Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

17η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015:
"ΜΕΡΑ" - ΣΤΑΘΜΟΣ!


     H 17η Ιανουαρίου 2015 υπήρξε η "μέρα" - σταθμός στην ιστορία της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δείχνοντας ότι η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας και, εν γένει, Εφίππων Πολεμικών Τεχνών έχει αγγίξει την τελειότητα μιας πλήρους εκπαιδευτικής αρτιότητος.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με τον τρόπο, την πειθαρχία και την αποτελεσματικότητα της σημερινής προπονητικής ημερίδος απέδειξαν ότι οι είναι οι μόνοι και πανάξιοι συνεχιστές της εποποιίας των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως στον 21ο αιώνα και ότι, πράγματι, αυτή η Ομάδα που λειτουργεί από το 2006, με τον Καταστατικό της Χάρτη, τη πνευματική της συγκρότηση και τις υψηλές πολεμικές της ικανότητες δεν "εμφανίζεται", απλώς, αλλά είναι η φυσική συνέχεια Εκείνων που κάποτε αναγνωρίσθηκαν ως οι απαράμιλλοι πολεμιστές της εποχής τους!


     Η σημερινή προπονητική ημερίδα ξεκίνησε με υπερπηδητικούς καλπασμούς των δύο Ίππων πάνω από φωτιές από τον Αρχηγό της Ομάδος Αρπάλυκο, μια άσκηση για την ενδυνάμωση της πολεμικής ψυχολογίας του Ίππου και συνεχίσθηκε με σπαθιστικούς καλπασμούς αλλά και με Έφιππη Τοξοβολία υπό συνθήκες πεδίου μάχης. Παρά το ότι σήμερα ο Αρπάλυκος υπέφερε από μία εποχιακή ίωση, ούτε ο πυρετός, ούτε η εμφανής εξάντληση τον εμπόδισε από το να δώσει τον καλύτερο εαυτό του κατά την ατομική Προπόνησή του, ιππεύοντας, μάλιστα, δύο Ίππους. Άλλωστε, οι Πολεμιστές δε "φρενάρονται" από τα ...ανθρώπινα!


     Ακρίβεια κινήσεως αλλά και τοξεύσεως όπως ακριβώς και σε ένα πεδίο πολεμικής αναμετρήσεως αποτελούν προϋποθέσεις για τα στελέχη μιας Ομάδος Εφίππων Πολεμικών Τεχνών που βιώνουν ουσιαστικά το μάχιμο ρόλο τους και δεν ασχολούνται απλώς με μία ευκαιριακή αναπαράσταση ή ...φωτογράφιση!


     Η ίδια η φωτιά δεν αφήνει κανένα περιθώριο άλλης υπηρετήσεως παρά της ουσίας του Πολέμου ως ...πατρός πάντων! Και εν μέσω των Προμηθέων της Ιστορίας και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με τις "φωτιές" που μεταλαμπαδεύουμε απ΄ τα χέρια του Μεγίστου Ιουλιανού, του Πλήθωνος Γεμιστού, του Ηλυσίου Καλέντζη, του Μάρουλλου Ταρχανιώτη, του Κωνσταντίνου Σάθα!


     Ο συνεχής "διάλογος" του Πολεμιστή με τον Ίππο και τη φωτιά είναι ο καθημερινός "καμβάς" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" για τη διαμόρφωση ενός υγιούς ψυχισμού μέσα σε μιαν εποχή ομαδικής παραφροσύνης και αποσαθρωτικού κοινωνικού  διατειχισμού ο οποίος άγει σε ναυάγιο! Και στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ο καλπασμός τηρείται απαρεγκλίτως προς τον σκοπό που δεν είναι άλλος από τη σταθερή και αταλάντευτη ψυχοπνευματική ισορροπία δια της οποίας και μόνον προσδοκάται κάθε αφύπνιση και έγερση.


     Η διεξαγωγή των μαθημάτων της ημέρας έγινε με υποδειγματική γαλήνη και αυτοσυγκέντρωση ωφελώντας όσους τα ακολούθησαν.


     Καλπασμοί και τοξεύσεις στη μεγάλη ευθεία της Κοιλάδος, χαρά και αγαλλίαση στις ψυχές όλων μας!


     Μέγας "προχωρημένος" της ημέρας, ο Θεόδωρος ο οποίος στο τρίτο, μόλις, μάθημά του τρόχασε και τόξευσε με επιτυχία ευστοχίας ...95%! Έξοχη ίππευση και τόξευση αρχαρίου με την βοήθεια μιας έξοχης διδασκαλίας από την Εκπαιδεύτριά μας Χαρά Πολυζοπούλου! Εύγε στον Ίππο, στην Εκπαιδεύτρια και, βεβαίως, στον Θεόδωρο για το αρμονικό αποτέλεσμα!


     Στη προσέλευση των Συνασκουμένων για την απογευματινή ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας διακρίναμε τη περηφάνια στο πρόσωπο του Σπυρίδωνος κρατώντας το νέο του δημιούργημα, μια χειροποίητη, δερμάτινη, φαρέτρα εμπνευσμένη από τους βυζαντινούς χρόνους, στην οποία θα αναφερθούμε σε προσεχές, ξεχωριστό, άρθρο.


     "Πρωϊνοί" κι "εσπερινοί" Συνασκούμενοι, με την ίδια ζέση συνασκήσεως, ακριβέστατοι (όπως πάντα) στην ώρα ενάρξεως, έλαβαν θέσεις στις 15:00 ακριβώς για να προθερμανθούν,


     Η προθέρμανση, όπως πάντα στις Προπονήσεις μας, αποτελεί την "ωραία Πύλη" μιας πετυχημένης συνασκήσεως εξασφαλίζοντας τη μυοσκελετική ακεραιότητα στη προσπάθεια που ακολουθεί. 


     Ο Αρπάλυκος και ως Αρχηγός Βολής (παρά την ίωσή του) κατάφερε εξ αρχής να εμπνεύσει την πειθαρχία, τη σιωπή και το πείσμα στην ένταση των προσπαθειών, όλους τους Συνασκουμένους.


     Εκείνο, όμως που διαπιστώσαμε από τη πρώτη στιγμή αυτής της Προπονήσεως ήταν το άψογο, "συντεταγμένο", ομαδικό πνεύμα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που συνετέλεσε σε ό,τι επακολούθησε.


     Τίποτε το τυχαίο για μια Ομάδα η οποία έλκει τη "καταγωγή" από το Σχολείο του παγκόσμιου Πρωταθλητή Kassai Lajos! Και σ'  αυτό το Σχολείο δε μάθαμε, απλώς, την Έφιππη Τοξοβολία ως αρχέγονη Τέχνη Πολέμου, αλλά και το "πολεμικώς σκέπτεσθαι" άνευ του οποίου οι οπλές και οι χορδές είναι καταδικασμένες να αδρανούν!


     O Aρχηγός της Ομάδος δίδαξε μία πολύ ιδιαίτερη κινητική άσκηση με έμφαση στο χορευτικό ρυθμό, δείχνοντας ότι έχει εισχωρήσει πολύ βαθιά στο πνεύμα διδασκαλίας της Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Σχολής "KASSAI" χωρίς, ποτέ, ο ίδιος να έχει δει από κοντά κάτι σχετικό. Η ατομική του πρόοδος είναι εμφανής με το να καταφέρνει να προσεγγίζει αυτό που γίνεται στη Σχολή του παγκόσμιου Πρωταθλητή χωρίς ποτέ να έχει βρεθεί εκεί.


     Η ιδιαιτερότητα αυτής της Προπονήσεως ήταν ότι υπήρξε "μοιρασμένη" σε δύο Αρχηγούς Βολής, στον Αρπάλυκο και στον Ακάδημο, δηλαδή, στα δύο στελέχη της Ομάδος μας με την καλύτερη τοξευτική εμπειρία αλλά και διάθεση μεταδόσεως τοξευτικών γνώσεων στους υπολοίπους.


     Η ανάληψη της Γραμμής Βολής από τον Ακάδημο συνετέλεσε στην ακόμη βαθύτερη τήρηση του Σχολείου Σιωπής από τους Συνασκουμένους κι έτσι στη ακόμη υψηλότερη επίτευξη ομαδικής αυτοσυγκεντρώσεως, κάτι στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία ο Ακάδημος ο οποίος μπορεί εύκολα να το επιτυγχάνει.


     Και δεν είναι τυχαίο το ότι ο Ακάδημος, με σοφή κρίση και ενδιαφέρον για το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο είναι και ο Αντιπρόεδρος της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" έχοντας προσφέρει πάμπολλα σημαντικά κατά τη διάρκεια των ετών της λειτουργίας της.


     Υπό τις οδηγίες του Ακάδημου η Ομάδα αμέσως πέτυχε έναν πολύ υψηλό συντονισμό σε κινητικές ασκήσεις με λαμπρή κατάληξη! Ομοιομορφία εύστοχων τοξεύσεων, εξαιρετικός ρυθμός και φυσική διάθεση, άριστο τελικό αποτέλεσμα! Μία ενδεικτική άσκηση που βιντεοσκοπήθηκε "μιλά" από μόνη της για το αποτέλεσμα αυτό.


                            

     Και ο στόχος επιβεβαιώνει το τι σημαίνει ένας άριστος Αρχηγός Βολής ο οποίος εμπνέει τους Συνασκουμένουςκαι τους βοηθά καθ'  όλη τη διάρκεια των προσπαθειών τους.


     Ελάχιστες ώρες μετά την ανάρτηση του παραπάνω, ανεπεξέργαστου, βίντεο στη σελίδα των Εκπαιδευτών των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτυώσεως διαπιστώσαμε ότι αυτή η Προπόνησή μας προσήλκυσε το ενδιαφέρον ...3138 (!) ατόμων από όλο τον Κόσμο με πολλά θετικά σχόλια και αναδημοσιεύσεις.


     Ενώ, ακριβώ,ς στο "γύρισμα" της μέρας ο αριθμός των ατόμων που προσήλκυσε έφτασε τους ...4526 (!!) με ακόμη περισσότερες αναδημοσιεύσεις και θετικά σχόλια σε διεθνή έκταση, ενώ πλήθος συγχαρητηρίων μηνυμάτων έφταναν στην ηλεκτρονική θυρίδα της Ομάδος! 


     Ο Ακάδημος, με τη προικισμένη ψυχή του, είχε πετύχει ένα ακόμη "θαύμα" όπως και το 2010 στους διεθνείς Αγώνες W.T.A.F. της Ν. Κορέας, όπου μαζύ με δύο άλλους Συνασκουμένους του κατακτούσαν το Α' Βραβείο Τοξευτικής Επιδείξεως


     Μετά τη Προπόνηση κατεβήκαμε εσπευσμένα στην Αθήνα για να παρακολουθήσουμε στη φιλόξενη αίθουσα του Υ.Σ.Ε.Ε. ακόμη μία ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Η μυστική "Αττική" Εταιρεία των Ελλήνων κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση και το Τάγμα των Στρατιότι» και με ομιλητή τον ερευνητή Στέφανο Μυτιληναίο. Παρά την ημερήσια κόπωση στη Κοιλάδα, ο ομιλητής μας κράτησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον με την αγωνία του να απαντήσει σε ένα ερώτημά του αν εκείνη η "Εταιρεία" έχει κάποια ...συνέχεια ως σήμερα... Αλληλοκοιταχτήκαμε ενστικτωδώς και ...χαμογελαστοί οι, εντός αιθούσης, "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και, κάποια στιγμή, ακούσαμε τον Αρπάλυκο να μουρμουρίζει: "Μας ψάχνουν...!" Όμως, η διάλεξη είχε πολύ ενδιαφέρον για να λάβει απάντηση...  


     Ωστόσο, μέσα σε όλα τα άλλα, βρέθηκε χρόνος και για να αποκατασταθεί στη Μουσειακή Συλλογή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και μια μεσαιωνική μογγολική πολεμική αιχμή μαζύ με λίγα φτερά που φέραμε από το εκπαιδευτικό ταξίδι μας στη Μογγολία


     Η ωρίμανση της νύχτας γαληνεύει το σώμα και βοηθά το πνεύμα να διαλογισθεί στα επιτεύγματα του εικοσιτετραώρου που πέρασε... Και ο Μέγας Ιουλιανός με τα ιερά "Σωζόμενά" του, βοηθά την ανασυγκρότηση της σκέψεως εκείνων που σπουδάζουν το Πόλεμο.


     Ο "Ύμνος στον Βασιλέα Ήλιο" ακόμη και μέσα στο μεταμεσονύκτιο σκοτάδι φέγγει ως άσβεστο σέλας, σαρώνοντας τον ορίζοντα αιώνων και χειραγωγώντας όσους αποζητούμε απαστράπτουσες αιχμές από ακτίνες Ακτίστου Φωτός!     


Καὶ γάρ εἰμι τοῦ βασιλέως ὀπαδὸς Ἡλίου...


     Και για το ξημέρωμα, τα "Μνημεία" του Κωνσταντίνου Σάθα θα υποδεχθούν μαζύ μας το φως της νέας ημέρας αφού αυτά αναζωογονούν το ιστορικό γίγνεσθαι όταν, με τα προστάγματά τους, μας εμπνέουν στην ομαδική μας Μάχη!  


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", άλλωστε, θεωρούμε τον ύπνο ως επένδυση ...θανάτου και ελάχιστα ξαποσταίνουμε... Ο Ίππος, το Τόξο και, κυρίως, η Γνώση, μας θέλουν σε διαρκή εγρήγορση!


Οι απελπισμένοι υποκύπτουν στις κάλπες!
Οι Έλληνες παράγουμε Πολιτισμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.