αποκεφάλισε" και τόξευσε έξι (!!) βέλη επί του ιδίου στόχου σε βάδην με απόλυτη ευστοχία!


     Η Μαρίλη ανέλαβε και μάθημα αρχαρίου με -πραγματικά- λαμπρό αποτέλεσμα.


     Και το αποτέλεσμα του μαθήματος της Μαρίλης ήταν τόσο λαμπρό ώστε, στο τέλος η μαθήτριά της διηύθυνε χωρίς χέρια αλλά με ένα τεράστιο χαμόγελο τον Ποσειδώνα ο οποίος ήταν ο πιο ευτυχισμένος απ΄ όλους αφού μετά το μάθημα τον περίμεναν τα πιο ζουμερά μηλαράκια του κόσμου!


     Και ..."βάπτιση" είχαμε σήμερα! Και μάλιστα "βάπτιση" που δε χρειάστηκε παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά μέχρι η ...νεοβαπτισθείσα να αδράξει τις ηνίες και να οδηγήσει τον Ίππο της όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί!


     Σήμερα μας έδωσε τη χαρά της επιστροφής της και η Χρυσούλα μετά τον υπέροχο "τοκετό" της με τον τετράμηνο ...θησαυρό της στην αγκαλιά της και, βέβαια, που αλλού παρά κοντά στα αλογάκια!


     Λοιπόν, σήμερα γνωρίζουμε την ηλικία του νεώτερου Εφιπποτοξότη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ": μόλις τεσσάρων ...μηνών και είναι πραγματική μορφή! Να τον χαίρονται οι Γονείς του και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.